yavruların alınması

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
günaydın arkadaşlar
ciftimin yavruları sırasıyla 40-38-36-34-32 günlük oldular.36 günlük harici diğerleri yavadan çıkıyorlar tabandan yem yiyebiliyorlar ama akşam olunca tekrar yuvaya giriyolar.Şu ana kadar ebeveynlerden herhangi bir taciz veya saldırı olmadı hala arada besliyorlar.bu yavruları ayrı bir kafese almam gerekirmi?
36 günlük yavruda görünür hiçbir problem yok ama hala yuvalıktan çıkmıyor bir problem teşkil edermi?
birde gecen hafta yavruların hepsinin kanatlarındaki uzun tüyleri döküldü şimdi yeniden çıkıyorlar(yuvadan çıkan yavrular biraz sarsakçada olsa ucabiliyolar bu halleriyle) bu normalmidir yoksa french molt'dan şüphenmekmi lazım
biraz acele yazdın kusura bakmayın şimdiden cevaplar için teşekkür ederim sevgilerle

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Engin yerinde olsaydım şunları yapardım:
  Bugün 40 ve 38 günlük olanı başka kafese alırdım
  Yarın 36 günlük olanı (bu yavru kurnazlık yapıp  ebeveynleri tarafından hazır beslenmek için yuvalıktan çıkmıyordur)..
  2 gün sonra 4. yavruyu..
  ondan 2 gün sonra 5. yavruyu..

French Moult, gelişimlerinin bu dönemlerinde görülür fakat kuyruk tüyleri de dökülür, düşmüş bir kanat/kuyruk tüyünün kök kısmına baktığında ortalama 2cm. lik kısımda kurumuş kan varsa French Moult tur..
  Fakat tüm yavrularda görülmesi düşündürücü, (kuşlarının ilk kuluçkaları olduğunu biliyorum).. Belki başka bir tüy hastalığı da olabilir.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Engin bey  Yılmaz beyin söylediklerine katılıyorum ......
bazen uyanık yavrularımız oluyor malesef.
ayrıca yavrular ne kadar hızlı bir şekil de yuvadan inerse eşlerde kendilerini hızlı bir şekil de tekrardan çiftleşmeye hazırlayacak tır.

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
teşekkür ederim cevaplar için
yılmaz dediğin sırayla yavruları ayırıcam
kuyruk tüylerinde problem yok düşen tüylerdede herhangi bir değisiklik veya kan yok ama normal tüy gibi değllerdi daha saydamdılar yeni çıkanlar normal tüy .inşallah hastalık değildir takibe devam:)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Engin yerinde olsaydım şunları yapardım:
  Bugün 40 ve 38 günlük olanı başka kafese alırdım
  Yarın 36 günlük olanı (bu yavru kurnazlık yapıp  ebeveynleri tarafından hazır beslenmek için yuvalıktan çıkmıyordur)..
  2 gün sonra 4. yavruyu..
  ondan 2 gün sonra 5. yavruyu..

French Moult, gelişimlerinin bu dönemlerinde görülür fakat kuyruk tüyleri de dökülür, düşmüş bir kanat/kuyruk tüyünün kök kısmına baktığında ortalama 2cm. lik kısımda kurumuş kan varsa French Moult tur..
  Fakat tüm yavrularda görülmesi düşündürücü, (kuşlarının ilk kuluçkaları olduğunu biliyorum).. Belki başka bir tüy hastalığı da olabilir.
YILMAZA KATILIYORUM YALNIZ ANNE BABA KUŞLAR YUVADAYKEN TÜYLERİNİ YEMİŞ OLABİLİRMİ

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
selahattin abi 36 günlük olan yavru halen yem isteme sesini çıkarıyor

ilker bey tüyleri yememisler  hepsini yuvalığı temizlerken ben attım

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Engin Akbulut' Alıntı:
selahattin abi 36 günlük olan yavru halen yem isteme sesini çıkarıyor
  Engin, izin verirsen o yavru ömrünün sonuna kadar orada kalmayı tercih edecektir. Ekmek elden su gölden..  :D  :D

Zorbey

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
akbulut
doğru diyosun kerata memnun halinden :D bir gün daha sürsün bakalım keyfini