Yahya SAYIN' Alıntı:
Mehmet bey ışık söndükten sonra kesinlikle kümese girmeyiniz, işten geş geliyorsanız saati 21 veya 21.30 a kadar ayarlaya bilirsiniz, sorun olmaz ...
Yahya bey, ben gelene kadar florasan lamba yanacak, ben giderken 15 dk. sonra florasan, 30 dk sonra da gece lambaları yanmaya devam edecek. Dediğiniz gib ışıklar söndükten sonra girmiyorum zaten. Birde 24 saat takılı kalsın demişsiniz. Gece tam dinlenemeyen kuşlarda stres olacağından dolayı ben tavsiye etmem.
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Bu zaman ayarlı prizlerin fiyatı nedir acaba
Ben düğmeli ve çevirmeli kullanacağım, aslında ikisinin işlevi farklı,
Lcd ekranı olan, düğmeli prizin fiyatı 20 Tl, çevirmelininki ise 12 Tl. ye aldım. Bu konu üzerine biraz araştırma yaptım, internette daha pahalı olduğunu gördüm, ama ben ilkini indirim sitesinden almıştım. Elektrikçilerde de aynı fiyatlar geçerli.
İşlevlerini bilmeyen arkadaşlarada kısaca bilgi vereyim. Her iki çeşit zamanlayıcının işlevleri farklı.
Düğmeli olan haftanın istediğiniz günlerinde, günde 8 defa programı kullanarak, 8 kere açıp 8 kere dakika bazında elektriği kapatabilirsiniz. İsterseniz tüm haftayı da seçebilirsiniz.
Çevirmeli olanın ayarı günlüktür ve 15 dk periyotlar ile açıp kapatabilirsiniz. Yani her gördüğünüz tırmak 15 dk.ya tekabül ediyor. Tırnağını kaldırdığınız zamanlar kurulmuş sayılır. Ben bunu elektrikli bisikletimde kullanıyorum. Malum 8 saati geçmemesi lazım şarjın. Yalnız elektrikler kesilirse bunu tekrar ayarlamanız gerekiyor.