ceylin123
Uzman Üyemiz
her yerde yazar muhabbet kuşları nasıl evcilleşir diye tek olunca tabi bir mecburiyet oluyor. sahibine öyle yada böyle alışıyor alıştıramayıp pes edenlerin kuşları geldiği gibi kalıyor .bunlar tek alanlar için ya birden fazla alanlar. tabi yüz kuşu aynı anda evcilleştirmek imkansız o ayrı konu.ben bu konuda bişeyler yapmak istiyorum fakat doğru şekilde Allaha şükür sabrettim yavrularıma kavuştum. fakat ortada büyük bir sorun var ısırık.anne kuşu evcilleştirdim yüzde elli diyeyim. arada agrasif olur ısırsada acıtmazdı . özellikle elimde tututğumda birkaç ısırık attımı kafasına üflerdim yada öperdim sevildiğini anlayıp daha çok saldırmazdı.kuluçkaya yatınca tabi kafayı kırması normal. baba kuş evcil değil ne ele gelir ne oyun oynar sahibinle parmak uzatınca ısırmaz.onu da elde tutunca çengel gibi gagasını batırıyor elimden çıkmak için.onuda kısmen alıştırdım sevdiğimi anlayınca saldırmıyor.sıra geldi yavrulara
yavruların 3 ü de yaramaz çocuk gibi. çengel gibi gagalarını babalarından, ağresif tavırları anadan almışlar. ben şimdi bunları nasıl ısırmaktan vaz geçireyim elime alınca ısırıyorlar.halbuki bn hiç birine özellikle öğretmedim ısırmayı.kimi zamanda telden parmağımı görünce ısırıyo.bi yerde okudum 20 günlükten ele alıştırın diyordu. iyi hoşta ilk kuluçkada yadırgar anası diye elimi sürmedim tamamiyle. sayı birden fazla olunca nasıl eğitirim?elime aldım teker teker ısırınca başlarına üfledim yada gagasını hafifçe tuttum. elde tutulmaya alışsın diye geri koyunca biras sakinlediler hafif sersem gibi oldular ama saat geçti. bu durum geçici olma ihtimali de var ne yapmalıyım.
yavruların 3 ü de yaramaz çocuk gibi. çengel gibi gagalarını babalarından, ağresif tavırları anadan almışlar. ben şimdi bunları nasıl ısırmaktan vaz geçireyim elime alınca ısırıyorlar.halbuki bn hiç birine özellikle öğretmedim ısırmayı.kimi zamanda telden parmağımı görünce ısırıyo.bi yerde okudum 20 günlükten ele alıştırın diyordu. iyi hoşta ilk kuluçkada yadırgar anası diye elimi sürmedim tamamiyle. sayı birden fazla olunca nasıl eğitirim?elime aldım teker teker ısırınca başlarına üfledim yada gagasını hafifçe tuttum. elde tutulmaya alışsın diye geri koyunca biras sakinlediler hafif sersem gibi oldular ama saat geçti. bu durum geçici olma ihtimali de var ne yapmalıyım.