Maaşallah. Tepeleme tüy yumağı gibi görünüyorlar. thumbsupbo
Bengalleri çok seviyorum. Erkeklerin kur dansı çok komik. Ayrıca iyi eşler, anneler, babalar.
Eğer Petşhopta satış yapanların aklına kuş almaya gelen bir bayan görünce.
Şu söz denenseydi. Şu an herkez evinde mubiş kadar bengal beslerdi.
- Müşteri anne mesela
Bu nedir?
-İşyeri satış görevlisi.
Efendim buna şaşarsınız çok güzel bir aile hayatları var. Nişanlılık devresinde erkek kendine eş yapmak için eşine diller döker, Göğsünü kabartır, kuyrukları yelpaze yapar dişinin etrafında döner. Belgesel gibidirler. Kendine has bir melodisi vardır seranat yapar eşine.
İyi bir eş olmaya ikna edene kadar dişi kendini ağırdan satar. Hanımdır.
Sonra yavrular olduğunda dişi ve erkek çok fedakardır, evlatlarım diye çırpınır dururlar. Bunlar çok çocuğu sever Allah öyle yaratmış. Hatta bazen 8 yavru yapar da kendi yemez yavrularını yedirir. Korumak için yuvasını verdiğiniz çöplerle peçetelerle yuvasını inşa e
edişini ve yavrularını korumak için üzerlerine sinişi ve saklama çabaları muazzamdır.
Birde işin enteresanı bunlarda ACIMA duygusuda var. Bazen bazı anneler atar evladını bakmaz. İşte insandada var öylesi. Ama bu Bengaller varya Köpekler anne olmasın AMAN AMAN demişler. Bir acır aç yavrulara gider kendi yavruları varken bile ağzına 2 lokma sadaka bırakır. Veya evlat edinir kendiyavrusu gibi bakar.
Yani ÇOK ASİL Kuşturlar.
Diye aktarılsa, diye doğru olan hareketleri bu şekilde tanıtılsa. Çoğu insan hem alır. Hemde Bayanların yaptığı günlerde sohpetlerde bu kuşun ANNELİK; EŞLER ARASI SEVGİ SAYGI; FEDAKARLIK, ACIMA, EVLAT EDİNME, gibi TÜM İNSANLARIN TAKDİR edeceği davranışları anlatır. Ve kuşla alakası olmayanlar bile , VAY BE hayvan der geçersin ALLAH neler yaratmış der. Ve bu kuşla aralarında SEVGİ SAYGI doğar.
Tabiki işin latifesinide kattım umarım konunuz dağılmamıştır pek.
Ama ben bengalin bu asil davranışlarını çok beğeniyor ve ÜSTÜN görüyorum.
Saygılarımla.