ACİL CEVAP

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Arkadaşlar muhabbet kusum yumurtlamıstı daha önce foruma konuyu açmıştım.4 Adet yumurta varken daha önceleri boş diye galiba 1 yumurtasını kendi kırdı 3 yumurta vardı 3 gün önce o 3 yumurtadan biri çıktı bugün 3.günü iken geldigimde yavrunun öldügünü gördüm.Neden böyle olmus olabilir altında kuş kumu vardı acaba  ondan mı veya kendileri mi öldürdüler erkek benim konusan muhabbet kusum daha önce dişi ise defalarca kac kere yavru büyütmüs bir kus yavruyu ezerek öldürme ihtimali var mı yavru sanki bir darbe almıs gibi yırtık gibi bir şeyler vardı içinde diger 2 yumurta kaldı elimle baktım hafif geldiler onlar da boş mudur cevaplarınızı bekliyorum

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
anne veya baba bakmamıştır, öldüğü zamanda didiklemişlerdir, diğer yumurtalar dolu olabilir, dişi yaşlıysa bu tip şeyler olabilmektedir

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
tabiki bu işle benden çok daha büyük uğraşan ve daha iyi bilenler çıkıcaktır ama öncelikle elinize fazla almasaydınız keşke kuşlar elinize aldığınızdada yumurta kırabiliyor ayrıca dolumu-boşmu demişsiniz 7 gün geçtiyse yumurta olalı ışık tutup içine bakabilirsiniz içinde damarlanma varsa yumurta doludur ancak elinize almadanda yumurta belli oluyor zaten boş yumurta diğerlerine göre daha sarı duruyor dıştan ayrıca annenin kuşu ezeceğini sanmam fakat erkek kuşda öldürmüş olabilir tekrar çiftleşmek için dişide öldürmüş olabilir ellediğiniz veya herhangi bir sebepten ayrıca dişi kuş yavruyu beslememiştir ve yavru zaten 1 günden daha kısa sürede açlıktan ölebilir o yüzdende ölmüş olabilir , soğuk nedeniyle annesi bakmadıysada ölmüş olabilir... Geçmiş Olsun

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
yavruyu ya ezmişlerdir yada yemlememiş ölmüştür.kalan yumurtaları bir kapta ılık suya koy eğer yumurtalarda kıpırdama varsa doludur yoksa bekletme kır at yenisini yapsınlar