YUMURTALARIN GÜNÜ GEÇTİ

oktay4965837

Takipçi Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
yeniceli
HERKESE SLM ABİLER ÖNCELİKLE HERKESİN KURBAN BAYRAMI MUBAREK OLSUN DİYORUM.
BİR ÇİFT YUMURTLAYAN MUHABBETİM VARDI.BAYRAMIN 1.GÜNÜ İLK YUMURTADAN YAVRU ÇIKACAK DİYE PLANLIYORDUM ÇIKTI.3.GÜNÜ 2.YUMURTA DAN YAVRU ÇIKADA YUMURTANIN KONTROL ETTİM YUMURTANIN YARISI KIRILMIŞ YAVRUNUN BURNU KANAMIŞ OLMÜŞ ONU ALDIM YUVADAN DİĞER İKİ YUMURTA HALA DURUYOR NE YAPMAM GEREKLİ

YARDIMLARINI ZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜR EDRİM.

hobim

Yeni Üyemiz
Adı
kadir
slm
ilk mi yavruya başladılar yazmamışsın bence uzaktan gözlemle erkekten kıskanabilir eger öyle ise erkeği ayır anne tek başınada büyütür yavruları yumurtalara dokunma anne diğer yavruyuda öldürebilir. saygılar

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
oktay4965837' Alıntı:
NE YAPMAM GEREKLİ
  3. ve 4. yumurtadan (doluysa) hala yavru gelebilir. Haftasonuna kadar umudunuz olsun..
  Her gün mama veriniz; ebeveynler gerekeni yapacaktır..

oktay4965837

Takipçi Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
yeniceli
ilk yumurtalarımdı bu çiftlerden daha önce varmıydı bilmiyorum damızlık olarak almıştım kuşları.

ilk yumurtadan yavru çıktı bayramın 1.günü 3.günü yumusrtanın yarısı kırıktı öyle duruyodu ellemedim 3 saat sonra baktım yine aynı  yavrunun burnu kanamış onu aldım attım diğer 2 ymusrta şimdiye çıkması lazımdı ama çıkmadı.işallah çıkar sizce ne olacak yapmam gereken varmı acaba..? bilemiyorum.
bir tane yavru var bugün 6.günü onda proplem yok gibi şimidilik
yumurta ve irmik karıştırıyorum onunla besleniyor.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  3. ve 4. yumurtadan (doluysa) hala yavru gelebilir. Haftasonuna kadar umudunuz olsun..
  Her gün mama veriniz; ebeveynler gerekeni yapacaktır..
+1

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benim yavrular  10-15-18 kasımda çıktı diğer iki yumurtadan ses yok bu ayın son sonuna kadar bekiyim mi?

aresadana

Üyemiz
Adı
levent
Soyadı
malkoç
arkadaşlar doğru söylemiş biraz daha bekleseniz bencede iyi olur. bir kaç gün üstünde fazla yatmasından bişey olmaz.burnunda kan olan yavruya gelince ; nem oranı düşükse kabuk çok sert olabilir ve yavru yumurtayı kırmakta çok zorlanır, belki yavru bu şekilde öldü.yumurtalar için ortamı biraz nemlendirsek iyi olur ama çok değil.kolay gelsin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
aresadana' Alıntı:
burnunda kan olan yavruya gelince ; nem oranı düşükse kabuk çok sert olabilir ve yavru yumurtayı kırmakta çok zorlanır, belki yavru bu şekilde öldü.yumurtalar için ortamı biraz nemlendirsek iyi olur ama çok değil.kolay gelsin.
  Levent bey, görüşünüze katılıyorum fakat bir olasılık daha var
  Anne kuş yumurtaları embriyonun zar ve kabuğa yapışmaması için sıklıkla çevirir. Eğer yeteri kadar çevirmez ise ısınında etkisiyle canlı embriyo kısmen kabuğa yapışır. Yavru yumurtanın yarısını kırabilmiş bile olsa diğer yarısından kurtulamayacak ve ezilmek suretiyle ölecektir.

ceylin123' Alıntı:
benim yavrular  10-15-18 kasımda çıktı diğer iki yumurtadan ses yok bu ayın son sonuna kadar bekiyim mi?
  Ceylin Kardeşim, 10-12-14-16-18 Kasım yavruların muhtemel çıkış tarihleriymiş. 4. yavru (17 günlük) bir gün erken çıkmış.
  12-14 Kasım da çıkması muhtemeller çıkamamış; Haberin olsun..
  Yumurtaları yuvalıktan alma fakat onlardan beklentin olmasın..