10 günlük tedavi sonucu

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Herkese selamlar kuşumun yemek yedikten sonra bogaz kısmının şişmesi sonucu tedaviye başladım.Kuşum 1 senedir o şekilde yemek yedikten sonra şişerek idare etti.Yalnız kuşta hiç halsizlik kusma iştahsızlık yok keyfi yerinde maşallah.Bunu iyileştirmek için ayhan abimizin önerdiği mukostatin multivitamin kuru maya tedavisini uyguladım 10 gün sonucunda sonuç aynı hala aynı şekilde şişiyor ve geçiyor.Ne yapmam gerek sizce başka bir tedavi ilaç mı uygulamalıyım?Kuşlarım eşte bu kuşumun eşi 2 gündür yuvalığa girip çıkıyor kalamar kemiğini çok tüketiyor ama hiç çiftleşme olmadı daha eşe atalı 1 ay oldu tam umarım çiftleşmede olur ve kuşumdaki şişme geçer.Sizden düşüncelerinizi bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum.Herkese teşekkürler şimdiden.

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
böyle durumlarda kuluçka bile olsa verimli geçmeyecektir. Çünkü erkek kuşun beslemesi gerekiyor dişiyi ve zaman zaman yavruları. Bulaşabilme riski vardır. Erkek kuşunuzu veterinere götürmeniz en doğru yöntem olacaktır.
Bana soracak olursan kuluçkayı sonlandır bir süreliğine. Yeni bir ilaca başlamak yerine tedavi ettirin.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Yani maya veya ilaç çözüm değil diyorsun.Nerden geldi bu başıma ya allahtan kuşta bi halsizlik bişey yok sadece işte yemek yiyince oluo geçio sonra dışkısıda normal dişide 10 günlük tedaviden faydalandı ona geçtiysede bu tedavi iyileştirmemişmidir? kuru mayayı 15 günde 1 vermeye devam edicem buda kursak mantarını önleyici bir durum değil mi?

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Yorumun için saol ama pek sanmıyorum diğer kuşlarımda böyle bir durum yok.Batma olsa hep şiş kalırdı bu 10 dk şişip geçio ve özellikle yemekten sonra çok belli kursağın sağ tarafında şişio

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Acaba ters kursak hastalığı mı? yada kursak mantarı dışında  bişey mi?Umarım kuşun çiftleşmesine ve eşine bulaşacak bir durum değildir

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Eğer mantar ilacını kullandıysanız. Antibiyotik kullanmanızı öneririm. Etken maddesi amoksisilin veya azitromisin olanlar eğer o şişkin kısım bakteri kaynaklı bir şişkinlik ise etki edecektir.
Ayrıca elinize alıp o bölgeyi bir güzel gözle ve elle muayene ediniz. Dışarıdan yine ilave olarak yara kurutucu merhem ile de müdahale edebilirsiniz.
Geçmiş olsun.