12 GÜNLÜK TATİLE ÇIKIYORUM - ÇİFTİM YAVRULU

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Selam herkese, 12 günlük tatile çıkacağım. Şehir dışına gidicem. Takımım yavrulu. Acaba nasıl bir yol izlesem? Büyük yemlikler suluklar var mı? Bu iş için özel malzemeler var mı? bırakacak kimsem de yok...

Bana nasıl bir taktik ya da öneride bulunabilirsiniz?

Erdal44

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
Topal
En son çare tanıdık üretimci veya pet shop çu varsa onlara bırakın ya da burdan bulabilirsen size yakın birini ona emanet edin

Powerlift

Üyemiz
Adı
Tural
Soyadı
Erdoğan
Merhaba. 7 Çift kuşu yavru-yumurtalı 14 gün tekbaşına bırakıp tatile çıkmışlığım var. Kuşlar suszluğa bu havalarda dayankılılar. Ama ben gitmeden önce kafesin tabanına 1 adet 1 litrelik salma tipi suluk koyup  kullanmalarını sağlayabilmiştim. Geldiğimde suluklar boştu. Yemlik olarak ise metal kek kalıpları var. Fotoğrafdakı gibi. 1 milyoncularda 5 liraya var. Yavrulu takımlarda 2 adet ağzına kadar dolu, çiftlere ise 1 adet ağzına kadar yem ile dolu şekilde bırakıp gitmişdim. Geldiğimde hiç bir problem yoktu. Aksine bazı çiftlerim yemi bol görüp yumurta sayılarını bile artırmışlardı...

http://i.hizliresim.com/bJGn2j.jpg

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Tural ERDOĞAN' Alıntı:
Merhaba. 7 Çift kuşu yavru-yumurtalı 14 gün tekbaşına bırakıp tatile çıkmışlığım var. Kuşlar suszluğa bu havalarda dayankılılar. Ama ben gitmeden önce kafesin tabanına 1 adet 1 litrelik salma tipi suluk koyup  kullanmalarını sağlayabilmiştim. Geldiğimde suluklar boştu. Yemlik olarak ise metal kek kalıpları var. Fotoğrafdakı gibi. 1 milyoncularda 5 liraya var. Yavrulu takımlarda 2 adet ağzına kadar dolu, çiftlere ise 1 adet ağzına kadar yem ile dolu şekilde bırakıp gitmişdim. Geldiğimde hiç bir problem yoktu. Aksine bazı çiftlerim yemi bol görüp yumurta sayılarını bile artırmışlardı...

http://i.hizliresim.com/bJGn2j.jpg
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu bu bilgiler. Çünkü bırakacak kimsem yok.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ben 9 ciftimi bırakıp 15 gün tatile çıktım ama otomatik yemlik ve suluklu pvc kafesim var..
Ayrıca yavru yumurta yoktu... yavrularin altini talasini 2-3 güne bir değiştirmek gerekiyo mesela.bilezik takmak mesela...
2 güne birde arkadaşım kontrol etti...
Bence kardeşim yemi suyu bol koymakla olmaz...
Saygılar...