ACIL! yavrulu yuvada annesi yine yumurtladi!

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
arkadaslar, abiler, kardesler... bugun yavrulari heenüz 25-23 günlük iki tane yuva disinda gördüm... ilk kez disarda görüyorum.. anneleri yuuvada idi... yuvaya göz attim, yumurtlamis.. yavrulari disarda biraktim... yere mama döktüm, mamayi yediler... acaba simdi ne yapmam gerek?

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Babayla farklı kafese koyun baba besler. Anne zarar vermiyorsa aynı kafeste de kalabilir. Anne veya baba bakmazsa kendiniz beslemek zorunda kalırsınız. Büyük yavru mama kırıntılarını yerden yiyebilir küçükler kendi başına beslenemezler aparatla mama(sulamdırılmış) verebilirsiniz. Beslenemeyen yavru ölür.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Dişinin yavrular varken yumurta yapması normal iyi gözlemleyin yavruları baba besleyecektir yerden yem mama yiyebiliyorsa sorun yok yemiyorsa babada beslemiyorsa elle besleyin

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
tesekkurler cevaplar icin, ilk gözlemlerime göre.. anneleri dokunmuyo.. bab yanlarinda devamli yavrularin! yere mama döktüm, yavrular mamadan yiyio gibiler... insallah 1 hafta kadar icerde kalip, ayirabilirim!

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yavrular tabanda olurlarsa babaları besleyecektir. Erkeği ve yavruları başka kafese alırsanız gelecek yumurtaların bir kısmı dölsüz gelecektir.
    Yavruları yuvalığa koyarsanız, Anne yumurtlama stresini aşmıştır; Yavrular 32-33 günlük olduğunda onları başka kafese alabilirsiniz fakat bu süre içerisinde dışkılarıyla yumurtaları kirletebilirler. "Son yavruda yuvalığı terk ettiğinde kirli yumurtaları ılık su ile siler-temizlerim" diyorsanız; yuvalığa da bırakabilirsiniz..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Yuvalıktaki yavruların sıvı ve katı dışkılarını yuvalıktan başka bir yere bırakmalarını bekleyemeyiz. Özellikle sıvı dışkıları (beyaz kısım) yumurta kabuğuna yapıştığında yumurtayı beton sertiğine getirebilir; Bu durumda Embriyonun kabuğu kırması neredeyse imkansız oluyor..

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
teknik aciklama icin sagolun yilmaz bey, yavrular su an tabanda geziyo, babalarini da beslerken gördüm:) icim rahatladi...=)