yuvalıklar nasıl olmalı.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar.değişik kuşlara göre elinde yuvalık resimi varsa lütfen koysun.yuvalığın tabanı nasıl olmalı onu öğrenmek lazım.şimdiden teşekkür ederim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Yavruların ayak problemli olmasının 2 tane temel nedeni vardır:
1) Taban tahtasındaki iç bükey çukurun olmaması yada yeterli derinlikte olmaması..
2) Taban tahtasının ayakta durmayı zorlaştırıcı kaygan malzemelerden (Plastik, MDF gibi) yapılmış olması..

Size Önerim; Bir Marangoz ile görüşüp, en az 2cm kalınlığında Çam yahut doğal bir ahşap malzemeden taban tahtalarınızı yapmasını istemeniz dir..  Biraz paraya kıyınız; Değilse yavruların tedavisi çok zaman gerektirecek tir.. Geçmiş olsun diliyorum..

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yavruların ayak problemli olmasının 2 tane temel nedeni vardır:
1) Taban tahtasındaki iç bükey çukurun olmaması yada yeterli derinlikte olmaması..
2) Taban tahtasının ayakta durmayı zorlaştırıcı kaygan malzemelerden (Plastik, MDF gibi) yapılmış olması..

Size Önerim; Bir Marangoz ile görüşüp, en az 2cm kalınlığında Çam yahut doğal bir ahşap malzemeden taban tahtalarınızı yapmasını istemeniz dir..  Biraz paraya kıyınız; Değilse yavruların tedavisi çok zaman gerektirecek tir.. Geçmiş olsun diliyorum..
Yılmaz bey benim yarama hem tuz ektiniz hemde merhem oldunuz.Teşekkürler.
MDF'den yavruluk kullandım ve ağzımın payını aldım.Şu anda tahta tabanlı ve ovallı
yuvalara döndüm.İnşallah düzelme olur.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  İnşAllah düzelecek tir Münah Abi; MDF kaygan yüzeyli oluyor. Yavru Kuşların  ayakta durabilmesi çok zor oluyor..