yavruların yem yemeyi öğrenmesi nasıl olur?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
3 yavru küşüm vardı bu ayın 10 unda b,tamesi bir aylık olacak yuvalığa yem koyuyorum, talaşıda nemi çeksin diye koyuyorum. fakat inceledim ki talaştaki odun ipliksi parçalarını yiyorlar yada yemleri kabuk soymadan yemeye çalışıyorlar ne yapmalıyımç kabuklu yem zarar vermez mi?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yuvalığa yem koymanızın br faydası olmayacaktır..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavruları anneleri yeterince besliyordur. Yavrular yuvadan atladıktan sonra kafes dibine yem serpersiniz

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benden de yem dilendikleri oluyor  yuvalığa yem koyunca bütün bütün yutuyor gibiler yemleri

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BENCE TALAŞLARIN İÇİNE ANNE BABALARI BESLERKEN DÜŞÜRDÜĞÜ YEMLERLE ÖGRENMEYE BAŞLIYORLAR SİZ BİR KATKI YAPMAYIN

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bugün farkettim yavrular pek beslenmemiş  kursakları  boştu babasını  ayırdım şırınga ile beslemeye çalıştım.fakat şırıngayı kabul etmediler atıştırmalık bi kaç yudumdan başka mama yemediler.yuvalığı temizledim çekinerek sonra yavruluğu kenara koydum kapıyı öylesine kapadım. odanın kapısı kapalı bizim anne kuş dışarı çıkmış sıkılmış gezesi gelmiş diyim. neyse bebekleri temiz yuvaya talaşlayıp koyduk.annesi babasını yine bir araya geitrdik baba gelince yavrular daha bi feryatlı yem dilendiler mamayı tazaledim. işten eve gelene kadar annem oturma odasında başında beklemiş.sonuç yavruları yine biras doyurmuşlar.hep yarım doyuruyorlar gece bilemiyorum gündüz böyle yapmaya çalıştıklarımın faydası yok.bu yarım doyurma gelişimlerini yavaşlatır diye korkuyorum.ayrıca top aç farketmez yavrular ana baba görünce hep dileniyorlar.başka kuşlar yavru büyütürken sessiz köşeyi sever sanki bizimkiler bizden çekindiği için yavrulara bakıyor gibi bu nasıl bir durumdur ben anlamadım?  yorumlarınızı bekliyorum.her zaman mamam tam ve hiç bayatlatmıyorum.gagataşı var bugün ekstradan vitamin suyu koydum artık daha nasıl vitaminliyim annesini .baba kuşta yiyor sonra cilveleşmesi artıyo haliyle?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Henüz endişelenmek için erken; Ebeveynlere güveniniz..
    Yerinizde olsaydım sularına vitamin takviyesi yapmazdım..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavrular şuanda doğal bağışıklığa sahipler. Bu durum anne babadan ayrılana kadar devam eder

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yalnız mamaya çok itibar olmuyor elimden geldiğince karnabahar elma hatta bugün kırmızı ufak salçalık biber verdim. yalnız vitamin koyunca anenin yavrulara agresifliği azaldı en büyüğü kafesin  içinde yarı bağımsız geziniyo.sonra yuvasına giriyo. çiftleşmelerini engelleyemiyoruz. belkide rahatsız etmeyip ilgilendiğimizi az biraz anladıkları için eskisine göre yine biraz ilgileniyorlar. ::)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Elma vermeniz çok faydalı. Kuşlarda iştah açılmasına ve gelişmesine çok faydalı