alışma sureci

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
yuvadan çıktıktan sonra  pet-shop'ta diğer kuşlarla aynı kafeste 1-1,5 ay kadar bekleyen bir muhabbet kuşunun yeni evinde insana alışması en fazla ne kadar surebilir? şartların ideal olduğunu kabul ediyorum.
teşekkürler...

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Vahap bey bu tamamıyla bir ilgi konusu yani kuşa sizden bir zarar gelmiyeceginizi hissettirmenizle alakalı bir süreç kafesinizin kapısını açıl tutarak yem mama vb gibi yiyecekleri elinizle tutarak bu süreci çok kısa zamana indire bilirsiniz bu tip yaklaşımlar faydalı olacaktır temel unsur tabiki ilgi alaka

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
DURMUŞ BEY,ÇALIŞAN BİRİ OLDUĞUM İÇİN ANCAK SABAH 5-10 DK. VE AKŞAM BİRKAÇ SAAT İLGİLENEBİLİYORUM.AYRICA BEN YOKKEN EVDE EŞİM-KIZIM BULUNUYOR.AMA YEM VERME,KUŞLA KONUŞMA GİBİ DURUMLARI OLMUYOR ONLARIN.HAFTA SONU DA EVDE OLDUĞUM SURECE HEP İLGİLENİYORUM,ELDEN DEĞİŞİK MEYVELER VERİYORUM.HER NE KADAR ELİME,PARMAĞIMA GELSE DE YİNE DE 15 GÜN OLDUĞU HALDE BİRAZ ÜRKEKLİK VAR.SANIRIM ZAMAN ALACAK. TŞK.....

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba normalde kafesine alışması bile 1 ay sürüyor ama eve getirir getirmez salmamak lazım. en az 1 hafta beklemeli, kuşun etrafı tanımasına izin vermeli daha sonra salabiliriz, birde en önemli nokta kuşu yakalarmaya çalışırken korkutmamak. Bunları uygularsanız 1 ay süremeden hem kafesine hem size alışır. Daha erken olabilirmi tabiki olabilir, bu tamamen kuş ile sizin aranızda.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Birde şunu söylemek istiyorum, forumlarda büyük harfle yazmak hoş karşılanmıyormuş bende sonradan öğrendim :)

Ersan çatal

Üyemiz
Adı
Ersan
Soyadı
Çatal
Üreticiden yeni yeme düşmüş bir yavrunun alışma süreci bir gün ama küçük olmak kaydıyla elimdeki yavrular bir günde parmağa gelmeyi öğreniyor kalanı sizin ilginize bağlı