acil yardım

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
öncelıkle herkese merhaba.7 yumurtası olan bır cıftımın ılk 5 yavrusu cıktı dıger 2 yumurta 24 ve 26 gunluk olmasına ragmen cıkmadı.bu aksam yuvalık temızlıgı yaptım.ve cıkmayan yumurtalarıda aldım.yumurtaları actıgımda bırı bos ve bırındede yavru ölmustu.soruma gelınce yuvalıgın tabanına  opıkal 5  döktum ve talasını yenıledım.yuvalıgı tekrar takdıgımda dısının yuvalıga gırmedıgını gördum.dısı kapıda duruyor ama  yuvalıga gırmıyor 1 saattır.yardımcı olabılecek arkadas varmı sızce ne yapmalıyım?

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
yavuz abı cok tesekkur ederım cvp ıcın.baktım dısı yuvaya gırmıs.ama yınede bos yumurta koymam gerekıyormu?

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Konuya dayanarak yavruların daha et olduğunu düşünüyorum bulundukları ortamın sıcaklığını bilmediğim için eğer soğuksa muhakkak yumurta koyun annelerinin ısısına ihtiyaçları vardır...

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
Aynı sorun bendede olmuştu.
Bir süre sonra sanırım kendini güvende hissedince kendiliğinden girdi.
Yavrularınıda büyüttü her hafta yuvalığı temizliyorum. işim bittikten sonra önce tedirgin oluyor girmek istemiyor yuvalığa dişi ama sonradan dalıveriyor yavrularının yanına...
saygı ve selamlar..

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Yavrularınıda büyüttü her hafta yuvalığı temizliyorum. işim bittikten sonra önce tedirgin oluyor girmek istemiyor yuvalığa dişi ama sonradan dalıveriyor yavrularının yanına...
saygı ve selamlar..

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Okan EKUKLU' Alıntı:
Konuya dayanarak yavruların daha et olduğunu düşünüyorum bulundukları ortamın sıcaklığını bilmediğim için eğer soğuksa muhakkak yumurta koyun annelerinin ısısına ihtiyaçları vardır...
okan bey öncelıkle tesekkur ederım cevp ıcın.uretımhanenın sıcaklıgı 18-24 derece arasında devamlı.yumurta koyma konusunda karar veremedım?

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Uğur ALTUNOK' Alıntı:
saygı ve selamlar..
ugur bey tesekkur ederım yardımınız ıcın.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Kamil YALÇIN' Alıntı:
saygı ve selamlar..
kamıl abı tesekkur ederım konuyla ılgılendıgınız ıcın