YUMURTA BELLİMİ ACABA NE ZAMAN GELİR ÇOK MERAKLIYIM.(HAKAN YAKAMOZ resimli):

kadir bayram

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
bayram
arkadaşım benim dişi kuşta aynı senin kuş gibi olmuştu ama ne olduysa ceresi birden maviye döndü ve yumurtası bir türlü gelmedi üstünden 2 hafta geçti ve şuan yine aynı duruma geldi cereside kahverengiye döndü tekrar bakalım bende merakla bekliyorum ve hiç rahatsız etmemeye özen gösteriyorum sabrederek göreceğiz allah nasip ederse..

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
Kadir BAYRAM' Alıntı:
arkadaşım benim dişi kuşta aynı senin kuş gibi olmuştu ama ne olduysa ceresi birden maviye döndü ve yumurtası bir türlü gelmedi üstünden 2 hafta geçti ve şuan yine aynı duruma geldi cereside kahverengiye döndü tekrar bakalım bende merakla bekliyorum ve hiç rahatsız etmemeye özen gösteriyorum sabrederek göreceğiz allah nasip ederse..
inş abi..........

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
Şehmus BAKIR' Alıntı:
dişi yuvalığa girmiyorsa yuvalığı kabul etmiyor demektir.çiftleşme görmediysen bu ne olacağı belli değildir herkes gibi bende sabır derim.veya eş değillerse kızgınlık yumurtası da olabilir.ama şu da bir gerçek dişilerin bazıları yumurtayı oluşmadan vücudunda da eritebiliyor.bu benim başımdan geçmişti bunun çözümünü erkeğini değiştirerek bulmuştum.sizin yapmanız gereken gözlemlemek bunu sizden başkası anlayamaz ünkü kuşun durumunu en iyi siz biliyorsunuz.hayırlısı olsun
cevabın için teşekkürler şehmus abi...

E

elaziz2316

Guest
    Kuşların maşallahı var. Herşeyin ne kadar mükemmel olduğunu düşünsek de, kuşların düşüncelerini bilemeyiz. Bize göre mükemmel olabilir. Ama onlar hazır olmadıkça da bu iş olmaz. Üreme canlıların doğasında olan bir şey olduğu için, er ya da geç bu iş olacaktır. Bence sen çoğu aşamayı geçmişsin. Gerisi kuşlarına kalmış. Bence kuşları fazla rahatsız etme. Stres oluşacak davranışlardan sakın. Yuvayı çok sık kontrol etme. Yumurtlama zamanı yaklaştığında dişinin kuyruk atmaları başlayacaktır. Bu da sana işaret olur. İnşallah önce yumurtalarını sonra da yavruları görürsün.

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Kuşların maşallahı var. Herşeyin ne kadar mükemmel olduğunu düşünsek de, kuşların düşüncelerini bilemeyiz. Bize göre mükemmel olabilir. Ama onlar hazır olmadıkça da bu iş olmaz. Üreme canlıların doğasında olan bir şey olduğu için, er ya da geç bu iş olacaktır. Bence sen çoğu aşamayı geçmişsin. Gerisi kuşlarına kalmış. Bence kuşları fazla rahatsız etme. Stres oluşacak davranışlardan sakın. Yuvayı çok sık kontrol etme. Yumurtlama zamanı yaklaştığında dişinin kuyruk atmaları başlayacaktır. Bu da sana işaret olur. İnşallah önce yumurtalarını sonra da yavruları görürsün.
İNŞ ABİ HAYIRLSI ,İLE ÇOK SAOL ABİ.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
hiç gerek yok resim fln zahmet etmene poposunda şişiklik olacak artı makat çevresindeki tüyleri dökecek fark etmemen imkansız

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sevgili Hakan, Malesef her çiftleşme yumurtayla sonuçlanmıyor; Çiftleştikleri halde 6-7 ay yumurtlamayan Muhabbetkuşlarıda vardır.
    Yumurtlama, ortam şartları bakım beslenme ve kuşların fizyolojileriyle ilgilidir. Bir dişinin yumurtalayabilmesi için (Sol loba bağlı) beyin ön hipofiz bezinin ve yumurtalıkların gerekli hormonları salgılaması lazımdır. Buna kısaca "Dişi isterse" yahut "Dişi uygun görürse" diyebiliriz.
    Yalnız beslenen dişi MuhabbetKuşlarıda yumurtlayabilir. Yumurtaların fertil (Döllü) olması eşine ve yukarıda da yazdığım gibi ortam şartlarına bağlıdır (Isı, ışık, besin vb).

Çiftleşme olmuş fakat öncesinde gerekli hormonlar salgılanmamışsa sperm günün sonunda ya dokularda dihidrotestosterona dönüşecek yada karaciğerde inaktif ürünlere dönüşerek vücuttan atılacaktır.

Sevgili Kardeşim ; Daha genciz zamanla hepsi olur. Ortam şartları uygun tut, Muhakkak bir gün onlarda Anne-Baba olmak isteyeceklerdir, sabırla devam etmeni öneririm..

Resul Ekrem

Üyemiz
Adı
Resul Ekrem
Soyadı
Karabayır
abiler benim dişinin poposuda öyle olmaya başlıyor ve hep yuvalıkta duruyor bazen yuvalıktan çıkıyor oda heralde dışkılamak için ve bazende kafasını çıkarıyor yuvalıktan ve erkek bayabi süre ağzına yem usuyor budamı yumurtlamaya işarettir her bakımı çok iyi bir şekilde karşılanıyor