Yuvalık kontrolü

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Yuvalık kontrolü :
Kuluçkadaki çiftler, özellikle dişi muhabbet kuşu mümkün olduğunca az rahatsız edilmelidir. Yumurta ve yavru kontrolü yapılırken yuvalığın kapağı bir anda açılmamalıdır.

Yuvalık kontrolünün günde en az iki defa yapılmasında fayda vardır. Bu kontroller anne veya babanın zarar verdiği yavruları daha erken fark etmenizi sağlar, yavruların daha fazla zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yumurtayı kırmış fakat yumurtadan çıkamamış civcivlerin yumurtadan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Günü geldiği halde yumurtadan çıkmamış yavruları kurtarmanın yolu ise yumurtalara numara vermek ve zamanında çatlamayan yumurtaları özenli bir şekilde açmaktır.

E

elaziz2316

Guest
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Yuvalık kontrolü :Kuluçkadaki çiftler, özellikle dişi muhabbet kuşu mümkün olduğunca az rahatsız edilmelidir. Yumurta ve yavru kontrolü yapılırken yuvalığın kapağı bir anda açılmamalıdır.
Yuvalık kontrolünün günde en az iki defa yapılmasında fayda vardır. Bu kontroller anne veya babanın zarar verdiği yavruları daha erken fark etmenizi sağlar, yavruların daha fazla zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Yumurtayı kırmış fakat yumurtadan çıkamamış civcivlerin yumurtadan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Günü geldiği halde yumurtadan çıkmamış yavruları kurtarmanın yolu ise yumurtalara numara vermek ve zamanında çatlamayan yumurtaları özenli bir şekilde açmaktır.

Selahattin abi, bu numaralandırma işini ne tür kalemle yapmak doğru olur? Asetat (CD) kalemi ile olur mu? Kalemde kullanılan mürekkebin bir zararı olur mu acaba? Yoksa kurşun kalem ile mi yapılması doğru olur ? Teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Asetatlı kalemle yazmalısınız. Mürekkebinin herhangi bir zararı yoktur. Kurşun kalemle sakın denemeyin yumurtaya zarar verirsiniz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Asetatlı kalemle yazmalısınız. Mürekkebinin herhangi bir zararı yoktur. Kurşun kalemle sakın denemeyin yumurtaya zarar verirsiniz

buraktalaz

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
TALAZ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Yuvalık kontrolü :Kuluçkadaki çiftler, özellikle dişi muhabbet kuşu mümkün olduğunca az rahatsız edilmelidir. Yumurta ve yavru kontrolü yapılırken yuvalığın kapağı bir anda açılmamalıdır.

Selahattin abi benim burada aklıma takılan bir konu var. Demişsiniz ki "günü geldiği halde çatlamayan yumurtaları özenli bir şekilde açılır" ben biyoloji mezunuyum hayvanlar hakkındada ders aldım. Ama bize öğretilen şuydu, canlılar en son gelişimlerini doğum esnasında yada yumurtadan çıkarken tamamlar. mesela kozadan çıkan kelebek kanatlarının son gelişimini kozadan çıkarken tamamlıyor. yani biz kozayı kendimiz açarsak kelebek uçamıyor. Aynı şey aslında kuşlar içinde söyleniyordu. Acaba siz yumurtasını kendiniz açtığınız yavrularınızda herhangi bir anormalliğe rastladınız mı ?

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
buraktalaz' Alıntı:
Selahattin abi benim burada aklıma takılan bir konu var. Demişsiniz ki "günü geldiği halde çatlamayan yumurtaları özenli bir şekilde açılır" ben biyoloji mezunuyum hayvanlar hakkındada ders aldım. Ama bize öğretilen şuydu, canlılar en son gelişimlerini doğum esnasında yada yumurtadan çıkarken tamamlar. mesela kozadan çıkan kelebek kanatlarının son gelişimini kozadan çıkarken tamamlıyor. yani biz kozayı kendimiz açarsak kelebek uçadıyor. Aynı şey aslında kuşlar içinde söyleniyordu. Acaba siz yumurtasını kendiniz açtığınız yavrularınızda herhangi bir anormalliğe rastladınız mı ?
Burak bazen kalsiyum fazlalığındanmıdır nedir bilemem  günü geldiği halde yavru yumurtayı kıramıyor ve yumurta içinde ölebiliyor
Eğer yumurtayı tarihini  sağlam şekilde not aldıysak yumurtayı kendimiz çatlatabiliriz 
Gününden önce açarsak yavru gelişimini tamamlamadığı için zaten ölür
Gününde açılan yumurtada anormallik raslamadım
Eğer yumurtayı çatlatmayı göze alamıyorsak yumurta içindeki yavru yaşadığınıda merak ediyorsak hafif ılık su yapıp yumurtayı ılık suyun içine koyarsak  yumurtada canlıysa suyun içinde yalpa yaparak canlı olduğunu anlarız gününüde tam biliyorsak yumurtayı çatlatabiliriz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
buraktalaz' Alıntı:
günü geldiği halde çatlamayan yumurtaları özenli bir şekilde açılır
  Anne Kuşun tüm yıl boyunca vücudunda depoladığı kalsiyumun fazla oluşu nedeniyle (özellikle ilk kuluçkanın ilk yumurtasının işaretlenmesini öneririm) kabuk kalın olacağı için ve
  Kendinden önce yumurtalarından çıkmış kardeşlerinin sıvı/katı dışkıları sonucunda kalınlaşıp beton sertliği almış kabuğu kıramayıp embriyo 18+3 gün sonra ölebilir..

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Yumurtaları numaralandırdığımızda yumurtanın görünüşünde değişiklik olacağı için dişi kuş bunu yadırgayıp yumurtayı kırmaz mı veya yuvalıktan aşağıya atmaz mı ?

Bunu soruyorum çünkü şuan 1 yaşındaki çiftim ilk defa çiftleşti ve şuan bir tane yumurtaları var bu sorunun cevabına göre yumurtayı numaralandıracağım.

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
çok teşekkürler çok faydalı bilgiler bunlar