2 aylık muhabbet kuşum tüylenmedi

Hastalik olabilr mi

• .

Kullanılan: 1 100.0%
  • .

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1

Ahmet serezli

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Serezli
Bu bir hastalik mi tedavisi var mi lütfen yardimci olun yemesi icmesi cok iyi kipir kipir masallah ama bazen bi halsizlesiyor acil yardimci olun :-\

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
resmini yükleyebilirseniz forumdaki arkadaşlar yardımcı olabilirler

zafercan26

Takipçi Üyemiz
Adı
Zafercan
Soyadı
Yüksel
Benim size tavsiyem yarın sabah bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim
ilk defa böyle bir durumla karşılaştım inşallah size yardımcı olabilecek biri olur.

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
  Tüy dökülmelerinin ardından, deride kanamalar gözlemliyor musunuz? Sizin ürettiğiniz bir yavru mu? Eğer öyleyse anne ve babasında tüy problemi var mı?

Vakit kaybetmeden kuşlar konusunda bilgi sahibi  bir veterinere gösterilmesi, hastalığı konusunda teşhis konulması ilk yapılması gereken...

Sonuç ne olursa olsun, amino asit seviyesi yüksek olan besinlerin (haşlanmış yumurta, ıspanak, patates, ayçekirdek içi, susam vb.) takviye olarak verilmesi, tüy problemi olan kuşlarımız için önerilerin başında geliyor.

Geçmiş olsun, umarım iyi olur...

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
  En doğrusunun, kuşlar konusunda da yeterli bilgisi olan bir veterinere danışmak olduğunu baştan belirtmekte yarar var. Sadece fotoğrafa ve belirtilere bakarak bir rahatsızlık teşhisi koymamak lazım.

Rahatsızlığı ne olursa olsun, tedavi sürecinde verilecek takviye besinler çok önemli. İnternet ortamında yapılacak araştırma ile, tüy problemi olan kuşlar için ne tür takviye gıdaların yararlı olduğu bulunabilir.

Dilerim değildir, ancak ilk akla gelen rahatsızlık FRENCH MOLT (Fransız Tüy Dökümü) Hastalığı oluyor. Bu konuda da internet ortamında ve sitede birçok bilgiye ulaşılabilinir.

Tek bir kuşa bakıyorsanız, tüm ilgi ve şevkatinizi bu yavruya ayırabilirsiniz. Eğer başka kuşlarınız da varsa, çelişkili bilgilere de rastladım, bazı kaynaklara göre bu rahatsızlıktan etkilenme ihtimalleri olabilir.

French Molt hakkında ilk anda fikir verebilecek birkaç linki sıralıyorum. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Geçmiş olsun...

http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/french-molt-fransiz-tuy-dokumu-hastaligi-bilgi-bakim-tedavi.19137/

http://www.muhabbetkusurehberi.com/2017/06/fransiz-tuy-dokumu-french-molt-hastaligi.html