ACİLLL

leon

Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
leon
arkadaşım ben bu mantar olayını bızzat kendı kuşlarımdan bırınde yaşadım ve iyileşti ama senınkı ıyıleşirmi bilmem kuşun mantarlı bolgelerine pamukla sadece zeytın yagı surdumbunu ıkı gunde bır yap bır ıkı hafta tekrarla mantarların dökuldugunu ve temız deri ve tuy çıktıgını göreceksin(göz bölgesi kızarıp şişebilir panıge kapılma iyileşecek) 

emre erol

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
EROL
engin terramicyn yara kremi ..  benim hint horozlarım var onlar yaralandıgı zaman ben kullanıyorum ama tüy oluşumunda  ekstra bi etkisi yok sadece yarayı cabuk iyileştiriyo

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
emre beyin bence hakkı var,Terramycin Deri Merhemi Nedir?

Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişmelerini engelleyerek çalışır. 

Polimiksin B sülfat topikal de bir antibiyotiktir ve bakterilere karşı savaşır. Polimiksin B sülfat topikal bakterilerin hücre zarında yapısal ve işlevsel bozulmalara yol açarak çalışır.

Terramycin Deri Merhemi aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

ciltte iltihap oluşturan enfeksiyonların tedavisi ve önlenmesi;
enfeksiyon ile birlikte bulunan küçük yara ve yanıkların tedavisi ve önlenmesi;
cilt yüzeyinde içi irin dolu kabarcıklar ile birlikte görülen deri iltihabının tedavisi ve önlenmesi.

gördüğünüz gibi yara merhemi en başından beri yanlış bir tedavi bence halbuki matar hastalığı için dermo-trosyd kullanmanız gerekirdi

Tiyokonazol topikal mantara karşı etki gösteren bir ilaçtır. Mantarların gelişimini engeller.

Tiyokonazol topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

tinea pedis* ( *tinea pedis (atlet ayağı): Ayaklar ve daha seyrek olarakta el parmakları arasında görülen mantar hastalığı.);
tinea kruris;
pitriyazis versikolor* ( *pitriyazis versikolor: Etkeni Malassezia furfur olan sarımsı – kahve veya kahverengi lekelerden oluşan cilt döküntüsü.);
dermal kandidiyaz.
Tiyokonazol topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

ayrıca forumların içindede pek çok yerde arkadaşlarımızın aynı yöntemi uyguladığını göreceksiniz

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
arkadaşlar teşekkür ederimde benim sorum şu
kuşun mantarı 1 ay önce gitti ama bu sefer göz etrafındaki tüyler dökülmeye başladı şu an yüzünün sol tarafı tamamen tüysüz  :(  bu nedendir

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
engin bey,

selim beyin kuşu rahatsızlandığında 31.01.2011 tarihinde bir konu açmış selahattin beyin yönlendirmesi ile ilker ertürk beyle temesa geçmiş.kuşun rahatsızlığı tekgöz hastalığı.ilker bey monodoks isminde eczanelerde satılan bir ilaç tavsiye etmiş ve anlaşılan işe yaramış.hatta sende aynı forumun içinde tavsiyelerde bulunmuşsun.fotoğraflar var bak bakalım senin kuşunla benzer bir rahatsızlığı varmı.var ise ilacı kullan ve gelişmeleri son durumları burada yayınla,
şimdiden geçmiş olsun

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tuna.sec' Alıntı:
emre beyin bence hakkı var,Terramycin Deri Merhemi Nedir?

Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişmelerini engelleyerek çalışır. 

Polimiksin B sülfat topikal de bir antibiyotiktir ve bakterilere karşı savaşır. Polimiksin B sülfat topikal bakterilerin hücre zarında yapısal ve işlevsel bozulmalara yol açarak çalışır.

