Yem dökme

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Selam arkadaşlar  çiftlerimden biri iki gündür yemlikteki yemleri kafesin dibine bosaltıyor aksam yemliklerini dolduruyorum sabah bakıyorum hersey normal işe gidip geliyorum bi bakıyorum ki butun yemler kafesin dibinde hiç acılmamıs halde dökmüşler sizce bu neden olabilir nrmal bir durum degildir sanırım. Saygılar

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
benimde var bir kaç çiftim aynı sorun var bende de yemliğin diplerını karıştırıyor sankı bırseyler arıyor diplerde sadece ak darı veriyorum

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Valla abdurrahman bey bu kuşlar iki aydan fazladır bende ilk kez boyle bişiy yaptılar anlam veremedım

bilaldeg

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.fotokritik.com
Adı
bilal
Soyadı
değirmenci
belirli tohumları seçiyor veya arıyor olabilir, hangi tohumu/tohumları yediklerine/aradıklarına bakılabilir.. Yemlik kapaksız şekilde kafesin içine takıldığında da bazen kuşlar -belki sırf oyun diye- bu şekilde dökebiliyorlar.. Farklı sebepleri olabilir..

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Bilal bey yemlik kafesın dısında kapaklı yanı yem olarakta kuşları ilk aldıgım gunden berı aynı yemı kullanıyorum

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  2 Çiftimin Dişileri de aynı davranışı 10............15 gün yapmışlardı.. :D :D :D
  Yumurtladılar ve sonra bir daha yapmadılar, Sanıyorum yumurtlamanın stresiydi.
  Miss gibi yemleri döktüler. ilki 6, diğeri 5 yavruyla başlamışlardı; Yemlere karşın birer yavru kestim hesaplarından.

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Yılmaz bey inş benim kuşlarımda sizinkiler gibi olur. :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Mehmet bey, Yem dökmeye başlamadan 2-3 gün önce çiftleşmeye başlamış ve hala çiftleşiyorlarsa. Yemi sadece Dişi döküyorsa 10............15 gün daha sabrediniz, Yumurta gelmesi muhtemeldir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlar yumurtlama döneminde genellikle yulaf seçerler. Yem karışımında yulaf varsa onlara ulaşmak için dökerler. Yulafı ayrı bir kapta verirseniz sorun ortadan kalkacaktır

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Dökme olayından önce yemde bir değişiklik yaptınmı Kanarya yemi ve yulafı genellikle tercih ediyorlar Darı yoğunlukdaki bir yemin içerisindede aradıklarını bulmak için eşelenirken yere döküyor olabilirler ... ;)

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Arkadaşlar yem dökmeye tüm hızıyla devam ediypr çiftim. yem karışımıyla ilgili sorduklarınıza sunu soyleyebılırım. yem döken kuşlarım iki ayı aşkın bir suredır bende ve aldıgım gunden beri vitakraft ın yemini veriyorum hiç değişiklik yapmadım.

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
bence yemi bir tasla kafesin içine koy yine dökerlerse artık yemi yerden yesinler ama kesinlikle geçici bir olay zaman zaman olabiliyor

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
benim dişelerden bir tanesi de yem düşmanı:D En sonun da kırdığı yemleri inceledim sevdiği şekilde karma yaptım diğer yemlerin miktarını azalttım...kızışma belirtileri de yok, benım ki huy edinmiş galıba:D

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
:) valla ben hazır paket yem alıyorum öyle bi huy edimez inş

memot

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
iplikcioğlu
Ben de hepsine hazır paket kullanıyorum.Bir çiftin dişisine özel sofra kuruyorum ilğinç bir durum ne zamandır da gözlemlemekteyim bu konuyu kuşlarım da.Şöyle bir durum olabir muhabbet kuşu ilk yeme düşme zamanın da yem olarak kabuğu yumuşak,yavru kuşun kırabileceği tahıllar verilir.aspur vs. bu da kuşta ileriki zamanlar da ,o tarz yemlere yöneltiyor...Şu anki yaşadığımız sorun ,o kuşun yavruluktan gelen alışkanlığı olabılır.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  2 Çiftimin Dişileri de aynı davranışı 10............15 gün yapmışlardı.. :D :D :D
  Yumurtladılar ve sonra bir daha yapmadılar, Sanıyorum yumurtlamanın stresiydi.
  Miss gibi yemleri döktüler. ilki 6, diğeri 5 yavruyla başlamışlardı; Yemlere karşın birer yavru kestim hesaplarından.
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşlar yumurtlama döneminde genellikle yulaf seçerler. Yem karışımında yulaf varsa onlara ulaşmak için dökerler. Yulafı ayrı bir kapta verirseniz sorun ortadan kalkacaktır
Yılmaz beye + Şahin beye katılıyorum ek olarak yulaf + nijer yarsa  yapar...(bu yemleri saçmek için)

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
teşekür ederim arkadaşlar inşallah dediğiniz gibi yumurtaya işarettir bu hareket. Saygılar