Zebra finch. yuva

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Zebra finch çiftimin Maaşallah 5 yumurtası var bu haftadan sonra yavaş yavaş çıkmalarını bekliyorum. Ancak Eşlerden erkek olan papucun bağcığını bulsa söz temsili yuvaya götürecek.
En son yesinler diye verdiğim büyük karalahana yaprağını gözümün önünde yok artık taşıyamaz filan diye merakla izlerken götürdü sokuşturdu yuvaya. Pes artık ben ne diyeyim. Bende meraktan elinden almadım. hafif kuru hafif yeşil bir karalahana yaprağı idi. Yaprağından korkmuyorum. Ama sapı ıslak kalırmı acaba onuda taşıyacam diye resmen püskül yapmış. Akordiyon gibi kapının ağzına doğru yükseltti.
Acaba doğada bu kuşların yuva ağzı daha mı yukarıda sürekli girişin aşağı boşluğunu yükseltmeye çalışıyor. O yüzdenmi zebralar bazen yavru düşürür filan deniyor acaba. Resmen yuva girişinin alt kısmını bulduğu şeylerle yükseltip set yapıyor.
Artık hiç birşeyine karışmıyorum o çiftin. Çok evcimen bir baba olacak sanırsam. Maaşallah.

Not. Bundan  sonra lahanaları alıp götürmesin diye mandallayacağım.  Genede alırsa pes zaten.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ayrıca eksik bilgi olmasın nedense akşam baktığımda karalahana yaprağını atmışlar yuvada kullanmaktan vazgeçmişler.
Bugün 1. İspinoz yavrum çıktı. Sesini duydum. Bakamıyorum annesi içinde diye.  alkisd

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Canan NUMAN' Alıntı:
Ayrıca eksik bilgi olmasın nedense akşam baktığımda karalahana yaprağını atmışlar yuvada kullanmaktan vazgeçmişler.
Bugün 1. İspinoz yavrum çıktı. Sesini duydum. Bakamıyorum annesi içinde diye.  alkisd
hayırlı üretimler bol yavrulu günler dilerim.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok teşekkürler ederim. Akşam eve gidince bir fırsat kollayıp baktım. 5 i birden çıkmış havaalanı gibide açmışlar ağızlarını. Çok mutluyum inşallah sağ salim büyürler.

Kuşları aldığım Hasan BAYTEMUR abime teşekkür ederim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok teşekkürler ederim. Akşam eve gidince bir fırsat kollayıp baktım. 5 i birden çıkmış havaalanı gibide açmışlar ağızlarını. Çok mutluyum inşallah sağ salim büyürler.

Kuşları aldığım Hasan BAYTEMUR abime teşekkür ederim.
Gözünüz aydın sağlıklı büyümeleri dileğiyle.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Canan NUMAN' Alıntı:
Hayırlı üretimler.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Hepinizden Allah Razı olsun,  ilk ses duyduğum akşamı bir fırsat baktım 5 tane birden çıkmış.
Korkudan çok da yanaşamıyorum. Bu sabah bayağı vızk sesi duydum. 1 günde sesleri değişti yavrularımın.
Bir çiftde beyazım kuluçkadaydı bu sabah baktım anne yavrularına yedirir gibi hareketler yapıyor. Resmen kusuyor. Annenin kafasını gördüm ama yavruları göremedim. Kaçı çıktı bilmiyorum. Onlarında ödü patlıyor beni görünce, benimde ödüm patlıyor onlar şöyle bir geriye sinince veya yuvadan atlayınca o yüzden anca heyecandan mamaları ilk koyduğumda mamanın yanına eş olarak gidince özellikle ilk koyu renk çiftim o zaman fırlayıp bakıyorum. Ama beyaz eş daha tecrübeli sanırsam asla yuvayı nöbette tutuyorlar. ikisi inmiyor.
Fotoğraflarını paylaşmak istiyordum ama 1 metreden fazla yanaşamıyorum panik yapıyorlar inşalllah net foto alırsam paylaşacağım.

Kuşlar beşiz doğuruyor ben dokuz bu nasıl iş anlamadım. MAAŞALLAH. Çok şükür çok mutluyum herkeze iyi dilekleri için teşekkürler.  bye_happy