bülentyıldız
Takipçi Üyemiz
Yuva içinde gürgen talaşı kullanıyorum.Bunun haricinde kullanabileceğim başka bir malzeme olabılırmı.KUm kullanılıyo diye duymuştum aslı varmıdır???
teşekkürler..
teşekkürler..
yılmaz beye kesinlikle katılıyorumyılmaz Kurşun' Alıntı:Anne Kuş içgüdüsel olarak Yuvalığın içini kazıdığında zemindeki talaşı kendisinink kazıdığını zanneder.. Ayrıca kum doğal değil dir (Su kaplumbağası besliyorsanız bilemem)..
Yuvalığa kum koyanlar var, fakat kum dışkının nemini tutuyor ve bırakmıyor. bu nedenle yuvada
1) Dışkı kokusu olur
2) Bakteriler daha kolay üreyeceklerdir.
ayrıca kum ;
1) Yumurtaların soğumasına neden oluyor,
2) Anne Mubiş o kumu yemek isteyecektir,
3) Yavrular kum yutarsa boğulabilir..
ancak talaş;
1) Steril bir ortam sağlıyor,
2) Haftada 1 defa değiştireceğiniz için koku olmaz, bakteri üremesi olmaz. eğer sağlıklı hamster talaşları kullanırsanız bit de olmaz.
3) Dişilerin bazıları talaşın boyutundan rahatsız olur ve beğenmediği taneleri dışarı atar.
4) Yumurtaları soğutmaz
5) Yavrular için çok sağlıklı bir ortam.
Yavuz abimiz 20 yıldır evcil hayvanlarla ugraşır.Ben ve benim gibi Antalya da yaşayan üreticiler olarak her zaman yavuz abimizin desteklerini alırız, sagolsun kendiside hiç gocunmadan herkese yardımcı olur.Burdan yavuz abiye birkez daha teşekkür ederim...Yavuz Usta' Alıntı:Bu konuda 150 takım kuşla muhabbet üretimi yapan yakın arkadaşımın yanında edindiğim tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki kedi kumu bu iş için birebirdir.
Bazı anne ve babaların yuvaya su taşıdığı veya ishal gibi durumlarda yuvada oluşan pisliklerden kaynaklanan ıslaklıkların kesinlikle oluşmadığını kendim gördüm.Kedi kumunda oluşan emicilik özelliği kuşların ayaklarında toplanan pisliklerininde oluşmasını engelliyor.
Selçukhan kardeşim Kedi kumu yararlı gözüktüğü kadarda Çok tehlikelidir.
Absorbe olur(Yani şişer)Küçük taneciklerini kuşların sindirim için yuttuğu ve Kursak şişmesi nedeni ile ölümler yaşayan arkadaşlarımız olmuştur.
Yuvalık içi için nemde önemlidir.Ortam nemine uym sağlatmak için kenarlarına 8-10 mm Kalınlıkda delikler delerek ortam nemine uyum sağlarsanız sulama işlemi hemen hemen yok olur.
Yuva içi için kuru kalmasını istiyorsanız 2-3 mm Mısır sömeği granülü kullanmanızı tavsiye ederim.
Saygılar.
Bir kolonu burada 5 lira gibi.Mobilyacılardan alınan talaşlarda bitlenme ihtimali daha fazla diye duymuştum.Doğru mu?Yavuz Usta' Alıntı:Ekrem bey Merhaba,O paraya Bir çuval Freze,yada Planya talaşı alırsınız.
Saygılar.