Yuvalıklarda Plastik Yavruluk

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
Yuvalıklarımızda sadece talaş yerine, ya da ortası delinmiş kontrplak yerine kullanabileceğimiz çok kullanışlı bir yavruluk önermek istiyorum.
Bir çok üretici arkadaş doğal değil diyerek kullanmamakta ama sonuçda bir çoğumuz kafes veya boxlarda üretim yapıyoruz bunlarda doğal değil tamamen doğal olmakla üretim ve kalite artıramayız.

http://i54.tinypic.com/5wcjlu.jpg
http://i52.tinypic.com/2pydz0n.jpg

Resimlerde görülen yavruluğun avantajlarına gelince;

1.Yavruluğun konik olan kısmı sayesinde anaç kuşun kursağı ve kuyruğu merkezlere denk geliyor ve yumurtalara istesede baskı uygulayamıyor haliyle yumurtalarda kırılmamış oluyor.

2.Yine bu konik lik sayesinde yumurtaların dağılma riski haliylede soğuma ihtimalleri ortadan kalkıyor.

3. Kuluçka döneminde yumurtaların hertarafının eşit seviyede ısıtılması gerektiği için plastik olan zeminde yumurtaları anaç çok kolay bir şekilde çevirebiliyor ve döllenmiş olan yumurtalarda yavru oluşumu daha sağlıklı oluyor.

4.Çıkan yavrularda en büyük problemlerden birisi açık bacak dediğimiz sakatlık olayıdır buda yavrunun gelişim döneminde bacaklarını yanlara doğru açması sonucu oluyor ancak bu üründe bacaklarını istesede açamıyor altına toplamak zorunda kalıyor.

5. Malzeme kızaklı olduğu için istenildiği zaman yedeği ile değiştirilebiliyor bu sayede hijyeni sağlamak daha kolay oluyor.

6.Malzeme plastik bir ürün olduğu için yıkanması çok kolay ve her türlü temizlik maddesiyle temizlenebiliyor.

7.Ürün ahşapta olduğu gibi bakteri üretmiyor ve gözenekleride olmadığı için olan bakterileride barındırmıyor.

ve bunun gibi bir çok özelliğe sahip. Üretici arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Adı
Şükrü
Soyadı
ALTUNBAŞ
Paylasımlar ıcın teşekkurler.
Bende kullanıyorum uretımhanemde cok memnunum herkeze tavsiye ederım.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hüseyin bey, tercih ve görüşlerinize saygı duyarım. Ancak yukarıdaki 7 maddede yanlışlık ve eksiklikler var.
    Plastik tabanın ısı ve nemi nasıl etkileyebileceği düşünmenizi isterim.
    Siz, yavrular çarpık bacaklı olmaz yazmışsınız, Fakat MDF ve Plastik malzemeden yapılmış (kaygan zeminli) ayakta durmayı zorlaştırıcı malzemeler yavrularımızda çarpık bacak oluşumuna sebep olabilir..
    Yuvalıktaki plastiği alarak tam bir hijyen sağlanabileceğini düşünmek imkansız, Zira bitler plastikte değil Ahşap kısmında konuşlanacak.
    Yuvalık temizliğini kolaylaştırır, Fakat Plastik malzeme daha yüksek oranda embriyo ölümüne sebep olacaktır..
    Ağaşıdaki yuvalık zemininin nesi eksik tir ?

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Benimde tek korktuğum olay kaygan zemin olayı yani çarpık bacak sorununa meğil verme konusunda hiç kullanmadım ancak kullanan arkadaşların bu konu üzerindede yorumları benim açımdan önemli zira yeni başladım üretime en iyisini en sağlıklısını kullanmak istiyorum karşılaşılabilecek bu tür sorunlardan ustalarımız kadar kolay atlatamayabiliriz hayvanlara yazık olmasın

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
1 yıldır kullanıyorum memnun olduğum içinde tavsiye etmek istedim.
yavru kaybım % 15 lerden % 2 ye kadar düştü. koku, bit ve hijyen olayı % 90 başarılı.
Ben ürünün satıcısı veya pazarlamıcısı değilim.
Üretici arkadaşlar en azından 1 çiftte deneyin  ondan sonra artılarını ve eksilerini konuşalım

E

elaziz2316

Guest
    Önemsenmeyecek kadar çok artıları var. Bence kullanılması faydalı. Paylaşım için de teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben kendi yapmış olduğum bu yuvalıkları kullanıyorum. Hiçbir zararınıda görmedim. Birçok avrupalı ünlü üreticide bu sistemi kullanıyor. Plastik tabanlar kuşun vücudunun sürtünmesi sonucu elektriklenme yapıyor ve yumurtada yatan kuş huzursuz olabiliyor. Bu sebeple embriyo ölümlerine neden olabiliyor. Başlangıçta bende plastik folluk kullanıyordum. Ama her kuluçkada 1-2 yumurta muhakkak boş çıkıyordu. Geçen sene bu sistem sayesinde kayıpsız bir sezon geçirdim.

