8 DE 8 BENGAL İSPİNOZU YAVRULARIM (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
4 TANESİ TAM TEPE 4 TANESİ KABAK.. MASALLAHLARINIZI ESİRGEMEYİN EMEK VERİPTE HAK EDEN HERKESE DAHA GUZELLERİ NASİP OLSUN...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
MAŞALLAH HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Maşallah, gözün aydın Behsat usta, bunları görünce benim albinoları gidip almaya sabredemez oluyorum  :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi kocaman olmuşlar. Zaten Günay abinin sabrını zorlamak için koyduğunu düşünüyorum resimleri :D :D
MAŞALLAH SÜPERLER...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi kocaman olmuşlar. Zaten Günay abinin sabrını zorlamak için koyduğunu düşünüyorum resimleri :D :D
MAŞALLAH SÜPERLER...
Daha resmini koymadıgım bi cok sey var da :) onları koyarsam olmaz hemen heves edecek diye alıştıra alıştıra nabız veriyorum :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maaşallah. Tepeleme tüy yumağı gibi görünüyorlar.  thumbsupbo
Bengalleri çok seviyorum. Erkeklerin kur dansı çok komik. Ayrıca iyi eşler, anneler, babalar.

Eğer Petşhopta satış yapanların aklına kuş almaya gelen bir bayan görünce.
Şu söz denenseydi. Şu an herkez evinde mubiş kadar bengal beslerdi.
- Müşteri anne mesela
Bu nedir?

-İşyeri satış görevlisi.
Efendim buna şaşarsınız çok güzel bir aile hayatları var. Nişanlılık devresinde erkek kendine eş yapmak için eşine diller döker,  Göğsünü kabartır, kuyrukları yelpaze yapar dişinin etrafında döner. Belgesel gibidirler. Kendine has bir melodisi vardır seranat yapar eşine.
İyi bir eş olmaya ikna edene kadar dişi kendini ağırdan satar. Hanımdır.
Sonra yavrular olduğunda dişi ve erkek çok fedakardır, evlatlarım diye çırpınır dururlar. Bunlar çok çocuğu sever Allah öyle yaratmış. Hatta bazen 8 yavru yapar da kendi yemez yavrularını yedirir. Korumak için yuvasını verdiğiniz çöplerle peçetelerle yuvasını inşa e
edişini ve yavrularını korumak için üzerlerine sinişi ve saklama çabaları muazzamdır.

Birde işin enteresanı bunlarda ACIMA duygusuda var. Bazen bazı anneler atar evladını bakmaz. İşte insandada var öylesi. Ama bu Bengaller varya Köpekler anne olmasın AMAN AMAN demişler. Bir acır aç yavrulara gider kendi yavruları varken bile ağzına 2 lokma sadaka bırakır. Veya evlat edinir kendiyavrusu gibi bakar.

Yani ÇOK ASİL Kuşturlar.

Diye aktarılsa, diye doğru olan hareketleri bu şekilde tanıtılsa. Çoğu insan hem alır. Hemde Bayanların yaptığı günlerde  sohpetlerde  bu kuşun  ANNELİK; EŞLER ARASI SEVGİ SAYGI; FEDAKARLIK, ACIMA, EVLAT EDİNME, gibi TÜM İNSANLARIN TAKDİR edeceği davranışları anlatır. Ve kuşla alakası olmayanlar bile , VAY BE hayvan der geçersin ALLAH neler yaratmış der. Ve bu kuşla aralarında SEVGİ SAYGI doğar.

Tabiki işin latifesinide kattım umarım konunuz dağılmamıştır pek.
Ama ben bengalin bu asil davranışlarını çok beğeniyor ve ÜSTÜN görüyorum.

Saygılarımla.