YUVA ZEMINI

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
yuvalık dediğimiz ortası çukur tahta üzerine, 1-2 avuç ince talaş. Talaşın üzerine opigal-5 serpmelisin.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
yılmaz sende yok yok.resimle anlatım bir cilt kitaba bedel.hani derler ye çok gezenmi,çok okuyanmı.görmek en güzeli, ayrıntıları açıklıyor.ellerine sağlık.

eteamsah

Üyemiz
Adı
Tayfun
Soyadı
Karahan
Arkadaşlar acemiliğime bağışlayın size birşey sormak istiyorum. Benim bahçeli evim var ve bahçemde yani açık havada salma kümes yapıp içinde muhabbet kuşu beslemek istiyoru. Üretim yapıp yavru satmak değil amacın sadece hobi. Sizce açıkhavada kuşlar dayanırmı? teşekkürler<divclass="msgbox">Nofilesuploaded!</div>

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
erbay' Alıntı:
ince talaşın ne gibi zararı olur
Şimdiye kadar ince talaş kullandım hiç zararını görmedim. Bunlar muhabbet kuşu, darı da konmaz , marul yaprağıda konmaz, peçete de konmaz, pamukta konmaz. Amerika çoktan keşfedildi.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
hamster talaşı yeterli gibi benimkinde ince talaş var şuan bi sorun yok.fakat 15 gün sonra içerideki kalabalıktan talaş top top olup kuşlara özellikle ayaklara yapışabilir.o zaman temizlerken analarının yavrularını yadırgamasından korkuyorum ki temizlik zorunlu biraz büyüdüklerinde ::)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yuvalık daima kuru ve temiz olmalı. İnce talaş kullanıyorsak yavruların özellikle ayaklarına yapışıp gelişen vücudu beton bir ayakkabı gibi sarar ve ayak sağlığını tehdit edebilir..

Ayrıca yavrular çıkmadan önce yuvadaki talaş miktarı yukarıda eklediğim resimdeki miktardan fazla olursa Anne kuş yumurtaları çevirmekte zorlanabilir. Yavrular çıkmaya başladıkça yuvalığın merkezine azar azar (2 günde bir az miktar) talaş eklemenizi öneririm, Değilse yuvalık çukuru küçük yavrular yada son yumurtalar için "ölüm çukuru" olabilir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Yuvalık daima kuru ve temiz olmalı. İnce talaş kullanıyorsak yavruların özellikle ayaklarına yapışıp gelişen vücudu beton bir ayakkabı gibi sarar ve ayak sağlığını tehdit edebilir..

Ayrıca yavrular çıkmadan önce yuvadaki talaş miktarı yukarıda eklediğim resimdeki miktardan fazla olursa Anne kuş yumurtaları çevirmekte zorlanabilir. Yavrular çıkmaya başladıkça yuvalığın merkezine azar azar (2 günde bir az miktar) talaş eklemenizi öneririm, Değilse yuvalık çukuru küçük yavrular yada son yumurtalar için "ölüm çukuru" olabilir..
Teşekkürler Yılmaz

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ceylin123' Alıntı:
hamster talaşı yeterli gibi benimkinde ince talaş var şuan bi sorun yok.fakat 15 gün sonra içerideki kalabalıktan talaş top top olup kuşlara özellikle ayaklara yapışabilir.o zaman temizlerken analarının yavrularını yadırgamasından korkuyorum ki temizlik zorunlu biraz büyüdüklerinde ::)
Ilık suya sadece ayaklarını sokup 10 sn kadar bekle, elinle temizle, tamamen çıkmazsa tekar aynısını yap. Eğer temizlemezsen Yılmaz beyin dediği gibi ayak sorunları ortaya çıkabilir.

Ben hiç talaş koymadan da ayakarında beton gibi pislikleri birikebiliyordu. Talaş koyduktan sonrada oldu. Onun için pek talaşa bağlamamıştım. Hamster talaşının kalın geleceği kanaatindeydim. çünki anası üzerine yatınca daha tüğü bile çıkmamış yavruların kesilebileceğini hesaba kattım.

Şimdi herkes hamster talaşı mı kullanıyor? Başka bir şey kullanan varmı?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hamster talaşı bence en uygun olanıdır, eğer 2-3 günde bir talaş eklenirse (Halı üzerine halı atmak gibi) sıkıntı olmayacaktır.. Zira aşağıda vermiş olduğum bir kuluçkanın gelişimi konulu linki incelemenizi öneririm..

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,970.0.html
  O, hilesiz bir kuluçkadır; Yumurta nakli, yumurta boylaması yahut yavru boylaması yapmadım..

Ceylin kardeşim; en küçük yavru 5.........10 günlük olduğunda tüm yavruların ayaklarını Mehmet beyinde dediği gibi ılık su ve Kulak temizleme çubuğuyla aynı gün temizleyebilirsin yada tek tek te temizleyebilirsin; Anne leri yadırgamıyor..

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
plastik folluk kullanmaya başlayacağım içine talaş koymam gerekirmi, ve ne kadarda temizlemeliyim ben yavrular çıktıktan sonra kirlenince yenileri ile değiştirmeyi düşünüyordum. yanlış mı olur. Birde petshoplarda satılan yuvalıklar sağlıksızmı bir tane kafeste var ona takmayı düşünüyorum. kendi yaptığım büyük yuvalıkları taşımıyor ağır geliyor. sizce 3-5 tl lik yuvalardan alayımmı

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İçinde talaş kullanmanızda fayda var. İnce talaş olursa iyi olur. Yuva içinde pislenme varsa haftada bir talaşı yenilemeniz iyi olur.