yumurta cıkarmada zorluk

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
benim ingilizimin kıcında yumurta var ama kac gündür cıkaramıyor daha ilk agız ilk yumurtası yardım ederseniz sevinirim. :( neler önerirsiniz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
önce kesin yumurtamı diye kontrol et daha sonra damlalıkla zeytin yağını kuşunuzun makatına hafif girecek şekilde sokup yağı boşaltın daha sonra parmak ucunla içeri akıttığınız yağı ovalayınki yağ içerde dağılsın yumurta kanalına kadar ulaşsın dikkat edin içerde yumurta kırılmasın

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Murat Abi, Yumurta tıkanmasında yumurtlayamazsa 3 günde ölürlermiş..
    Yumurta tıkanması olduğuna emin misiniz ?

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
ingiliz muhabbetleri biraz daha narin hayvanlar olduğu için 2 günden fazla yumurtasını çıkartamazsa direk ayaklarında geçici felç gibi bir durum oluşur, yürüyemez sürekli yatar, bu durum varmı kuşunuzda eğer yumurta tıkanıklığı varsa havyanı normal ortamından biraz daha sıcak ortama alın ve Selahattin abinin önerisini uygulayın.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
hepiniz sagolun selahattin ağbinin önerisini uyguladım inşallah işe yarar.kuşum biraz yaglı ondan olabilirmi?

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
tabiki yumurta tıkanlığı için erken eşe atma, dar yerde besleme gibi birçok etken var bunlardan biriside vücudun normalden fazla yağlı olması, eşe atmadan önce vücut formlarının oturmuş olmasına dikkat edin, yağ sadece yumurta tıkanıklığına neden olmadığı gibi yumurta veriminin ve sprem kalitesininde düşük olmasına sebep olacaktır.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
erken eşe atma durumu yok kuş 11 aylık kafeside 40*40 *40 tel kafes