Yeni Aldığım Sevda Papağanlarda Sıkıntılar Var Yardım Lütfen...

Seyhan Kara

Yeni Üyemiz
Adı
Seyhan
Soyadı
Kara
Arkadaşlar yeni sevda papağanı aldım.Aldığım yer çift dedi fakat emin değilim yan yana duruyorlar ama en iyi dna testiyle belli oluyormuş herhalde,gelelim sıkıntılara resimlerde görüldüğü gibi ayak parmakları kopuk nedense,birde sol tarafta duran turuncu kafalı olanın kuyruk tarafında hiç tüy yok dım dızlak,3 tane önemili sorum var.

1-Kkuyruk tarafındaki hiç olamayan tüyler kendini yenilermi,yoksa bu bir hastalıkmı veya kendilerimi birbirine bunu yapmış
2-Ayaklardaki sakatlık herhangi bir ölüme neden olurmu acaba
3-Sevda papağanlarımın cinsiyetleri nedir ve eşlermi gerçekten

Yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yetişkin sevdalarda aynı cinsiyetin birbirine teamülü yoktur genelde saldırır eşler yanyana tüner.Parmaksız kuşları neden aldınız bilemem ama şu tüy yolunması stressel olabileceği gibi parazitselde olablir inşallah frenç molt illeti değildir.Ayaktaki skatlık ölüme neden olmaz ancak tünekte durmakta tırmanmakta zorlanıyorsa bu çiftleşmeyide etkiler.Tüy sorunuda kaşınma vs varsa sıkıntı.Düzenli banyo verin sevdalar yıkanmayı sver ve ciddi sıkıntı yoksa tüyler gene çıkar.

Seyhan Kara

Yeni Üyemiz
Adı
Seyhan
Soyadı
Kara
Öncelikle Onur Bey konularıma sürekli yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim,sevda papağanlarını bu şekilde almamın nedeni ilk etapta çift olmaları idi,daha sonrasında ayaklarını renklerinin büyüsüne kapılıp fark edememişim.ayaklarının bu durumda olmasına son derece üzüldüm değiştirmeyide gönlüm razı olmuyor sonuçta oda bir canlı kimbilir bir önceki evinde başına neler geldi,sonuçta nefes aldığı sürece iyi bir bakımı hakediyor benim nezdimde onun için değişime içim elvermedi,kuşları eve getirdiğimden beri herhangi bir kaşınma gözlemlemedim hareketleri de son derece aktif ancak ayaklarından dolayı tabiki de tünekte sıkıntılar oluyor,ancak yanyana çok sevimli duruyorlar genede herşeye rağmen,birde ayağında bilezik var kırmızı kafalının ama daha bakamadım yakından.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Seyhan KARA' Alıntı:
Öncelikle Onur Bey konularıma sürekli yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim,sevda papağanlarını bu şekilde almamın nedeni ilk etapta çift olmaları idi,daha sonrasında ayaklarını renklerinin büyüsüne kapılıp fark edememişim.ayaklarının bu durumda olmasına son derece üzüldüm değiştirmeyide gönlüm razı olmuyor sonuçta oda bir canlı kimbilir bir önceki evinde başına neler geldi,sonuçta nefes aldığı sürece iyi bir bakımı hakediyor benim nezdimde onun için değişime içim elvermedi,kuşları eve getirdiğimden beri herhangi bir kaşınma gözlemlemedim hareketleri de son derece aktif ancak ayaklarından dolayı tabiki de tünekte sıkıntılar oluyor,ancak yanyana çok sevimli duruyorlar genede herşeye rağmen,birde ayağında bilezik var kırmızı kafalının ama daha bakamadım yakından.
Sakat bi kuşun sorumluluğunu almanız çok güzel sizin suçunuz olmayan bi yükü alıyorsunuz ama sağlıklı kuşlar üretim açısından daha elverişlidir bunu belirtmek istedim.Siz düzenli bakımlarını yapın, banyolarını verin, tünemede sıkıntı yoksa hareketliyse yavru alırsınız.Bu kuşların üremesi zor değildir, geniş kafes ayrıntılarıdır ve yuva yapan ender kıvrıkgagalılardandır.Bakımları düzenli yapıldığında beslenmelerine özenildiğinde tüyler yenilenir.Olumsuz petshop koşullarında dökmüş olabilir.Cinsiyet durştanda belli olur dişi erkeğin bi boy altında durur ve kuyruğunu geniş yelpazeleyerek tüner.Erkek dha dik durur bunu gözlemlersiniz erkek aynı zamanda yem kusar.

Seyhan Kara

Yeni Üyemiz
Adı
Seyhan
Soyadı
Kara
İnşallah tüyleri çıkar french molt hastalığını biraz araştırdım siz söyledikten sonra umarım öyle bir şey değildir.Genden geçerek yavrularda da aynı hastalık oluyormuş.Yuva olarakta kendi yapıyormuş ancak öyle hint bülbüllerinde olduğu gibi iple falan değil herhalde,malzeme olarak kağıt koymak gerekiyormuş ama nasıl şerit halinde kesmem mi gerekiyor yoksa mesela A4 kağıdını tüm olarakmı koymalıyım onu bilemedim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Seyhan KARA' Alıntı:
İnşallah tüyleri çıkar french molt hastalığını biraz araştırdım siz söyledikten sonra umarım öyle bir şey değildir.Genden geçerek yavrularda da aynı hastalık oluyormuş.Yuva olarakta kendi yapıyormuş ancak öyle hint bülbüllerinde olduğu gibi iple falan değil herhalde,malzeme olarak kağıt koymak gerekiyormuş ama nasıl şerit halinde kesmem mi gerekiyor yoksa mesela A4 kağıdını tüm olarakmı koymalıyım onu bilemedim.
Frençh moltun türleri var genetik olan çaresiz.Ama parazitsel olan uzun yada kısa vadede tedavi edilebiliyor.Yuvayı kağıt parçalarından yapar ve bunları gagasıyla uzun uzun kesip tüylerinin arasına sıkıştırıp yuvaya taşır.Yuvaada küçük küçük kırpar bir nevi pamuksu zemin oluşturur.Talaşta yuvaya biraz koyarsanız hem yuva yapma içgüdüsünü tatmin eder hemde daha sğalam bi yuva olur.Çünkü kağıttan yapılan yuva talaş kadar sağlıklı değildir.

Seyhan Kara

Yeni Üyemiz
Adı
Seyhan
Soyadı
Kara
Tüyleri daha fazla döküldü neredeyse tüm vücudu kapladı,diğerindede yavaştan başlamıştı bugün aldığım yere gittim getir bir bakalım dedi götürdüğümde oda şok oldu,kuşları bırakmadı yeni bir çift  getirtecem diye,bende baş edemicem bir şey olduğu için mecbur vermek zorunda kaldım,benim bu ara kuşlardan yana şansızlığım var ama çözemedim ben bu işi bazen fazla ilgide kaybettirebiliyor insana onu anladık çok şükür.Yenileri gelir gelmez resim paylaşacam.