ANİ KUŞ ÖLÜMLERİ, SEBEPLERİ ve bunlara etki edebilecek faktörler nelerdir

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
Merhaba arkadaşlar son bir haftadır yemi degiştirdim marka vermek istemiyorun tam emin olmadan yaptıgım mamayada iki defadır ıspanak katıyorum aşırı degil tabiki temizlik ve dezenfekte haftada bir muhakkak yapıyorum .Anlayamadıgım damızlık kuşlarımda aniden ölenler oluyor yemdeğişikligi ve mamaya kattıgım yeşillikten şüpheleniyorum sizlerdede bu tür sorunlar ne gibi bir teşis koydunuz acaba saygılarımla yardımlarınızı bekliyorum .

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YEMİNİZDE BİR KOKU VARMI ISPANAĞIN BİRŞEY YAPACAĞINI SANMIYORUM BEN ARADA SADE OLARAK VERİYORUM ÜRETİMHANEDE RUTUBET OLAYI NASIL YAKIN ZAMANDA DIŞARIDAN KUŞ SOKTUNUZMU MAMAYI KENDİNİZMİ YAPIYORSUNUZ

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
dışardan kuş almadım mamayı kendim yapıyorum içine yumurta havuç mısırunu katıyorum ama bu güne kadar yem karışımım sarı darı beyaz darı ve aspur kanarya yemiydi şimdi ise piyasada satılan karışıktan kullanıyorum koku falanda yok ama kuşların ensesine vilmectin tarzında frontline isminde bir damla damlattım kullanan bir abim bunu önerdi çok iyi oldugunu söyledi bunun etkisi olabilirmi bilmiyorum

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
ölen kşlarda dikkatimi çeken alt gögüs kısmındaki beri morarmıştı

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ölen kuşlarınızdan birini veterinere teşhise götürseniz daha iyi olur. Alabileceğiniz önlemi önceden öğrenmiş olursunuz. Ayrıca vilmectinin dozajını ayarlayamadığınızda kuşlarınız için sakıncalı olabilir. Vilmectin büyük hayvanlarda bile sersemlemeye sebep olabiliyor. Köpeğimde kullanmıştım ve bir hafta sersem gezdi.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KUŞLARDA ZAYIFLAMA VE GÖHSÜ ET RENGİNİN KOYUSU VE BIÇAK GİBİ KESKİNLEŞTİYSE BEN 8 10 KADAR KAYBETTİM TAHMİNİM JİLET HASTALIĞI TEDAVİ 30 GÜN KADAR SÜRÜYORMUŞ BEN KUŞLARI YENİ ALDIM BUNDAN SONRA ÖLMEZ İNŞALLAH  JİLET HASTALIĞINA BİR BAK SLM

uyan group

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
UYAN
Kemal bey jilet hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemi nedir bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
kemal akbulut' Alıntı:
KUŞLARDA ZAYIFLAMA VE GÖHSÜ ET RENGİNİN KOYUSU VE BIÇAK GİBİ KESKİNLEŞTİYSE BEN 8 10 KADAR KAYBETTİM TAHMİNİM JİLET HASTALIĞI TEDAVİ 30 GÜN KADAR SÜRÜYORMUŞ BEN KUŞLARI YENİ ALDIM BUNDAN SONRA ÖLMEZ İNŞALLAH  JİLET HASTALIĞINA BİR BAK SLM
Kemal bey belirttiğiniz jilet hastalıgı zannedersem kuruma diye tabir ettiğimiz hastalık oluyor...

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Ölen kuşlarınızdan birini veterinere teşhise gütürseniz daha iyi olur. Alabileceğiniz önlemi önceden öğrenmiş olursunuz. Ayrıca vilmectinin dozajını ayarlayamadığınızda kuşlarınız için sakıncalı olabilir. Vilmectin büyük hayvanlarda bile sersemlemeye sebep olabiliyor. Köpeğimde kullanmıştım ve bir hafta sersem gezdi.
VİLMEMECTİN ZEHİRLEMİŞ OLABİLİR