3 Aylıkken kızışan Yavrular

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Kendi kuşlarımın Mayıs da yuvadan atlayan 3 aylık yavruları kızıştı. Satış fotoları var. Erkek yavru suluklara ve. Kardeşlerine sulanmaya , dişi yavru ise ceresi anne gibi kahve rengi olmaya başladı. Çok küçük olduklarından eş alıp çifte atmaya korkuyorum. Sonuçta 3 aylık yavru yumurtlayabilir mi ? Yumurta tıkanması olmaz mı ? Ne yapmalıyım ?

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Benimde 2 aylık yavrumlarımdan erkek olan dişinin birine ayak atıp üzerine çıkmaya başladı. Bende ayırdım erkeği başka kafese tek olarak aldım. Sizde öyle yapabilirsiniz ama başka çaresi var mı bilmiyorum.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Onlar ergen tavirlari yuvalik takmadikca bi sikinti yok.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Dişi olanı ne yapmalıyım cere bildiğiniz kahve çiftleşmese bile kızgınlık yumurtası yapıp tıkanmasından korkuyorum. Daha önce hediye gelen bir çiftte 4 aylıkken dişi kızışmıştı. Ayırdım tüye girdi sonra bir daha kızgınlaşmadı. Eşini istemiyor. 11 aylık felan oldu aynı sorun bu dişimde de olur mu diye düşünüyorum. Daha 3 aylık eşe atmak istemiyorum. Erkek sorun değil de dişi korkutuyor. Bir önceki kardeşlerinden erkek eş tuttu. 5 aylık onda bir problem yok dişi olması sıkıntı.

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Aslında çok normal çünkü yaz aylarında doğan yavrular çok çabuk gelişiyor. Ama en az 5 aylık olmadan atmak mantıklı değil .

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Benim 3 aylik di$imin biride kendi kendine yumurtladi, ... yani olabilir, ... ve bende ba$tan $a$kin $a$kin baktim kendisine, ... arkasida geldi fakat tavuk gibi kendi kendine yumurta moduna girdi, ... erken geli$ti belliki, ... ve talibi cikinca bende verdim gitti  :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bir$ey unuttum  :)

Bu durumu firsat bilip bu henüz daha " cocuk " olan bu canlidan bu kez yavru almak istiyen anca cocuktan cocuk alma eylemine girer !

Buda sizce ne kadar dogru, veya ne kadar yanli$ 1 giri$imin oldugunu dü$ünebilirsiniz, ...  ???
Hani bunu firsat bilip, fakat tam ne oldugunuda anlamayip ku$a yüklenen cokturda, olurda, oluyordurda, ...

Ben kendi ku$larimi en erken 1 bucuk, en gec 2 ya$inda e$e veriyorum, ... oda gönlünü önceden birine kaptirmadiysa, ...
Cogu zaman birini koluna takmi$ oluyorlar, ... i$ime gelirse onaylayip cifthaneye aliyorum, ... i$ime gelmez isede NAYIR  :D deyip görücülüge devam, ... kismeti cikana ve o kadar  ;)

Latife bir yana, ... beden dili, hormonal durumu zaten gereken belirtileri yansitir, ... bize dü$en ise tetikci gibi dikkatle izleyip, dogru zamani görüp gereken hamleyi yapmak, ... tabi mevsim ve di$ $artlarda göz önüne alinmalidir, ...

Yeterki herhangi yola cikan ku$lar saglikli olsun, ...  8)
Bildiginiz gibi, ne ekilirse o bicilir, ...  ;)

Háyirli Cumálar ...

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Eşe atmayı düşünmüyorum ama sizin söylediklerinize de pek katılmıyorum. Gayet tecrübeli bir üreticinin bana dediği bir laf vardı. Doğada ki hiç bir kuş erişkin olmak için 1 yıl beklemez böyle bir lüxü yok. Bir an önce üremeye başlamalı ki popülasyonu korusunlar. Bence cok haklı. Tamam biz evlerde veya kapalı ortamlarda baktığımızdan doğada ki gibi bir cok tehtit altında değiller ve 3 ay cok erken ama 1,5 2 yılda bir kuş ömründe cok uzun bir süre. Çoğu üreticinin yaptığı gibi 7-12 ay arası bence ideal zaman.

Hiç bir zaman ticari gözle bakmaktan bir üreticiyim ama 3 aylık kuşunda 5 yaşında ki cocuk olmadığını gayet iyi biliyorum. Bizden daha hızlı adapte olmak zorundalar hayata ve 3 aylık bir kuş ergen bir insanla eşit metebolizmada.

