2 erkek muhabbet kuşunun beraber yaşaması sorun olur mu ?

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
2 erkek yavru aldım. Alırken kafeste getirdim .Birini erkek kardeşime verdim . Konuşturmak istediğim için ayırdım . Ama ayırınca biri sürekli çırpındı , yerinde durmadı . Tekrar aynı kafese aldım . Oynuyorlar rahatlar . Konuşturmaktan vazgeçebilirim böyle giderse . Ama 2 erkek beraber yaşar mı sizce . Büyüyünce sıkıntı olur mu yoksa birini dişiyle mi degistireyim ? ???

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Hiç bi sıkıntı olmaz birbirlerine yem kusarak yaşarlar.Ancak eğitmeniz ve konuşturmanız çok zor olur ayrıca muhabbet kuşları illa çift olmak zorunda değildir.Halk arasında çifter çifter yaşar eşi ölünce ölür gibi inanışlar vardır ancak aksine tek kuş üretim olmayacaksa eğitilerek çok dha rahat ve iyi bir arkadaş olur.

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Kimileri de kuşları insanlastirmayin diyor . Bilemedim

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Betül ALTINSÖZ' Alıntı:
Kimileri de kuşları insanlastirmayin diyor . Bilemedim
Nasıl yani anlamadım?Eğitilen kuş insanlaşmaz sadece insanları eşi olarak görür ona şakıyarak kur yapar ve kelime öğrendiğinde bu şakımayı konuşarak yapar.

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Ben konusturmayi çok istiyorum baya da heveslenmiştim . Ama kuşlardan biri ayırınca durmuyor sürekli çırpınıyor . Dişiye dönebilir belki . Emin değilim yavru oldukları için . Dişiyse vazgecicem konuşturmaktan sanırım . Erkekse ayiricam tekrar denicem konuşturmayı