imrunlu
Uzman Üyemiz
ZAYIF ÇELİMSİZ KEMİKLERİ SAYILAN KUŞLARI NASIL ETLENDİRİRİZ HIZLI KİLO NASIL ALABİLİRLER?
Üstad vitaform bu konuda başarısızmıdır?Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:Hasan aminovit forte kullanıcan kuşların kilo alıcak
Vitaform, vitamin destekli oksitetrasiklin içerir, yani antibiyotiktir. Kilo almayla ilgisi çok dolaylıdır.gozturk' Alıntı:Üstad vitaform bu konuda başarısızmıdır?
Sirkeyi suluklarına biraz arttırabilirsiniz.kanaryaci' Alıntı:Mrb Burası pek yeri degil ama yeri gelmişken sorayım Bendede cok yağlı kus var büyük salmadalar ama ucamıyolar Hiç hareketlide değiller.Zorla elimle ucmalarını saglamaya calışıyorum eldende korkmuyolar .Sadece sade yem veriyorum.Yağları gecmesi mümkünmü bunların bu şekilde ? Yapabilcegim bişeyler varmı?
.Tşklr.
Pardon dalgınlığıma geldi.Vitaform değil superviti kastetmiştim.Mehmet Kıdır' Alıntı:Vitaform, vitamin destekli oksitetrasiklin içerir, yani antibiyotiktir. Kilo almayla ilgisi çok dolaylıdır.
Süpervitte dolaylı yoldan kilo almalarına fayda eder. En azından kendini iyi hisseden kuş, strese girmez, mesela d vitamini eksikliğini güneşten karşılar. güneş yeterli değilse mutlaka dışardan vermemiz gerekir. Yoksa kuş bunun eksikliğini çeker. Mesela k vitamini vermezsen kuş kendi pisliğinden bunu karşılamaya çalışır. Bu da virüssel bir hastalığa neden olabilir. Çünki ishal gibi pislik olur, hemen kurumazsa bakteri üretir. Bu bakteri de kuşumuzu hasta eder. Onun için dengeli bir beslenme yanında, vitaminde vermemiz gerekir. Ama süpervit kullanıyorsak üstünde yazılı tarifini bire bir uygulamak lazım. Çünki fazla vitaminin zararı var. Mesela bir çift kuşa bir kibritin ucunda çok az bir miktar yeterli. Yoksa uzun vadede kist oluşumu hızlanabilir.gozturk' Alıntı:Pardon dalgınlığıma geldi.Vitaform değil superviti kastetmiştim.
Mehmet bey,öncelikle teşekkür ederim.Dolaylıda olsa saydığınız faydalar gerçekten yadsınamaz.Ayrıca kafalarda her daim soru işareti bırakan diğer bir konuyada değinmişsiniz. Ticari takdim şekli genellikle kümes hayvanları için olan vitaminleri eğer üretimhanenizde yok ise en fazla 3-5 tane kuşa vermeye çalışıyoruz.Hem dozaj miktarı ayarlama sorunu hemde elimizde uzun süre bitmeyecek ancak son kullanma tarihi sona erecek bir sürü ilaç vitamin vs oluyor.Keşke bu anlamda sitede toplu alım yada karşılıklı bölüştürme yada takas organizasyonu düzenlense.Mehmet Kıdır' Alıntı:Süpervitte dolaylı yoldan kilo almalarına fayda eder. En azından kendini iyi hisseden kuş, strese girmez, mesela d vitamini eksikliğini güneşten karşılar. güneş yeterli değilse mutlaka dışardan vermemiz gerekir. Yoksa kuş bunun eksikliğini çeker. Mesela k vitamini vermezsen kuş kendi pisliğinden bunu karşılamaya çalışır. Bu da virüssel bir hastalığa neden olabilir. Çünki ishal gibi pislik olur, hemen kurumazsa bakteri üretir. Bu bakteri de kuşumuzu hasta eder. Onun için dengeli bir beslenme yanında, vitaminde vermemiz gerekir. Ama süpervit kullanıyorsak üstünde yazılı tarifini bire bir uygulamak lazım. Çünki fazla vitaminin zararı var. Mesela bir çift kuşa bir kibritin ucunda çok az bir miktar yeterli. Yoksa uzun vadede kist oluşumu hızlanabilir.
Üstad,ilerleyen zamanlardaki dışa vurumları umarım hiçte istenmeyen şekillerde vukuu bulmaz.Dediğim gibi tavuk yada hindiye verilen takviyeleri muhabbet kuşuna veriyoruz.Biri diğerinin hem beden ölçüleri hem kan miktarı hem organ büyüklüğü(karaciğeri kastediyorum) hem metabolizmik açıdan kat be kat fazlası.Her ne kadar bende bunu yapsamda aklımda her daim soru işareti kalıyor.Acaba hata varmı bu işte...Mehmet Kıdır' Alıntı:Gürkan Bey, çok güzel anlamışsınız, tam da anlatmak istediğim gibi anlamışsınız. Aşırı dozun zararı olabileceğine değinmişsiniz. Size tam olarak katılıyorum. Kuşlarda ilerleyen zamanlarda nasıl dışa vuracağını önceden öngöremeyiz.
Diğer sık tüğe giren kuşlar sorunuza şöyle cevap vereyim. Bildiğim kadarıyla, tüğe girme sıcak soğuk farkından dolayı yani mevsim değişikliklerinde karşılaşılabilir. Vitamin'den olacağını sanmıyorum ancak, verdiğimiz diğer ilaçlardan (soğuk algınlığı,ishal v.b.) olabilir mi ??? burda da sizin söylediğiniz, hayvanlar arası dozaj dengelemesinin yapılmadığı güzel bir örnek. Olabilir tabi.
+1Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:ben şişmanlayan ve yağlanan kuşları nasıl daha çabuk zayıflatırım diye planlıyorum sana tavsiyem hiç şişmanlatmaya çalışma zayıf çelimsiz kuşlardan daha fazla verim alırsın