3 KULUCKA ARKADAŞLAR BI YARDIMCI OLURMSUNUZ

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
ARKDAŞLAR BU YERLI CIFTIMIN 3 CU KULUCKASI VE 2 YUMURTA VAR ALTINDA 30 GUN OLDU VE 2 CI KULUCKASINDA ISE 6 YUMURTA 5 SI BOS BIRI ÖLU DOGMUSTU ILK KULUCKADA 7 YUMURTA HEPSI BOSTU SIZCE KUSLARI DINLEDIRMEM LAZIMMI OYLEYSE SUANKI KAFESTEN HANGISINI ALMAM LAZIM DISI YIMI ERKEGIMI YADA CIFTLERI BOZMAM GEREKIRMI BI YARDIMCI OLURMUSUNUZ ARKDŞLR

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
net cevap verebilmek için kuşlarının yaşını ve senden önce kaç ağız yavru alındığını bilmemiz gerekir  dişinin ortalama 4 -7 arası yumurtluyorsa dişi kuşun sağlıklı ama enson 2 tane yumurtladı diyorsun buda kuşun ya yaşlı yumurtadan kesiliyor yada üst üste kuluçka yatmaktan yorulmuş olabilir . Erkeğe gelince ya ilk eşleşmelerinde acemilikten boş çıkar ya tüydedir en kötüsü yaşlı ise dölden kesilebilir kuşlarını ayrı yerlerde 1-2 ay dinlendir  mama ve vitamin takviyesi yap  eğer elinde başka kuşların varsa eş değiştirip denersin düzelmedilerse sorun hangisinde olduğunu anlayıp elden çıkarman gerekir

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Kuşlari eşe ben attim yani daha once kulucka gecırmedıler son 3 kulucka ısde yaslarına 1.5 - 2 arasidir en fazla ben ılk kuluckları oldugundan olabılır nıye dsunuyorm 2 kuluckada olu yavru dogurdu buda erkegın sperm atabıldıgnı gostrır

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
Müjdat TEKİNTUĞ' Alıntı:
net cevap verebilmek için kuşlarının yaşını ve senden önce kaç ağız yavru alındığını bilmemiz gerekir  dişinin ortalama 4 -7 arası yumurtluyorsa dişi kuşun sağlıklı ama enson 2 tane yumurtladı diyorsun buda kuşun ya yaşlı yumurtadan kesiliyor yada üst üste kuluçka yatmaktan yorulmuş olabilir . Erkeğe gelince ya ilk eşleşmelerinde acemilikten boş çıkar ya tüydedir en kötüsü yaşlı ise dölden kesilebilir kuşlarını ayrı yerlerde 1-2 ay dinlendir  mama ve vitamin takviyesi yap  eğer elinde başka kuşların varsa eş değiştirip denersin düzelmedilerse sorun hangisinde olduğunu anlayıp elden çıkarman gerekir

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Krdeşim dişi gayet guzel oturuyor yumurtladıktan sonra sureklı ustunde yatıyor

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yaz aylarında bu aslında normal bir durum olarak algınanır ama sizde 3ncü kuluşkaları olduğu için muhtemelen sorun başka yerde. Sorun yumurta doluluğu ile ilgili gibi görünüyor. Yumurtaların boş çıkmasının başlıca sebebi E vitamini eksikliğidir. Birçok besinde E vitamini mevcut ama yine de ekstradan E vitamini takviyesi yapmak bazen işe yarıyor. Şu an yapabileceğiniz en doğru şey kuşları bir müddet dinlendirmek. Bunun için eşleri ayırmanız gerekmiyor...sadece yuvalıklarını kafesden çıkarın. Haftada 1 kez E vitamini takviyesi yapmaya başlayın. Bunun dışında biraz da multivitamin takviyesi yapın (haftada 1 kez). İyi sonuçlar almak istiyorsanız kaliteli ürünler kullanmaya gayret edin, örneğin NEKTON markalı ürünler harikadır. E vitamini olarak Nekton E, multivitamin olarak da Nekton S ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Ağustos ayı sonlarına doğru Nekton E takviyesini haftada 2 kez olarak arttırın. Bu arada 2 günde bir mama vermeye de başlayın. 2 hafta devam edin ve ondan sonra yuvalıklarını kafese takın. Yuvalık takıldıktan sonra mama vermeye, Nekton E ve Nekton S takviyesine ilk yumurta gelene kadar devam edin. İlk yumurta geldikten sonra mama ve Nekton E vermeyi kesin, sadece Nekton S ile haftada 1 kez rutin olarak devam edin. Umarım bunlar sorunu çözecektir.

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Günay Bey Tesekkur ederim Vitamini kullanıcam Bide Soyle bısey var mamayi yapıyorum hıc bı sekılde yemıyorlar en son Yeşil Kabakla Denedim Sadece Kabagi Yiyorlar Geri kalanını Bırakıyorlar Bu konuda napa bılırım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Günay Bey Tesekkur ederim Vitamini kullanıcam Bide Soyle bısey var mamayi yapıyorum hıc bı sekılde yemıyorlar en son Yeşil Kabakla Denedim Sadece Kabagi Yiyorlar Geri kalanını Bırakıyorlar Bu konuda napa bılırım
Mama olarak hazır mamalardan kullanıp deneyin, örneğin Deli Nature markalı mama harikadır, hem fiyat olarak da çok uygun.

Koli içerisinde 4 adet 1 kiloluk paketler var ama araştırırsanız 1 kilogramlık olarak da satan vardır belki.

Bu mamayı ElaPet İzmirden sipariş verebilirsiniz - http://www.elapet.com/product.php?id_product=44

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
bende de var bunu gibi 2. yi bekledim yine çıkmadı 3.de 1 tane farklı yumurta kaydırdım diğerlerinden 1 yavru çıktı oda kaydırdığım yumurta.yavruyada çok iyi baktılar.kuşların bakımı çok iyi ayırmak istemiyrum. bu çiftin sorunu erkek üstüne çıkıyor ama işi beceremiyor :) dişide yumurtluyor ama. şimdi yine yumurtladı 5 tane diğer kuşlardan toparladım altına koydum :) 2 de kendi yumurtası var 7 yumurtaya yatıyor daha yumurtlarsa alıyom atıyom. evitsa felan verdim bakalım o 2 yumurta ne olacak bekleyecem.
diğer 1 çift var oda aynı senin gibi 3.yü bekledim yine çıkmıyacak heralde 6 yumurta vardı hepsi boş görünüyor alacam altından şimdi tekrar yumurtlarsa diğerlerinden kaydıracam. başka kuşun varsa bu şekilde sorunu çözebilirsin...