Terramycin Deri Merhemi aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

ciltte iltihap oluşturan enfeksiyonların tedavisi ve önlenmesi;
enfeksiyon ile birlikte bulunan küçük yara ve yanıkların tedavisi ve önlenmesi;
cilt yüzeyinde içi irin dolu kabarcıklar ile birlikte görülen deri iltihabının tedavisi ve önlenmesi.

gördüğünüz gibi yara merhemi en başından beri yanlış bir tedavi bence halbuki matar hastalığı için dermo-trosyd kullanmanız gerekirdi

Tiyokonazol topikal mantara karşı etki gösteren bir ilaçtır. Mantarların gelişimini engeller.

Tiyokonazol topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

tinea pedis* ( *tinea pedis (atlet ayağı): Ayaklar ve daha seyrek olarakta el parmakları arasında görülen mantar hastalığı.);
tinea kruris;
pitriyazis versikolor* ( *pitriyazis versikolor: Etkeni Malassezia furfur olan sarımsı – kahve veya kahverengi lekelerden oluşan cilt döküntüsü.);
dermal kandidiyaz.
Tiyokonazol topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

ayrıca forumların içindede pek çok yerde arkadaşlarımızın aynı yöntemi uyguladığını göreceksiniz
biz zaten teramisinin göz için olanınından bahsediyoruz göz teramisini olacak deri merhemi değil ;)

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
ömer adam' Alıntı:
biz zaten teramisinin göz için olanınından bahsediyoruz göz teramisini olacak deri merhemi değil ;)
Haricen kullanılır ve yalnız göze uygulanır. Diğer antibiyotik ilaçlarında da olduğu gibi, bu ilacın kullanılması mantarlar da dahil olmak üzere duyarlı olmayan bakterilerin aşırı üremesine yol açabilir.  ;)

kaynak.www.ilaçlar.gen.tr
www.pfizer.com.tr/pfizer/tr/UploadedPdf/271.pdf

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
sağolun arkadaşlar o zaman ben terramiycin i sürmeyi bırakıp monodox alcam tüylerin geri gelmesi için de fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ?

emre erol

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
EROL
ENGİN kardesm kuşlarına çekirdek veriyormusun _? veriyorsan miktarını belirtirmisin _?

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
emre erol' Alıntı:
ENGİN kardesm kuşlarına çekirdek veriyormusun _? veriyorsan miktarını belirtirmisin _?
hayır vermiyorum bu soruyu neden sordunuz ki  ???

emre erol

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
EROL
fazla cekirdek tüketimi de göz kenarlarındaki tüylerde dökülmeye neden olur .aşırı yağlı beslenme dersek daha doğru olcaktır . ben mutasyon saka ve doğa kuşu üretimi yapıyordum bu tip sorunlarla karsılastıgım için sormak istedim

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
emre erol' Alıntı:
fazla cekirdek tüketimi de göz kenarlarındaki tüylerde dökülmeye neden olur .aşırı yağlı beslenme dersek daha doğru olcaktır . ben mutasyon saka ve doğa kuşu üretimi yapıyordum bu tip sorunlarla karsılastıgım için sormak istedim
peki bunun tedavisi nedir yardımcı olursanız sevinirim

emre erol

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
EROL
engin kardesm ben hastalıklar diye bi başlık acayım sitemizdede mevcut ama farklı olanları site üyelerimiz belki okumak isterler .. senin kuşunun rahatsızlıgı mantar. mantarda sadece pamuklanma olmaz kelliklerde yaşanabilir tedavi şekli o başlıkta yazcak şimdi açıyorum geçmiş olsun  mantarı en başa koyalım :)

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
emre erol' Alıntı:
engin kardesm ben hastalıklar diye bi başlık acayım sitemizdede mevcut ama farklı olanları site üyelerimiz belki okumak isterler .. senin kuşunun rahatsızlıgı mantar. mantarda sadece pamuklanma olmaz kelliklerde yaşanabilir tedavi şekli o başlıkta yazcak şimdi açıyorum geçmiş olsun  mantarı en başa koyalım :)
:) teşekkürler