ACİİİİL YARDIIIIMMMM!

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
Bu sabah yavru muhabbet kuşlarımdan en küçüğü kusmaya başladı hep babasından yem isterdi. bi sıkıntısı yoktu sadece diğerlerinden daha kabarık dururdu.bugün kafesintabanında gördüm soluk almasında problem yok ishal değil evin içinde anneme gösterirken zavallı kuşumun üstüne yastık düştü ve sol ayağını basamıyor görüntüde ellediğimde bir kırığa rastlamadım.en çok merak ettiğim neden kustuğu üstüne bişey düşmesi de tuz biber ekti daha ne olduğunu anlayamadan

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
acil yardım diyorum kuş diyorum bi yorum yapan yok mu kaderine terketmeden yapılacak birşey  varsa bilmek istiyorum

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
geçmiş olsun kuşun başına gelmiyen kalmamış daha yeniyim bu üretim işinde bilgim yok ancak geçen haftada benim başıma geldi kusma yoktu ancak simsiyah dışkı ve kabarma vardı bilgi alanakadar kuşum öldü inşallah seninki kurtulur netten felan araştırdınmı bişi yokmu

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Zehirlenme, gıda hassasiyeti

Muhabbet kuşları ve diğer kuşlar için oldukça ciddidir. Onlar, bizim evlerimizde dolaşırken, bazen egzotik bitkiler gibi zehirli olan şeyleri bulur. Bunları kemirdiğinden de, zehirlenme ile sonuçlanabilir. Bazı bitkiler veya yağlar, mukoza hassasiyetine sebep olur.Zehirlenen kuşlar çoğunlukla, yiyeceği kusar ama her olay da hastalık olarak algılanmamalıdır.
Yiyecek hassasiyeti de, kusturabilir. Bozuk yiyecekler veya insan abur cuburları, kuşlar için uygun değildir. Örneğin, bir muhabbet kuşu, patates kızartmaları veya diğer yağlı yiyeceği yedikten sonra aşırı kusabilir. Lütfen asla taze meyve veya sebze, (tuzsuz) kaynatılmış pirinç veya patatesten başka insan yiyeceğini vermeye çalışmayın

olabilrmi acaba kendi bişiler yiyormu

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
kuşum şu sıralar kafesin tabanında sulandırılmış vitamin suyu içiriyorum her zamanki gibi babaden yem istiyor kardeşlerinin etkisiyle aşağıda yem yediği oluyor tek tük.sıcak bi yer bulunca bu kafesin tabanı,avucum,tülbet içi gibi orda kabarıp uyuyor.kusması kesildi.bi tek ayağı tutmuyor görüntüde bişi yok ayağı dalı kavrayamıyor. :-[ :-[ :-[