yumurtalı kuş alınır mı?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar merhaba
sizlerden bir fikir almak istiyorum yumurtalı kuş alınır mı yani doğru olurmu yumurtalı kuşu alıp yerini değiştirdiğimizde yumurtaya yatmayacağını söyleyenler var doğrudur bencede ama bazı petshopcular isterseniz yumurtalı çiftlerimizde var satabiliriz diyorlar hiç birşey olmaz diyorlar en doğru ve sağlıklı cevapları burada bulabileceğimi düşünüyorum yumurtalı çifti aldığımda avantajlarım ve dezavantajlarım ne olabilir?bir sonraki yumurtlamada durum değişirmi?

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
  Kuşları aynı kafesiyle ve aynı yuvasıyla getirirsen yatar.Kafes değiştiğirdiğin takdirde malesef yatmaz..

AYDIN DOĞRU

Yeni Üyemiz
Adı
Aydın
Soyadı
Doğru
bençe kuşuna göre değişir çins bir kuş ise kesinlikle farketmez fakat ortalama kuş ise tabiyki dekrar yuvaya yatmaya bilir

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yumurtalı kuş almakta her zaman yarar vardır. Aynı kafes ve yuvalıkla alırsan yatma ihtimali yüksek fakat genede yatmama ihtimali var bu biraz da senin şansına bağlı.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kesinlikle almam. Komşumun dahi olsa ne veririm ne alırım. Hatta benim evimde kafeste bile olsa yer değiştirmem. Kalktımı bütün emekleri heba olacaktır.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
petshopcu önce böyleder.sonrada yavru çıkmayınca yada yatmayınca.giderken çok sallanmış.ortamı beğenmemiş.birisi kuşları rahatsız etmiş vs.v.s kuşu satana kadar neredeyse her şey güllük gülistanlık.satıldıktan sonra bahaneler.sakın inanıp almayın.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Kesinlikle almam. Komşumun dahi olsa ne veririm ne alırım. Hatta benim evimde kafeste bile olsa yer değiştirmem. Kalktımı bütün emekleri heba olacaktır.
+1

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
ben bir defa bu hatayı yaptım
hem altındaki yumurtalar heba oldu hem koyduğum kafeste 4-5 ay yumurtlamadı
daha sonraları salmaya döndüğümde yumurtladı
bence sakın alma baştan başlamış gibi oluyor.2 yavru al hemen hemen aynı olur

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Ben bu riski göze alarak 2 çift aldım bir çiftim hiçbir sorun çıkarmadı diger çiftim dişi yumurtalara yatmadı bende diger dişilerin altına koydum yumurtaları ve yavru aldım yani anlayacagınız ben bu riski göze alırım diyorsanız alın ama risk %70 vardır

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
RİSK HER ZAMAN VAR KÖTÜYÖNÜ YUMURTALARDA YATAR YAVRUYU BÜYÜTÜR TEKRAR YUMURTLAMAYA BİLİR YUMURTADAN KALKABİLİR OZAMAN ÜÇ AYIN BOŞA GİDER ENAZ AMA HİÇBİRŞEYDE OLMAYA  BİLİR İŞ KUŞA BAĞLI

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
metroxylon' Alıntı:
ben bir defa bu hatayı yaptım
bence sakın alma baştan başlamış gibi oluyor.2 yavru al hemen hemen aynı olur
Bende Özgür'e katılıyorum.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Cihan bu konuda antramanlıyım
2 sene evvel bir arkadaşım üretimi bıraktığı için 42 takım kuşunu bana verdi
kuşların çoğuda benim verdiğim yavrulardandı
bu 42 takım kuşu yuvalıklarıyla beraber getirip benim alt katta bulunan bir başka üretimhaneme yerleştirdim
hepsinde yavru yumurta vardı bütün yavruları sağlam vaziyette büyüttüler daha sonra sanki anlaşmışlar gibi 3-5 ay yumurta alamadım
hepsini 20 tl den eminönüne gönderdim
benim başıma bu gelmişti anlattım

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Cihan bu konuda antramanlıyım
2 sene evvel bir arkadaşım üretimi bıraktığı için 42 takım kuşunu bana verdi
kuşların çoğuda benim verdiğim yavrulardandı
bu 42 takım kuşu yuvalıklarıyla beraber getirip benim alt katta bulunan bir başka üretimhaneme yerleştirdim
hepsinde yavru yumurta vardı bütün yavruları sağlam vaziyette büyüttüler daha sonra sanki anlaşmışlar gibi 3-5 ay yumurta alamadım
hepsini 20 tl den eminönüne gönderdim
benim başıma bu gelmişti anlattım

O zaman fazla söze gerek yok.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
yavuz alptekin' Alıntı:
mehmet abiye katılıyorum aynı olay benim başaıma geldi bi arkadaşımdan yumurtalı kuş aldım aynı kafes ve yuvalıkta getirdim ama kuş yumurtalara yatmadı ve emekleri boşa çıktı malesef
yumurtalarıyla alırsan boşa çıkar tabi,yumurtaları kuşları aldığın yere bırakacaksın;ben bir defa bu hatayı yaptım
bence sakın alma baştan başlamış gibi oluyor.2 yavru al hemen hemen aynı olur;diyor arkadaşımız ama aldığı kuşlar tedirgin olmuşlardır, olasılığı azda olsa bazı çiflerde böyle problem çıkabilir,sonuçta kuş yumurtluyor,''ortamı yakaladığı ilk fırsatta yumurtlayacaktır'' tabi bu benim doğrum