blackdevil41
Uzman Üyemiz
yem yemeye başlamış yavrulara ne sıklıkla mama vermek lazım
Abi bu şekilde kuşlar tüye girmezmi sık sık? Senin dediğin mama kuvvetli olmamalı bence.Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:eğer yavrular salmada ise canın ne zaman istiyorsa ver yavrulardan mamayı eksik etme bu yavrular büyüyüp eşleştirilip kafeslere koyduğun zaman mamayı kes taki yumurlayıp yavru çıkana kadar
Paylaşım için teşekkürler...Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:gürhun yavru kuşlara mama verilince tüy değiştirecek diye bir kaide yok normalde yavru tüyünü atana kadar kuşlara proteinli gıdalar ve mineraller vermek lazımki tüyünü en sağlıklı bir şekilde atsın kuşlarımızın en tehlikeli ve bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu anlar tüy zamanıdır.yavru kuşlarımıza tüy zamanında kuvvetli mama vermiyeceğizde ne zaman vereceğiz
Pardon abi sen salmadaki kuşlara demişin onu kaçırmışım. Salmada enerjilerini atıyordur yavrular. Benim salma imkanım yok çifthanede bakıyorum ve eşte olmayan kuşlara sık sık kuvvetli mama verdimmi tüye giriyorlar hemen. Bende karaciğerleri yorulmasın diye fazla sık vermiyorum. Versemde meyve ve yeşillik ağırlıklı hafif mamalar veriyorum ama haftada 2 gün proteince zengin mamada veriyorum tabi.Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:gürhun yavru kuşlara mama verilince tüy değiştirecek diye bir kaide yok normalde yavru tüyünü atana kadar kuşlara proteinli gıdalar ve mineraller vermek lazımki tüyünü en sağlıklı bir şekilde atsın kuşlarımızın en tehlikeli ve bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu anlar tüy zamanıdır.yavru kuşlarımıza tüy zamanında kuvvetli mama vermiyeceğizde ne zaman vereceğiz
Abi işte kuş enerji atamazsa tüy atıyormuş. Kimisi bu tüy atma olayı beslenme ile desteklenirse sorun yaratmaz diyor. Kimisi karaciğeri yoruyor zararlı diyor. Bilmiyorum bende..Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:gürhün günlük ufak tüylerden bahsediyorsan o olay benim üretimhanede oluyor tüyleri toplayıp satsak yeni bir ekmek kapısı çıkar sanıyorum