yumurta maması neden yenmez?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar kuşum kuluçkada olduğu için yumurta maması yaptım bisküvi ve yumurtadan hatta yumurta kabuğu kattım.dünden beri pek yiyen yok yavrular yavaş yavaş çıkıyo,dünden beri koyduğum mamaya sanki onları yeni bi yiyeceğe alıştırıyormuşum muamelesi yapıyorlar yani bakıp geçiyorlar daha çok  meyve yersem ona talep var. daha ne yapmam lazım anlamadım. yumurtayı taze haşlayıp saklama kabında buzdolabında tutuyorum yumurtayo 4 e böüp bi parçasını katıyorum elimde bir çift var hepsi fazla geliyor yumurtanın daha ne yapayım?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
kuşlarınız alışkın değilse az yiyebilirler biliyorsunuz ilk çıkan yavruya kursak sütü  veriyorlar yavrular büyüdükçe mamaya ilgilieri artacaktır.sizin yavrularınız mamaya alışık büyüyecekler kuluçka döneminde mamayı karşıdan gördüklerinde biran evvel vermenizi bekleyeceklerdir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Alışık olmadıklarından dolayı yemiyorlardır

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi alışık olmadıklarından yemiyorlardır. Fakat konu sadece mamaya alışık olmamaları değildir. Mamalığa ve mamalığı kafeste astığınız yer bile aynı olmalı; Başka bir anlatımla: Her gün verdiğim mama kabıyla değilde başka bir mamalığa koysam benim kuşlarımdanda yadırgayanlar oluyor ve hepsi yemiyorlar..
  Bende zamanında çok zor alıştırmıştım mamaya kuşlarımı, Özenerek yaptığım mamaları 12 yetişkin arasında sadece biri yiyordu, güzelim mamalar çöpe gidiyordu.
  Akşam mamalarını hazırlayıp 1-2 resim ekleyeceğim.
  Kullanacağım malzemeler  : Bir yumurta, bir dal kıvırcık, bir dilim kepekli ekmek, bir dilim elma (Ben Dokuzuzları bu şekilde almıştım)..

ahmetresit

Üyemiz
Adı
AHMET REŞİT
Soyadı
SABAHYELİ
SANA BİR SIR VEREYİMMİ CEYLİN KARDEŞ YAPTIĞIN MAMANIN TARİFİ ÖNEMLİ DEĞİL HİÇTE FARKETMİYOR İÇİNE ÇİMLENMİŞ BUĞDAY KAT KARIŞTIR NEYLE VERİRSEN VER NEREYE KOPYARSAN KOY ÖMRÜNDE MAMA GÖRMEMİŞ YAŞLI BİR KUŞA BİLE VER DİBİNE KADAR SIYIRSIN BIRAKSIN UZUN SÜREDİR BEN FARKLI KUŞLARDA DENEDİM SONUÇ ASLA DEĞİŞMİYOR BENİMDE AYNI ŞEY BAŞIMA GELDİ YAPTIĞIM MAMAYA BİR GAGA ATIP BIRAKIYORLARDI OLDUĞU GİBİ ÇÖPE DÖKTÜĞÜMÜ BİLİYORUM HATTA NERDEYSE BIRAKACAKTIM AMA KENDİ BULDUĞUM YÖNTEM SAYESİNDE ÇOK ŞÜKÜR KURTULDUM ISRARLA TAVSİYE EDERİM İÇİNDEDE ÇOK YARARLI MİNARELLER VAR HEM YAVRULARA HEM ANNE BABAYA YARAYIŞLI HERŞEY VAR :D

ahmetresit

Üyemiz
Adı
AHMET REŞİT
Soyadı
SABAHYELİ
çimlemelik buğdayı yıkayıp 24  saat suda bekletip sudan çıkartıp nemlendirin çimlenmeye başlayınca dolaba koyun gergün mamalık yarısı kadarda mamayla karıştırıp her kuşa verin herkesin maması farklı olduğundan ben yazmadım kendi mama tarifimi kafalar karışmasın diye

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ben kuşlara bir sefer buğday çimledim süper bişi oldu ama yüzüne bile bakmadılar sizin bu öneriniz karşısında tekrar yapacağım yavrularım baya büyüdü bakalım belki fark olur

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
abi okadar geldik  yanına bize hiç böyle hazırlıklar yapmadın :(
  Mangal yaptıkta geldin mi sanki ?
  65 Kişi vardı fakat sen yoktun..