yavru kuşlarda boylama yapan varmı

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
arkadaşlar bazı durumlar hariç bunlar yavrunun beslenmemesi anne veya baba tarafından dövülmesi vs. ben kuşların yavrularının yerini hiç değiştirmiyorum kaç kere niyetlendiysem elim varmadı bir türlü aranızda yavru boylaması yapan ve bundan memnun olan var mı bilmeyen arkadaşlar için yavru boylaması dediğimiz olay malum kuşlar 2 gün arayla çıkıyor yumurtadan ilk kuş tüğlenmiş fakat yumurtadan yeni çıkan yavru ile aynı yuvada büyük yavruları bir yuvada küçük yavruları ayrı yuvada bulundurmak inşaallah anlatabilmişimdir ;D

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
çetin anlattığın yavru boylamalarını ben yapıyorum yavrular fazla büyük olmamak kaydıyla verimli oluyor birde sorunlu kuşları ben işaretledim bu kuşlar yumurta yapıp yavrular çıkınca çıktıkça yavruları iyi bakıcılar altına sürüyorum

Barmen

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
elmas
Ben boylama yapmayı denedim ama banamı denk geldi bilmiyorum iyi bakıcı annelerin altına sürdüğüm yavruları mesela 5 yavrusu varsa iri olanla küçük olanı değiştirdiğim zaman anne koyduğum yavruları yadırgamış olacak ki kursakları boş hiç beslememişlerdi o yüzden bir kaç dememden sonra vaz geçtim. Fakat kuşlar tüğlendikten sonra iri olan kuşlarımı yuvalıktan çıkarıp bulundukları kafesin içine koyuyorum baba onları dışarıda besliyor, hemde  yem kırmayı daha çabuk öğreniyorlar artı yavalıktaki ufak yavruların beslenmesi daha sağlıklı olduğu gibi iri olan kuşlar ufak olan yavrularıda  ezmemiş oluyor...

Barmen

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
elmas
yok abi sayıyı arttırmıyorum yavrulardan 10 günden ufak oluyorlar ama dediğim gibi kursakları boştu o yüzden bir dahada yapmadım kıyamadım yavruları kafes içine koymamdaki sebep ise iri kuş ufak olanı ezdiği için ölümler oluyor o yüzden bu şekilde yaptığım zaman yavrularda fire vermemiş oluyorum saygılar

Ramazan Demet

Uzman Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Demet
az kuş olanlarda boylama yapma şansı az oluyor yavruları koyacak yer bulamıyoruz fazla kuşlarla üretim yapanlar daha şanşlı oluyorlar bende denk geldiği kadar yapmaya çalışıyorum alanımız dar olduğu için biraz sıkıntı olmuyo değil

Yaşar yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Yılmaz
Ramazan Demet' Alıntı:
az kuş olanlarda boylama yapma şansı az oluyor yavruları koyacak yer bulamıyoruz fazla kuşlarla üretim yapanlar daha şanşlı oluyorlar bende denk geldiği kadar yapmaya çalışıyorum alanımız dar olduğu için biraz sıkıntı olmuyo değil
Aynen öyle yapmak istiyorum denk getiremiyorum

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
cem 10 günlük olana kadar sorun yok birde sayıyı arttırmamak lazım
bende yapıyorum bazen dayanamayıp tüy patlatanlarda yapıyorum bazısı bakıyor bazıları bakmıyor

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben birçok defa yaptım hiçbir zararlı durum görmedim. Gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Aynı zamanda yumurta yapmış iki çiftte bu işi bir yavru için denemek zorunda kaldım.Zira bir iftimin yavrusu çok küçüktü ve eziliyordu diğerleri arasında.Diğer çiftin annesi bu yavruyu kabul etmedi.Bir miktarda hırpaladı.Zor aldım yavruyu yuvadan.Ya ben beceremedim işi ya da anne kuşun eşref saatine denk geldi.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
küçük yavruları bir kuşa toplayıp büyükleri diğer kuşa toplayabilirsin birde bakmazlarsa

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Çok kez yaptım, çoğunda da zararlı çıktım.
    Yumurtaları kaçırdım, yavrularım öldü; yavruları kaçırdım yine yavrularım öldü.

Yuvalık büyükse, sıklıkla talaş ekleyip zeminin şeklini değiştirebilirsek sorun olmayacaktır..

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
Yolunma olan bir çiftimde bende devamlı yapıyorum.Bir sorun yaşamadım