Acil: Anne 10 günlük yavrusunu dövüyor

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Merhaba. 10 günlük yavrum var (toplamda 4 yavru en küçüğü 2 günlük)
bugün kafesin içinde yavrunun vik viklemesini duydum. baktığımda annenin yüzü kanlıydi. Çok büyük bir şey yok fakat, yavrunun üstünde de küçük küçük kan lekeleri gördüm. 
Sanırım yavruyu annesi dövüyor.  diğer yavrularda bir şey yok.ne yapmam lazım. henüz çok küçük.
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Not: yavrunun kursağı dolu anne beslemiş.

aceylan11

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
CEYLAN
Anne strese girmiş yavrulari azaltıp başka bir bakicaya yuvasına koyarsanız stresi azalabilir

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Ahmet CEYLAN' Alıntı:
Anne strese girmiş yavrulari azaltıp başka bir bakicaya yuvasına koyarsanız stresi azalabilir
evde beslediğim için tek çiftim var. :-[
baba ile ayrı kafese ayırsam baba bakar mı kafes tabanına koysam?

erha1907

Takipçi Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yücel
Anneyi ayırıp babanın besleyip beslemediğine bakabilirsiniz.. Bende de vardı böyle çift. 15 günden falan sonra baba büyütürdü yavruları. Anne dövdüğü için ayırıyordum.

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Erhan YÜCEL' Alıntı:
Anneyi ayırıp babanın besleyip beslemediğine bakabilirsiniz.. Bende de vardı böyle çift. 15 günden falan sonra baba büyütürdü yavruları. Anne dövdüğü için ayırıyordum.
Diğer yavrular çok ufak. kafes tabanına mı koyayım ayrı kafese o kanattığı yavruyla?
farkettim tüylerini yoluyor.

erha1907

Takipçi Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yücel
Dövdüğü yavruyla babayı ayrı kafese koyun baba besleyecektir diye umuyorum. Gözlemleyin..

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Erhan YÜCEL' Alıntı:
Dövdüğü yavruyla babayı ayrı kafese koyun baba besleyecektir diye umuyorum. Gözlemleyin..
tamam çok teşekkür ederim bir de öyle deneyeyim

erha1907

Takipçi Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yücel
Rica ederim inşallah besler. iyi haberlerinizi alırız.

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Erhan YÜCEL' Alıntı:
Ne oldu baba besliyor mu ?
Maalesef Erhan Bey. Ben de şöyle bir yöntem buldum. Sabah ve akşamları (bu sefer diğerini de yolmaya başladı) sadece 5-10 dakikalığına annenin yanına koyuyorum anne besliyor. sonra alıp tekrar diğer kafese koyuyorum.şimdilik besliyor. umarım böyle devam ederiz

Fatih 1001

Üyemiz
Erhan beyin ilk dediği gibi anneyi başka bir kafese ayırın 2 yada 3 saat sonra yavruları doyurup doyurmadığını kontrol edin. Muhtemelen baba bakacaktır. Yavrular yuvalıkta dursun tabana almayın.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Fatih BİNBİR' Alıntı:
Erhan beyin ilk dediği gibi anneyi başka bir kafese ayırın 2 yada 3 saat sonra yavruları doyurup doyurmadığını kontrol edin. Muhtemelen baba bakacaktır. Yavrular yuvalıkta dursun tabana almayın.

tamam o zaman tabana almayayım bir de öyle deneyeyim. peki o zaman annenin bir daha hiç beslememe ihtimali var mı? diğer yavrular küçük çünkü

Fatih 1001

Üyemiz
3 saat sonra kontrol ettiğinizde babanın doyurup doyurmadığı belli olur. Doyurmadıysa yavruların kursakları boş ise anneyi yavruların kafesine alın yadırgamaz bakmaya devam eder

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Fatih BİNBİR' Alıntı:
3 saat sonra kontrol ettiğinizde babanın doyurup doyurmadığı belli olur. Doyurmadıysa yavruların kursakları boş ise anneyi yavruların kafesine alın yadırgamaz bakmaya devam eder

malesef bakmadı.  anne yolmasın diye ayırıyorum yavruları sabah akşam koyuyorum 15 er dakikalığına besliyor. o şekilde sıkıntı çıkar mı?