YEM ÇUVALLARINDA KURTLAŞMA OLDU

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Arkadaşlar ben bir ara 5 çuval yem aldım.ilk 3 çuvalını sorunsuz olarak kullandım.Ancak son çuvallarda birazda geç olarak farkına vardım.Bunda etken olarakta silo yemlik kullanmam oldu sanırım.Yem çuvalında ve silo yemliklerde elma kurtu gibi kurtçuklar olmaya başladı ve sonuçta minik kelebeklere dönüşmeye başladı kurtçuklar.Çok rahatsız edici bir durum.
Toplu olarak yem alan üretici arkadaşlarım yemi bu tür sorunlardan koruma için ne gibi önlemler alıyorlar.Paylaşımlarınızı bekliyorum.

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
aslında bu konu sitede birkaçkez görüşüldü ama atladınız her halde münah abi maddi ve manevi olarak çok yem almak zorundaysanız  yemlerin içine bir peçeteye sararak tuz koymalısınız 10 kiloya bir adet yeter ve bu işlemi 15 günde bir tekrarlamalısınız çünkü tuz yemdeki nemi çekeceği için peçete dağılabilir bu şekilde yemlerinizi muhavaza edebilirsiniz tuz olan yerde kurtcuk oluşmaz ayrıca silo yemlikle ne alakası olduğunuda anlıyamadım abicim

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Silo yemlikle alakası tabiki yok.Yemler daha geç tüketildiği için geç farkına vardığımı ifade etmek istemiştim.ilginiz için teşekkürler.
Bu konunun tartışıldığı linki bulamadım.Bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
çuvalların içine defne yapragı ve kekik koyarsanız böcel oluşmaz, oluşan böceklerde en kısa zamanda dagılır...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Münah Abi, Peçeteye 40-50 Gr. Tuz sarma uygulamasını ben de yapıyorum, Ayrıca Peçeteden yaptığım paketi geniş bantla tamamen kapatmayacak şekilde bantlayıp, sağlamlaştırıyorum. Yeni alacağın yem çuvalında 2-3 paket yapıp uygulamanı öneririm..
    Var olan yemide elekten geçirip, güneşe serebilirsin; ince bir kontrol gerektirebilir..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
yaz ayında kurtlanma hepimizin başına gelir arkadaşlar zaten arkadaşlar kurtamada önerilerde bulunmuşlar

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Küçük bir bilek çorap içine 100 gram kadar koysak iki parça halinde olur mu acaba?