ACİLLL ÇOK ACİLLL

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Çevresinde veterner olan varsa resımlerı gosterıp sorabılırmı yada bu olaya daha önce rastlamış bılır kişiler acıl cvp yazarsa sevınırım kuşun 8 ay ınce ayagına tel dolandı telı mercekle zorla aldık çok ınce ıdı 7 aydır sadece hafıf şışlık vardı ayagını kulanamıyor lakın destek olarak basıyor bugun farkettıgımde şışıklıkte ıslaklık aşırı buyume olmuş bılgısı olan cvp versın yakınım veterner yok ....   

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
kardeşim bilmiyorum hayvanlarda tetanoz olayı varmıdır? şayet varsa ve telde paslıysa muhtemelen tetanoz olabilir.olmasa bile, kuşunuzun enfeksiyon kaptığı görülüyor.bence vakit kaybetmeden derhal en yakın veterinere göstermeniz çok yararlı olacaktır.geçmiş olsun.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
bahsettıgım tel ip ince veterner yakınlarımda yok o yuzden buraya konu açtım tşk ederım

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kuşun ayağında  kan dolaşımını engelleyen  tel veya ip  kafes tülü bile bunun için kafi dolaşımı engelliyor şiş olması neticesi ile fark etmek iyice zorlaşır şişliklerin kesiştiği noktada  halen  dolaşımı engelleyen nesneler olabilir.  temizlendiğinden emin isen  iltihap  oluşmuş  elinle bunu  kontrol et  iltihapsa  o bölgeye  yumuşatıcı krem  kullan  yanık melhemi  anestol pomad  o bölgeyi uyuşturur  iltihapsa o iltihabı  melhemin etkisi 1 saat sonra tam gösterir ozaman iltihapı inne yardımı ile    dışarı atmasını sağlayın. bu benim düşüncem  hayvana yazık bu şekilde  acı çekiyordu  kafesde tünekleri alın kafes dibine yumuşak  malzeme koyun derim altta  olması daha iyi   selam ve dua ile

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Kuşun ayağında  kan dolaşımını engelleyen  tel veya ip  kafes tülü bile bunun için kafi dolaşımı engelliyor şiş olması neticesi ile fark etmek iyice zorlaşır şişliklerin kesiştiği noktada  halen  dolaşımı engelleyen nesneler olabilir.  temizlendiğinden emin isen  iltihap  oluşmuş  elinle bunu  kontrol et  iltihapsa  o bölgeye  yumuşatıcı krem  kullan  yanık melhemi  anestol pomad  o bölgeyi uyuşturur  iltihapsa o iltihabı  melhemin etkisi 1 saat sonra tam gösterir ozaman iltihapı inne yardımı ile    dışarı atmasını sağlayın. bu benim düşüncem  hayvana yazık bu şekilde  acı çekiyordu  kafesde tünekleri alın kafes dibine yumuşak  malzeme koyun derim altta  olması daha iyi   selam ve dua ile
  size katılıyorum  yuzde  yuz iltehap ve  bir  an önce  müdahele edilmeli..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok geçmiş olsun  baya kötü görünüyor mutlaka canı acıyordur yazık :( Veteriner yakında değilsede biraz zahmetlide olsa bencede götürmelisiniz zira deneyimsiz birinin iltahap boşaltması çok riskli olur ayrıca hem iltihap olduğuda kesin değil tahmini. İnşallah kısa sürede geçer. Allah yardımcınız olsun.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gecmis olsun tedaviyi yaziyorum.elinizde bildigimiz sade lokum varsa ayagina iyice lokumu sarin, ve caput yardimiyla baglayin, egermlokum yoksa bir parca hamur yogurun hamur yapis yapis olmasin cokta kati olmasin hamuru uzerine baglayin.hamur 24 saaten fazla ayaginda kalmamali,24 saat sonra hamuru degistirin.hamur ayagindaki sisligi patlatacak ve iltihabi emecektir.ayagi bagliyken suyuna sadece vitamin koyun.hamur ayaktabi iltihabi iyice cektikten sonra ayagi tendirdiyotla iyice temizleyip tekrar baglayin.yarasi kapana kadar pansumana devam edeceksiniZ.pansuman zamani suyuna 7 gun ampisilin iceren antibiyotik koymalisinizki yara iyilesirken tekrar iltihaplanmasin... not:bu tur vakkalarda iltihap vucuttan cikmadan antibiyotik verilirse.iltihap oldugu yerde kurur ve o bolgede katilasir o bolge sismis sekilde kallir.gecmis olsun

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
çevrende veteriner yok diye pas geçme bu durumu illa gitmene gerek yok. İnternetten ara bir veterineri telefonla ve durumu anlat mail adresini al mail at hemen incelesin görüntüye görede sana ne yapman gerektiğini söyler. Sonuçta bu veterinerlerde insan yardımcı olacaklardır.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
muhakkak veteriner yardımı alman ŞART!!!

mümkün değilse
sitemizde Alpa BİLİR abimiz var
onunla irtibata geçmeni tavsiye ederim...

