Yavrunun büyüdüğünü nasıl anlarsınız

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
yavrunuzun büyüdüğünü kıçındaki tüylere bakarak anlayabilirsiniz..
yavruyu elinize alın ve kıç kısmını yüzünüze çevirin ve 3 saniye kadar üfleyin ve sonra üflemeyi kesin eyer tüyler kıç deliğini kapatıyorsa ve kıçı gözükmüyorsa o zaman yavru büyümüştür..

fakat sadece bu yeterli değil diğer işleminizde anneden mama isterken çıkardığı bir ses vardır bu sesi zamanla duyarak alışacaksınız bu sesi çıkarmaya devam ediyorsa halen büyümemiştir.yuvaya tekrar bırakın..

yuvadan çıkarıpta yavruların arasına bırakın eğer orada diyer yavruların yanına gidip gagalarına gagası ile dokunarak yem istiyorsa ki o esnada gene anneden mama isteme sesini çıkartır gene büyümemiştir..tekrar yuvaya bırakın ..

Barmen

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
elmas
Paylaşımın için teşekkürler abi ben kanat altlarına ve çıkardıkları sese göre yavruları ayırıyorum fakat bundan sonra kıç kısmından da bakıcam.

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Selahattin Abi Paylaşım İçin teşekkürler Bende yeni yeni keşfettim bu durumu yaklaşık 2 aydır o şekilde ayırıyorum yavruları. Tabi Artık Ayıramayacam O da var :)

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
cemal sen git gel yeni yapacağın koloniyi benim kuşlardan sen kendin seçersin tabiki benden

Teşekkür Ederim Abi Sağolasın şuanda 1 çift yavrulu ve 3 tek kuşum var ben gelene kadar çoğalsınlar :) Eksiğim olursa başını ağrıtabilirim geldiğimde :D  ;D :D

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Paylaşım için Teşekkürler Selahattin Abi, Gerekli bir konuya değinilmiş..
    İki farklı kafesteki kuluçkalarda gelişim süreci farklı olabiliyor.. Cesaretsiz yavrular yuvalığı geç terk edebiliyor..
    Bir de Bazı uyanık yavrular, yem kırabildikleri halde yuvalığa geri dönüp Ebeveynlerinden hazır yemek istiyorlar.    Saygılarımla.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
arkadaşlar ben normalde yavruları verdiğim yer kuşları yeme düşürmeden alıyordu ister istemez gittiği yerde ölümler olabiliyordu buda beni üzüyordu herne kadar ödemesini alsakta ister istemez canımız sıkılıyordu şimdi biraz daha verdiğimiz yavruları yeme düşürüp vermeye başladım sizlen paylaşayım dedim

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  En ideali Selahattin Abi,
  Bende 8-10 gün bekletiyorum, Kendi bağımsızlıklarını kazandıklarında gururlanıyorum, Ayrıca 35-40 günlüklerken daha bir sevimli oluyorlar Ve bana Dünyayı biraz daha sevdiriyorlar..  Saygılarımla.

f.ilhan

Üyemiz
Adı
fatma
Soyadı
ilhan
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
yavrunuzun büyüdüğünü kıçındaki tüylere bakarak anlayabilirsiniz..
yavruyu elinize alın ve kıç kısmını yüzünüze çevirin ve 3 saniye kadar üfleyin ve sonra üflemeyi kesin eyer tüyler kıç deliğini kapatıyorsa ve kıçı gözükmüyorsa o zaman yavru büyümüştür..

fakat sadece bu yeterli değil diğer işleminizde anneden mama isterken çıkardığı bir ses vardır bu sesi zamanla duyarak alışacaksınız bu sesi çıkarmaya devam ediyorsa halen büyümemiştir.yuvaya tekrar bırakın..

yuvadan çıkarıpta yavruların arasına bırakın eğer orada diyer yavruların yanına gidip gagalarına gagası ile dokunarak yem istiyorsa ki o esnada gene anneden mama isteme sesini çıkartır gene büyümemiştir..tekrar yuvaya bırakın ..
benım dıkkatımı ceken sey, anneler yavrunun artık yem kırabılecek kabılıyetı oldugu anlıyorlar ve o yavruyu yem ıstese bıle beslemıyorlar. ben aynı yuvada bırını besleyıp dıgerını yem ısteyıp durmasına ragmen beslemedıgını gordum. sonra onu alıp onune yem koydugumda yıyebıldıgını gordum.