halitsenocak
Üyemiz
,ARKADASLAR YUVANIN ZEMININE NE KOYMALI KUSLARIN RAHAT YUMURTA BIRAKABILMESI ICIN
YILMAZ MUHTEŞEM RESİMLE SÖZLÜ BİLLGİ DEPOSU MAŞALLAHerbay' Alıntı:yılmaz bey bilgi yüklüsünüz sizde çok cevher var
Şimdiye kadar ince talaş kullandım hiç zararını görmedim. Bunlar muhabbet kuşu, darı da konmaz , marul yaprağıda konmaz, peçete de konmaz, pamukta konmaz. Amerika çoktan keşfedildi.erbay' Alıntı:ince talaşın ne gibi zararı olur
Teşekkürler YılmazYılmaz KURŞUN' Alıntı:Yuvalık daima kuru ve temiz olmalı. İnce talaş kullanıyorsak yavruların özellikle ayaklarına yapışıp gelişen vücudu beton bir ayakkabı gibi sarar ve ayak sağlığını tehdit edebilir..
Ayrıca yavrular çıkmadan önce yuvadaki talaş miktarı yukarıda eklediğim resimdeki miktardan fazla olursa Anne kuş yumurtaları çevirmekte zorlanabilir. Yavrular çıkmaya başladıkça yuvalığın merkezine azar azar (2 günde bir az miktar) talaş eklemenizi öneririm, Değilse yuvalık çukuru küçük yavrular yada son yumurtalar için "ölüm çukuru" olabilir..
Ilık suya sadece ayaklarını sokup 10 sn kadar bekle, elinle temizle, tamamen çıkmazsa tekar aynısını yap. Eğer temizlemezsen Yılmaz beyin dediği gibi ayak sorunları ortaya çıkabilir.ceylin123' Alıntı:hamster talaşı yeterli gibi benimkinde ince talaş var şuan bi sorun yok.fakat 15 gün sonra içerideki kalabalıktan talaş top top olup kuşlara özellikle ayaklara yapışabilir.o zaman temizlerken analarının yavrularını yadırgamasından korkuyorum ki temizlik zorunlu biraz büyüdüklerinde :
Çok teşekkür ederim. Çok sağolun. yeni yuvaları murat abiden alacağımMehmet Kıdır' Alıntı: