Yuvalık nasıl tanıtılmalı yardım

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Merhabalar bir çift muhabbet kuşum var yuvalık taktım oralı bile değiller sanki yuvalık yokmuş gibi geçiyorlar yuvalığı nasıl tanıtmam lazım

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Emrehan yuvalık nasıl tanıtılmalı diye öyle bir olay yok kuşlarımız kendilerini eş olup çiftleşmeye hazır hissettikleri zaman kuşların önce erkek olanı yuvalığa girip kontrol edip yuvalıktan güven duyarsa dişiyide kandırabilirse ;) bu iş o zaman tamamlanacak

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Anlıyorum Selahattin bey ilk defa yuvalık gördüklerinden korkuyorlarda daha yuvalığın tüneğine bile deymediler yani ondan sordum alıştırma falan yapılır mı diye cahillime verin

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Doğal yaşamlarında erkek muhabbetkuşu bulduğu ağaç kovuğunu dişiye gösterir ve dişi yuvayı beğenirse, yuvanın güvenli olduğuna inanırsa erkek muhabbetkuşu ile çiftleşirmiş..
  Yuvalık çiftleşmeyi tetikleyecektir..
  Endişelenmeyin Cemrehan bey, Çiftleşmek isterlerse önce yuvalığı kontrol edeceklerdir..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Emrehan yuvalık nasıl tanıtılmalı diye öyle bir olay yok kuşlarımız kendilerini eş olup çiftleşmeye hazır hissettikleri zaman kuşların önce erkek olanı yuvalığa girip kontrol edip yuvalıktan güven duyarsa dişiyide kandırabilirse ;) bu iş o zaman tamamlanacak
:)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Onlar yuvalığın farkındadır ama yeni bir durumla karşı karşıya oldukları için alışma evresi geçirirler.

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
benım çiftimide bekliyorum aynı sekılde yuva takılı ama hiç ilgilenmiyorlar sabırla beklıyorum inşallah en kısa zamanda yumurtlarlar

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Merhabalar böyle bir sorun kalmadı dişi bu sabah yuvalığın içine girdi didikledi ama siz ilk erkek girer demiştiniz fakat erkek sadece dişiye dışardan bakıyor içine girmiyor birde yuvayı yadırgama veya beğenmeme gibi bir olayları varmıdır acaba?

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
cemrehan' Alıntı:
Merhabalar böyle bir sorun kalmadı dişi bu sabah yuvalığın içine girdi didikledi ama siz ilk erkek girer demiştiniz fakat erkek sadece dişiye dışardan bakıyor içine girmiyor birde yuvayı yadırgama veya beğenmeme gibi bir olayları varmıdır acaba?
ilk erkek kontrol etmiştir siz görmemişsinizdir,erkek saatlerce içerde kalmaz bakınır çıkar hatta 3-5 defada bakabilir

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cemrehan' Alıntı:
  "Erkek MuhabbetKuşu Ağaç kovuğunu bulur ve Dişiye gösterir; Dişi girer-bakar beğenir, güvenirse erkekle çiftleşir. Beğenmezse erkek kuş yeni (başka) bir ağaç kovuğu arayacaktır"..

Tabii ki dişi beğenmeye-güvenmeye bilir. Fazla ışık alıyorsa beğenmeye bilir..
  çok alçaktaysa, sallanıyorsa vb.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
cemrehan' Alıntı:
sağolun ahmet bey peki beğenmeme gibi bir olasalık varmı çünkü 3 kere falan girdi sabah bir daha girmedi
beğenmeme gibi bir durum oluşmaz,yakın zamanda çifleşirler zaten,ozaman sürekli yuvada vakit geçirecektir,şuanda yumurta olmadığı için 3 kere girip birdaha girmemiştir,3.4.yumurtasındada sürekli yatmayada başlayabilir