2 Çift Tek Kafes

guder.bahadir

Yeni Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Güder
Arkadaşlar sorum şu ben birtane çiftehane alsam ortasındaki bölmeyi kaldırıp içine iki çift koysam kafesin 2 yanına 2 yuvalık taksam düzgün anlaşırlarmı sorun olurmu? Çiftehanenin bir bölmesine bir çift muhabbet diğerine bir çift hint bülbülü koysam ortada tel olacak sorun olurmu?

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Bahadır bey
1.sorunuza cevap olarak, aynı çift haneye aynı karakterlere sahip, uyumlu ve uysal kuşların denk gelmesi düşük ihtimaldir Riske girmeden ayırmanızda fayda var

2.sorunuza cevap olarak, bölmeye bir plak koyarsanız iyi olur, tel olması da bir sorun yaratmayacaktır.

Ersan çatal

Üyemiz
Adı
Ersan
Soyadı
Çatal
Bahadır GÜDER' Alıntı:
Arkadaşlar sorum şu ben birtane çiftehane alsam ortasındaki bölmeyi kaldırıp içine iki çift koysam kafesin 2 yanına 2 yuvalık taksam düzgün anlaşırlarmı sorun olurmu? Çiftehanenin bir bölmesine bir çift muhabbet diğerine bir çift hint bülbülü koysam ortada tel olacak sorun olurmu?
Ben deneme amaçlı böyle bir şey yaptım. Baskın olan erkek diğerini çok kovalıyordu. Şunu fark ettim diyebilirim kuşların üreme isteği tekli kafese göre daha iyi oluyor. not olarak bir üretici abimde böyle çiftler vardı sağlı bir şekilde yavru aldığını da gördüm kısaca şunu diyebilirim kuşlar birbirine uyumlu ise verimli olabilir