Yumurta Kabuğu

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Neden yumurta kabuğu vermiyorum?

Arkadaşlar ben uzun zamandan beri yumurta kabuğunu mama içerisinde kullanmuyorum. Bazı arkadaşlar kullanıyorlar. Bazı başımıza gelen olaylardan dolayı kimseye tavsiye etmiyorum.

- Yumurta kabuğu çok serttir. Kuluçkadaki dişiye, erkeğin çok kısa zamanda tam öğütülmeden verdiği yemlerle beraber, aynı aldığı gibi verilir. Dişide tabi aynı şekilde yavrulara kusar. Anne gırtlağın 90 derece dönük verdiği düşünülürse tam gelişmemiş olan gırtlak boşluğu bu kabuğu çeviremeyebilir.

- Bazan yumurta kabuğuna alışan ebevenyler, kuluçkadaki yumurtalara göz diker.

- Yumurta kabuğunda sınırsız sayıda mikrop bulunur. Kaynatmakla bile yokolmayan virüsler bulunabilir. Salmonella bunlardan biridir.

- Yumurta kabuğunun yerine mürekkep balığı kemiğinde daha fazla kalsiyum bulunur.

Çok fazla artısı olmayan üstelik dezavantajı çok olan bu uygulamayı bilmeyen arkadaşlara bildirmek istedim. Umarım bu tür kötü olaylar kimsenin başına gelmez.

Mehmet KIDIR

çetin

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
Gökmen
süper paylaşım olmuş bazı şeyler okuyarak değil tecrübeyle oluyor işte yumurta kabuğuna kesinlikle hayır diyorum bende

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bazı dişiler yavru yumurtadan çıktıntan sonra kabukları yemiyorlar, anlaşılan ihtiyaç duymuyorlar..

Paylaşım için Sağ Olun Mehmet bey..

ahmetresit

Üyemiz
Adı
AHMET REŞİT
Soyadı
SABAHYELİ
ARKADAŞLAR KAYNAMIŞ YUMURTA KABUĞUNU ROBOTTO ÇEKİP SİRKELİ SUDA 2 GÜN BEKLETİP VERİLİRSE ASLA SORUN OLMAZ  AMA BENCEDE GEREK YOK MÜREKKEP BALIĞI O İŞİ GÖRÜYOR ZATEN

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
MEHMET PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER PİSLENMİŞ YUMURTAYI KAYN ATTIĞIMIZ HALDE ÜSTÜ AYNEN DURUYOR

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ilker ertürk' Alıntı:
MEHMET PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER PİSLENMİŞ YUMURTAYI KAYN ATTIĞIMIZ HALDE ÜSTÜ AYNEN DURUYOR
Evet bende ona dikkat ediyorum. Pislik bile kaynatmayla çıkmıyor.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Mehmet abi ilk yorumunda - Yumurta kabuğunun yerine mürekkep balığı kemiğinde daha fazla kalsiyum bulunur. demişsin.

Kesinlikle teknik olarak doğru ama size tavsiyem bu kalsiyum içerikli maddeleri mamanın içinde vermemeniz. Kafesinde kalsın kalamar kemiği ordan istediği kadar alsın, ayarlasın yesin kendisi. Çünkü mamadan anlamadan yiyor, alıyor kalsiyumu sonra yumurta kabuklarında şekkil değişiklikleri, kalın kabukluluk gibi olaylardan yavru kaybediyoruz ;) Bu olayı da atlamamak lazım diye düşünüyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Doğru Oğuz, ben hiç karıştırmam, asılı sürekli bırakırım. bazıları kum bile veriyor mamanın içinde,  ben verme taraftarı da değilim.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Bende arada beyaz kumdan katıyorum. Ama bu kum katma olayı kuuştan kuşa değişiyor Mehmet abi. Misal bir çiftim var hiç kuma ağızlarını sürmezler, yememişler hiç. Mama vesilesiyle yediriyorum kumu da onlara.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Beyaz kum dediğin nedir Oğuz? birde künyeyi sen nerden temin ettin?

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Oğuz Deniz' Alıntı:
Bende arada beyaz kumdan katıyorum. Ama bu kum katma olayı kuuştan kuşa değişiyor Mehmet abi. Misal bir çiftim var hiç kuma ağızlarını sürmezler, yememişler hiç. Mama vesilesiyle yediriyorum kumu da onlara.
beyaz kum olduğundan yememişlerdir,kumu değiştir bence

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Pelegosun QUİK marka kumu var onlarla çalışan pet shoplarda vardır doğal kumderim bulup kullanabilirseniz