Yeni Çiftim ve kafes Düzeni Hakkında

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Öncelikle herkese slm olsun...Dişimin yanına aldığım erkeği değiştirmek istiyorum çünkü dişi erkeğin ağzının içine giriyo bazen erkeğe yaklaşıyo gagasını açıp ince bi sesle onun gagasını açmasını istiyo sanırım ama erkek nuh diyor peygamber demiyor...erkek oyle bön bön bakıyo sonrada vuruyo gagasına dişinin...boyle oluncada dişi erkekten korkuyo...Ayrıvca foto ekledım yenı bır kafes aldım 28x38x40 ölçleri ve kendı yaptığım yuvalık ve tünekler...sizce direk yuvalığa giden paralel tünek yeterli mi yoksa üstteki dikey olan da kalsın mı? ayrıca resımdekı beyaz buyuk suluk gıbı şey işime yarar mı çok mu buyuk? kısacası kafes düzenınde profosyonel yardım istiyorum :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
seymen_84' Alıntı:
ayrıca resımdekı beyaz buyuk suluk gıbı şey işime yarar mı çok mu buyuk?
  O, Silo yemliktir. Fakat dikey telli bir kafese sahipsiniz; İçten takarak kullanabilirsiniz..
  Tünekleri birbirine paralel takmanızın faydası olacaktır..

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Peki sadece alttaki direk yuvalığa giden tünek yeterli olur mu? kasef büyük ve dikey telli olunca gaga taşını suluğu takacak yer olmuyor :( kuşların ulaşacağı yer bulamadım

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  O, Silo yemliktir. Fakat dikey telli bir kafese sahipsiniz; İçten takarak kullanabilirsiniz..
  Tünekleri birbirine paralel takmanızın faydası olacaktır..
+1

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Tecrübeli abilerim kuşlarım hakkında yorum yapar ve kafes düzeni için yardım ederlerse sevinirim..sağlıcakla...

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
erkek geleli 5 gün oldu ona biraz zaman lazım  belkıde ..... damızlık olarak aldım üstelık..tek tünek üretimde daha mı ıyı oluyor?

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
kafesin tabanı çam ve oyuk şekilde diğer tarafları yanlar kalın ön ve arka yuzler ince kontraplak... üstteki tüneği çıkardım ve onu da yuvalığa giden uzun tünek gibi paralel olarak yuvalığın karşı tarafından (suluğun diğer yanından) birazcık yukseğe taktım ama kısa olduğu ıçın yarım kaldı ama sağlam oldu.

Dün kuşları ayırdım ve yenı erkeği yeni kafese koydum dişim ise eski kafesinde belki faydası olur.daha sonra dişiyi erkeğin olduğu yeni kafese koymayı düşünüyorum.sizce?

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
sorularıma cevap bulamıyorum ama...

erkek kuşum aldım alalı kafes tellerınde uyuyor tunekte değil...ayrıca aşırı ürkek...çok korkuyo...

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
seymen_84' Alıntı:
peki ne kada süre ayrı kalsalar?
ayrıca şu an dişinin bulunduğu kafes eski ve yuvalıksız ama erkeği koyduğum yenı kafeste yuvalık takılı...sorun olur mu? dişim erkeğe yaklaşmak ıstıyor bu çok barız fakat erkek çok umursamaz hatta bazen dişiye kızıyor

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Erkeğin ortama uyum sağlamasını bekleyin