Bu benım görüşüm tabi. Ve dediğim gibi 7 aydan önce kuluçkaya yatırmayacağım.

Düşünceleriniz için teşekkürler.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Evcilin háli ba$ka, dogadakinin ise bam ba$ka, ... tür ayni olsa bile fark coktur !

20 yil ömrü olabilen bir canlinin ilk 3 ayinda yumurta yapabimesi ilginctir tabi, yani demekki hazir belkide, ve doganin $artlarina göre normalde denilebilinir buna, ... buraya kadar mesele yok, ...  :)

Ergen tavirlari demi$ arkada$in biride, oda dogru, ... cünkü her canli geli$tikce yukariya diker gözünü, yani üremek filan, ... oda doganin kanunu, ...

Fakat zannetmiyorumki doganin icinde pek cok muhabbet ku$u 20 yil ya$iyamazda bana göre, cünkü tehlikeler ve di$ etkenler hep farkli farkli, ... yagmurdan kacip doluya yakalanmak gibi, ... yani dertleri haddinden fazladir, ...
Ve mesele üremek ise, yirticilar ya$adi, ... yuvalara dalsalar hepsinde kebap gibi hazir bebi$ler, ...

Erken ya$ta ergenlige sahip olmanin artilarida vardir, eksiklikleride, ... ve her ku$ hemen diger ku$ ile anla$miyor, ... onlarinda birbirlerine kriterleri var, fakat oda yine ayri 1 konu  :)

Uygun olarak minimum 6 aylik olmasinda yarar var di$ilerin, ... yani 3 aylik oldugunu dü$ünürsek, daha dün kendisi ebeveynlerinden  besleniyordu, ... yani dün diyecek yakin 1 zaman önce, ...

Bizler ile tabi kar$ila$tirilamaz durumlar, fakat dikkat cekmek icin cocuk misalini verdim, öylede zaten !

Bilmelisinizki yavru ku$lar, yumurtadan ciktiktan sonra, 1 yil boyunca daha geli$iyorlar, büyüyorlar, vesayre, ... ve henüz kendi yüküyle ba$ edemezken veya anca ba$ edebilirken, yeni yükler sirtlanmamali diye dü$ünüyorum, ... oda o canlinin iyiligi icin, ...  8)

Bana katilip katilmamak herkesin kendine kalmi$, ...  :)

Ve ne amacla üretimi yaptiginizda herkesin kendine kalmi$, ... fakat böylece kalitede artacagi yerine ayaklar altina gelir, ... emeklerde öyle, ...

Ku$lar evcil olmalarina ragmen ne yapmalari gerektigini iyi bilir, fakat mühim olan, bizim onlari yönlendirmemizdir, cünkü öyle veya böyle elimize bakiyorlar, ... yani düdügü calan biziz, onlar istedigi kadar ötsün dursun, ...

Marifet yumurta ve yavru görmek degil ve olmamalidir, ... marifet uzun ömürlü, bize yaki$an, bizi temsil eden, varsin elmizde kalsin, fakat insan bilincli onca emek sarf ettigini nasil kolay kolay elden cikartir ?
Cikaranda ya parayi sevdigindendir, yada bilmem artik her nedense ku$u elden cikartir, ... hani verilen hediye bile ucuz olsa makbúldur belki, fakat temeli sagliksiz hediyelerde olmaz olsun, ... sonucta hem ortadak bir canli, hemde hediyeyi layik gördügünüzde bugün verilen hediyeye belki sevincten göz ya$i dökse, ilerdede onun ansiz kaybina yine göz ya$i dökerse kimse $a$masin, ... herkese yazik olur, ... kiymetide kalmaz, ... kendi kalamiyorki kiymeti olsun ve kalsin, ... ve bu durumlarda hatayi en ba$larda aramak gerek, ... soy agacindaki temeller mühim, ... bir erkek ile bir di$i ile olay ne biter, nede ba$lar, ... ba$lasada, ba$lamadan biter, buda o ku$a sahip olani durduk yerde ve ansiz üzer, ...

Cocuktan cocuk alinmadigi gibi buda böyle bir durum olur, ... fakat memleketde " bir$ey olmaz " diyende cok olunca, ... olan o zavalli ve alet edilen ku$lara olur, ... hele hele di$ilere, ... saglikli ve hazir olacakki, kendinden beklenilen yuvayi yapabilsin, ...  8)

Aksi halde di$i ne yapsin, ...  :-[