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Arkadaşlar,bende plastik yuvalık kullanıyorum,memnunum.Şikayetim yok.temizliği gayet basit,ekonomik olarakda uygun.Ayrıca kuşlarımda bu yuvalıktan memnun görünüyorlar. :) Selamlar.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Hüseyin bey, tercih ve görüşlerinize saygı duyarım. Ancak yukarıdaki 7 maddede yanlışlık ve eksiklikler var.
    Plastik tabanın ısı ve nemi nasıl etkileyebileceği düşünmenizi isterim.
    Siz, yavrular çarpık bacaklı olmaz yazmışsınız, Fakat MDF ve Plastik malzemeden yapılmış (kaygan zeminli) ayakta durmayı zorlaştırıcı malzemeler yavrularımızda çarpık bacak oluşumuna sebep olabilir..
    Yuvalıktaki plastiği alarak tam bir hijyen sağlanabileceğini düşünmek imkansız, Zira bitler plastikte değil Ahşap kısmında konuşlanacak.
    Yuvalık temizliğini kolaylaştırır, Fakat Plastik malzeme daha yüksek oranda embriyo ölümüne sebep olacaktır..
    Ağaşıdaki yuvalık zemininin nesi eksik tir ?

yılmaz kardeşime sonuna kadar katılıyorum .
doğal bir malzeme olmadığı için şahsımca tavsiye etmem.
elektiriklenme yapacağını düşünürsek kuşta huzursuzluk ve stres yapacaktır düşüncesindeyim.

E

elaziz2316

Guest
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Ben kendi yapmış olduğum bu yuvalıkları kullanıyorum. Hiçbir zararınıda görmedim. Birçok avrupalı ünlü üreticide bu sistemi kullanıyor. Plastik tabanlar kuşun vücudunun sürtünmesi sonucu elektriklenme yapıyor ve yumurtada yatan kuş huzursuz olabiliyor. Bu sebeple embriyo ölümlerine neden olabiliyor. Başlangıçta bende plastik folluk kullanıyordum. Ama her kuluçkada 1-2 yumurta muhakkak boş çıkıyordu. Geçen sene bu sistem sayesinde kayıpsız bir sezon geçirdim.
Şahin bey resimdeki folluk ve yuvalıkları imal ettiğinizi söylemişsiniz. Sadece kendi kullanımınız için mi? Yoksa satışınızda bulunmaktamıdır? Satışınız var ise fiyat da belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
PLASTİK YUVALIKLARIN KANAL YERLERİNE BİTLER YUVA YAPIYOR ARKADAŞIM PLASTİK YUVA KULLANIYOR KANAL ARALIKLARI BİTLE DOLMUŞ PLASTİK YUVADA BİTİN KONTROLÜ DAHA ZOR OLUYOR BENCE

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
birde şu açıdan bakarsak
kuşlarımız için en doğalını uygulamak daha iyi olur sonuçta bunlar ağaç kovuklarında yuva tutan hayvanlar plastik yuva da rahat edemez diye düşünüyorum artı plastik yuvalık kuş pisliğinden dolayı koku yapıyor,  içi devamlı ıslak kaldığı için pislik amonyak gazı üretmeye başlıyor buda vayruların zehirlenmesine kadar varabilir çarpık bacak olayının yanında yavrular devamlı ıslak zeminde olduğu için bacakları pislikle kaplanıyor yani bende ahşap yuvalık daha iyidir diyerek arkadaşlarıma katılıyorum.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
s.a abilerim en guzeli ustaların yanında bize laf düşmesede benim nacizane dusuncem yuvalık çamdan yapılıp tabanınada oyuk yapıldıgı zaman 10 numara bı yuvalık oluyor bi abimin soyledigine  gore de  çam agacından yapılan yuvalıklar hem dogal hemde  kokularıyla  kuşları cezbedıyomuş ve daha  kısa  zamanda kızışmasına  sebebiyet  verıyomuş ben şu anda deneme aşamasındayım 45 tane yaptırdım 100 lira  ;D ;D

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
polarci' Alıntı:
s.a abilerim en guzeli ustaların yanında bize laf düşmesede benim nacizane dusuncem yuvalık çamdan yapılıp tabanınada oyuk yapıldıgı zaman 10 numara bı yuvalık oluyor bi abimin soyledigine  gore de  çad agacından yapılan yuvalıklar hem dogal hemde  kokularıyla  kuşları cezbedıyomuş ve daha  kısa  zamanda kızışmasına  sebebiyet  verıyomuş ben şu anda deneme aşamasındayım 45 tane yaptırdım 100 lira  ;D ;D
Çam ağacından 45 tane 100 lira normal fiyat. Yalnız çıralı olmayacak.

E

elaziz2316

Guest
polarci' Alıntı:
s.a abilerim en guzeli ustaların yanında bize laf düşmesede benim nacizane dusuncem yuvalık çamdan yapılıp tabanınada oyuk yapıldıgı zaman 10 numara bı yuvalık oluyor bi abimin soyledigine  gore de  çad agacından yapılan yuvalıklar hem dogal hemde  kokularıyla  kuşları cezbedıyomuş ve daha  kısa  zamanda kızışmasına  sebebiyet  verıyomuş ben şu anda deneme aşamasındayım 45 tane yaptırdım 100 lira  ;D ;D
    Adaşım yaptırdığın yuvalıkların ölçüleri nedir? Resim ekleme imkanın da olursa daha iyi olur. Birbirimize yakınız. Belki senden 10 tane civarında isteyebilirim.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
her zaman doğallıktan yanayım.
yılmaz kardeşim gene güzel bir olayı bize hatırlat tı.
doğayı örnek alın kazanın.......