yeni yeme düşen yavruların eğitimi nasıl olur?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar,benim küşlarımdan en büyüğü 36 günlük bu gün zor elinden aldık anne kuşun elinden başka kafese koyduk üçünü de diğerleride 31 ve 28 günlük büyük olan yem yemeyi çözdü sayılır fakat diğerlerini de 36. güne kadar bırakmalımıyım yem dilenme sesi çıkarıyorlar.en büyük yavru uçabiliyor görüntüleri tam bir kuş gibi tüylerının hepsi çıkmış.annesi yeni kuluçkaya yattı. 2. ve diğer kuluçkalarında  yavrunun yeme düşme zamanı daha mı çabuk olur? :( :( :( :( :(

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yem dilenmelerine bakma, eğer yem yiyorlarsa hiç durdurma ayır. Yalnız bir şey dikkatimi çekti, senin konu ile içerik ayrı şeyler gibi. Yada ben anlamadım.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
son cümleme konu açmak istemedim.ilk kuluçka yavruları bunlar o yüzden tedirginim sanırım diğerlerini daha kolay büyütür.bu yüzden merak ettim ayrıca 2. kuluçkadakileri daha mı erken atar diye.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
insanlarlar ile kıyaslama, bu tür şeyleri öğrenmezler, kıyas yöntemleri de yoktur. İç güdüseldir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Anne kuş yumurtlama stresinden dolayı yapmıştır. Yeni kuluçkasının yumurtaları geldiyse yuvalığa 10 tane yavru bile koysanız onlara ilişmeyecek; Gözü yumurtalardan başkasını görmeyecektir. (Extra bilgi: Kuşların dünyasında yumurta ve yavru aynı statüdedir. Yumurtayıda yavru gibi görürler)..

Yerinizde olsaydım; büyük yavruyu ayırır; diğerlerininde 36. gününe kadar yuvalıkta tutmayı hedeflerdim; Bu durumda yavruları sadece baba kuş besleyecektir ve yavrulara zarar yine baba kuştan gelebilir..

Sonraki kuluçkalarındaki davranışlarında pek değişiklik olmayacaktır..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Anne büyük yavruyu yuvaya çıkma isteğinden dolayı hırpalamıştır. Yumurtalarını kıskanıyor doğal olarak. Babaları bakacaktır merak etmeyin. Yem kırmayı öğrendiklerinde ayırırsanız daha iyi olur

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BUĞÜN BİR ÜRETİCİ ARKADAŞIMI ZİYARETE GİTTİM SİZİN GİBİ YAVRULARI AYIRMIŞ FAKAT SAAT 16 GİBİ YAVRULARI ANNE BABALARININ YANINA SALIYOR MAŞALLAH O BABA YAVRULARI NASIL BESLİYOR SORDUĞUMDA DÖRT GÜN OLMUŞ AYIRALI AMA BABA HALA BAKIYOR

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
hepsi beraber yuva tabanına inip yem yiyorlar.annem başlarında olduğu için bir sorun yok gibi yem dilenme sesleri daha çok 2. ve 3. de 2. yem yiyor 3. de yiyormuş annemin dediğine göre kendi yediklerinin yetersiz gelip gelmediği kursaklarından mı anlaşılıyor?1 tam gün ayırmış oldum sonra aynı yere koyarsam anası yine döverse anne kuş 2 yumurta yapmış hala gurklama kabarıklığında psikopat psikopat bakınıyor.sularına normal vitamin koymayı düşünüyorum. ılık odada genişçe kafesteler
http://img641.imageshack.us/i/grnt1019.jpg/    http://img641.imageshack.us/img641/6959/grnt1019.jpg

en soldaki 2. si(neden kabarık bilmiyorum)ortadaki erkek 1. olan, sağdaki de 3. sü en küçük olan(birtek bunun yem yiyip yemediğiini tam gözlemleyemedim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    MaşAllah yavru Mubişlere.. Dilerim sağlıklı ve uzun bir ömürleri olur..