2 aylık yavru muhabbet kuşum ile ilgili görüşe ihtiyacım var

DewiL

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YILDIZ
3 gün önce kuşumu aldım. İlk geldiği gün inanılmaz sakindi ama biraz ürkekti. 2. Gün kafesin kapısını açtım ilk uçuşlarında zorlandı tutunacak yer aradı fln bir kere yere düştü. Bugün ise bize bayağı alıştı evde rahat rahat uçuyor. Benim sorum şu ben eve gelene kadar inanılmaz hareketli oluyormuş kafesten çıkmak istiyormuş ben eve gelince aynen hareketli ama kafesin kapısını açtığımda dışarıya çıkıyor 2-3 tür attıktan sonra bir yere konuyor veyahut kafesine girip uyuyor. Normal mi? Çok uyuyor kafeste, koltuk üstünde, dolap üstünde, tablo üstünde uyuyor hiç yer seçmiyor  ayrıca iri ve şişman 20 dakika durmadan yem yediğini bile gördüm.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşunuz eve daha yeni alıştığı için düşmüştür. İlk saldığınızda. Kuşu fazla yormayın en fazla günde 2 kere 20-30 dakika salın. Size alıştığında zaten fazla uçmaz yanınızda kalır. O zaman istediğiniz zaman salarsınız. Ama anlaşılan kuş yorulmuş. Salmaya devam edin. Dediğiniz gibi yemek yiyorsa yağlanmış olduğu için de yoruluyor olabilir fazla yormadan salarak egzersiz yaptırın.

DewiL

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuşunuz eve daha yeni alıştığı için düşmüştür. İlk saldığınızda. Kuşu fazla yormayın en fazla günde 2 kere 20-30 dakika salın. Size alıştığında zaten fazla uçmaz yanınızda kalır. O zaman istediğiniz zaman salarsınız. Ama anlaşılan kuş yorulmuş. Salmaya devam edin. Dediğiniz gibi yemek yiyorsa yağlanmış olduğu için de yoruluyor olabilir fazla yormadan salarak egzersiz yaptırın.
teşekkür ederim peki bu kadar uyuması normal mi ve biraz önce farkettim artık istediği zaman kendi çıkıyor kafesten kendi giriyor yolu öğrenmiş.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hakan YILDIZ.' Alıntı:
teşekkür ederim peki bu kadar uyuması normal mi ve biraz önce farkettim artık istediği zaman kendi çıkıyor kafesten kendi giriyor yolu öğrenmiş.
Alışıyor evinize.