- Katılım
- 5 Mar 2010
- Mesajlar
- 4,990
- Konum
- İstanbul / Fatih
- Web sitesi
- www.muhabbetkusuureticileri.org
- Adı
- Selahattin
- Soyadı
- GÜÇLÜ
1- KABUK
2- İÇ ZAR
3- KALAZA(KORDON)
4- ALBUMEN(KOYU KIVAMLI AK)
5- SULU KIVAMLI AK
6- SARI
7- GERM HÜCRESİ(DÖL)
8- SULU KIVAMLI AK
9- KALAZA(KORDON)
10- HAVA BOŞLUĞU
Kuşunuzu yumrurtlatmaya karar verdiniz ve kuşunuz buna istekli, uygun bir yer sağladınız ve kuşlarınız eşleşmeye başladı,Düzenli bir eşleşme görmeye başladıktan 1 hafta ila 15 gün arası ilk yumurta yuvaya bırakılır.
Yumurta içinde yavru kuşun (civciv) gelişmesi için (eğer yeterli vitamin ve minarellerini aldıysa) her türlü beslenmesi mevcuttur. Bu beslenmeyi anne kuş (ve bazı türlerde baba ile birlikte) yumurtalar düzenli döndürülerek yumurta akından almasını ve gelişmesini sağlarlar(6)
1. Yumurta kabuğu düzensiz bir oval kalsiyum oluşumdur. Kabuk embriyoyu dış etkilerden korur ve kemikler için buradan kalsiyum takviyesi sağlar. Kabuğun üzerinde hava delikleri bulunmaktadır ,bir mm kareye yaklaşık 1 hava delikçiği denk gelmektedir. Yumurtanın 0.02%si deliklerden oluşmaktadır. Yumurtanın yuvarlak kısmı yani (10) hava odacığının bulunduğu kısımda bu delikçikler daha fazladır. Delikler çeşitli formlarda olabilir..yuvarlak-çizgi,virgül çengel şeklinde...Bu delikçikler embriyonun nefes alıp içeri oksijen ve dışarıya karbondioksit vermesinde ve gelişmesinde yardımcı olur.Bu deliklerin tıkanması embriyonun ölmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu sebepten yumurtalar herzaman temiz tutulmalıdır.Bu delikçiklerden içeriye virüs ve bakteriler bulaşabilir, kontrollerde yumurtaya bulaşmış dışkıları ılık su ve pamukla temizleyiniz. fazla bastırmayınız çünkü kabuğa zarar verebilirsiniz.
2. İç zarda damarlar ve embriyo gelişir ve yavru çıkacağı zaman duvardan ayrılır.
3. ve 9. Embriyonun kordonu..bu kordonun iki ucu da farklı yöne dönmektedir ve embriyonun yumurta içinde asılı kalmasını sağlar, eğer deneyimsiz ebeveynler yumurtayı ileri geri döndürmez ve sürekli aynı yönde çevirirse bu kordon açılır ve embriyonun yumurta zarına ve kabuğa yapışarak ölmesini sağlamış olur.
4. 5. ve 8. embriyo için besin sağlayan sıvılar
7. germ hücresi- (döl) ,yumurta eşleşmeden sonra dişinin yuvaya bırakılmasına kadar döllenmiş ve germ hücresi belli olmaya başlamıştır.hücreler gelişmiş ve koyu bir mercimek tanesi şeklinde hücre kümesi haline gelmiştir, bundan sonra ısıtılarak gelişmesi sağlanacaktır.
10. hava boşluğu, yumurtadaki yavru geliştikçe hava boşluğu büyümeye ve genişlemeye başlayacaktır. sıvılar azaldığından ve gaz alışverişinden dolayı yumurta sıvı ve madde kaybetmektedir, yani yumurta bırakıldığı gün en ağırdır, ve yavru için gereken bütün besin yumurtanın içindedir, yavru büyüdükçe yumurta ağırlaşmaz- hafifler