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
ok.
Gecmis olsun tedaviyi yaziyorum.elinizde bildigimiz sade lokum varsa ayagina iyice lokumu sarin, ve caput yardimiyla baglayin, egermlokum yoksa bir parca hamur yogurun hamur yapis yapis olmasin cokta kati olmasin hamuru uzerine baglayin.hamur 24 saaten fazla ayaginda kalmamali,24 saat sonra hamuru degistirin.hamur ayagindaki sisligi patlatacak ve iltihabi emecektir.ayagi bagliyken suyuna sadece vitamin koyun.hamur ayaktabi iltihabi iyice cektikten sonra ayagi tendirdiyotla iyice temizleyip tekrar baglayin.yarasi kapana kadar pansumana devam edeceksiniZ.pansuman zamani suyuna 7 gun ampisilin iceren antibiyotik koymalisinizki yara iyilesirken tekrar iltihaplanmasin... not:bu tur vakkalarda iltihap vucuttan cikmadan antibiyotik verilirse.iltihap oldugu yerde kurur ve o bolgede katilasir o bolge sismis sekilde kallir.gecmis olsun

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Hepinize tşk ederım sabah veterine göturdum baya bir ilgilinde sağolsun  mansupan  yapıp ilac verdı lakın 8 ay once olmuş ıcınde tel kalma ıhtamılını çözemedık çunkı ben hatırlıyorum ıp ıncecektı 2 saat uğraşmıştım cıkarana kadar ama  daha kaldımı kalmadımı mıkroskopla bakmak lazımdı bıde kuş bu ufacık ayagı mudahalede zor  umarım geçer ... :(

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ipi ilk çıkardığınızda kanamış olmalı çünkü apse oluşmuş ve zamanla baya da olgunlaşmış, yapmanız gereken apseyi açıp boşaltmaktı ve sonra kalan ip parçasını rahatlıkla alabilirdiniz.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Öyle olmadı ıp dolandıgı gun zaten ıpı aldım ama baya dolanmıştı kanamada olmadı zaten ıpı aldıktan sora tendurdıyot surdum sora teramısın surdum gazlı bezle sardım 3 4 gun boyunca bole yaptım 8 aydır bır sorun yoktu 3 4 gun once şiştıgını fakettım nuksettı sanırım ne oldugunu acıkcası bılmıyorum çok muzur bı kuş yerınde durmuyor 
ıltıhabı patlatma dedı veterner pansuman yap dedı sadce sterıl kafee koydum tuneklerı aldım vıtamın verıyorum daha ne yapbılırım bılmıyorum ben aşırı hayvanserım köpeğim kedim kuş balık hepsınden var bende üzücü bi durum bıde hassas hayvan mudahale çok

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
Öyle olmadı ıp dolandıgı gun zaten ıpı aldım ama baya dolanmıştı kanamada olmadı zaten ıpı aldıktan sora tendurdıyot surdum sora teramısın surdum gazlı bezle sardım 3 4 gun boyunca bole yaptım 8 aydır bır sorun yoktu 3 4 gun once şiştıgını fakettım nuksettı sanırım ne oldugunu acıkcası bılmıyorum çok muzur bı kuş yerınde durmuyor 
ıltıhabı patlatma dedı veterner pansuman yap dedı sadce sterıl kafee koydum tuneklerı aldım vıtamın verıyorum daha ne yapbılırım bılmıyorum ben aşırı hayvanserım köpeğim kedim kuş balık hepsınden var bende üzücü bi durum bıde hassas hayvan mudahale çok
tedaviyi yazdim.. ama sanirim bi veterinerin ucarak gelip tedavi etme modundasiniz.o apse patlamazsa hayvan o iltihap kaldikca aci cekecektir.pansuman iltihabi azaltmaz.apse patlamazsa giderek buyuyecek ve gec kalinirsa kus ayagini kaybedecek

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kuşun bacağı apse yapmış enfekte olmuş o irini veterinerin uyuşturucu sürüp patlatıp akıtıp alması gerekir merhem ezimeden olan morarma ve şişliklere derisel hastalıklara mantar gibi uygulanır bide ağrı kesici olarak sürülür deride sorun yok sorun içerde.Vetler genelde kuştan anlamıyor arkadaş kedi köpekte uzmanlar genelde ucuz  bi hayvan olduğundan kimse götürmeye tenezzül etmiyor ölüyor yenisi alınıyor.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
İrini nasıl patlatabılırım ne surulmelı patlatılmadan once ve sonra eczaneden temın edebılıcem şeylerse yapabılırım

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Behzat bey teşekkur ederım verdıgınız tedavıye başladım zaten ama dırek patlatım ırını cıkarmak dahamı mantıklı onu merak edıyorum veternerden medet uman bırı değilim oyle olsa buraya yazmadan goturudum zaten goturmedende tahmın edıyordum doktor mantıgıyla yaklaşıcaklar dıe yaşamaz mantıgı :(