Ankara Damızlık Çift Alınır.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Esselamu Aleykum abilerim, kardeşlerim hobi amaçlı bir çift muhabbet besliyorum 4 ağız yavru aldım şuan da bir çift daha almak istiyorum. Hobi amaçlı besleyen kardeşlerim yerine üretici kardeşlerimden almak istiyorum, elinde satılık uygun fiyata sağlam çift olan abilerim mesaj atabilir.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Hobiciler maalesef yavru alabilirse kuşlarını çok yıpratıyor dinlendirmeden makine gibi kullanıyor eğer alamadıysa da sıkıldığı için eş tutmamış kuşu çift diye satıyor.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Hobiciler maalesef yavru alabilirse kuşlarını çok yıpratıyor dinlendirmeden makine gibi kullanıyor eğer alamadıysa da sıkıldığı için eş tutmamış kuşu çift diye satıyor.
ne alaka sanırım sen o şekilde yapıyorsunki kendinden biliyorsun öyle bir şey yok dostum, sen hobici ve üretici ayrımı yapacağına güvenilir satıcı bulmaya çalış, ayrıca hobicinin az çifti vardır ve ticari kaygısı yoktur onun için kuşlarına itina ile bakar ve sabreder, diğer yandan üretici 1 çifti en fazla 1 ay bekletir o çiftten yavru alamazsa elden çıkarır ve ticari kaygısı vardır çünkü kuşlardan kazandığı parayla çarkını çevirir,

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gökhan Beye katılıyorum ayrıca hobici evde bakıyordur az kuşa bakıyordur daha çok özenir daha çok ilgilenir. Şahsen bende hobi olarak kuş besliyorum ve kesinlikle sizin söylediğiniz gibi olmadığını düşünüyorum. üretici arkadaşlar yanlış anlamasınlar onlarda emek harcıyor ve itina ediyor kuşlarına ama şöyle düşünün 60-70 çifte bakmakla 10 çifte bakmak aynı olabilir mi sizce? Paylaşımlardan ve ilanlarda hobici arkadaşların kuşlarına bakın bi nasıl kuşlar daha iyi fikir sahibi olursunuz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
ne alaka sanırım sen o şekilde yapıyorsunki kendinden biliyorsun öyle bir şey yok dostum, sen hobici ve üretici ayrımı yapacağına güvenilir satıcı bulmaya çalış, ayrıca hobicinin az çifti vardır ve ticari kaygısı yoktur onun için kuşlarına itina ile bakar ve sabreder, diğer yandan üretici 1 çifti en fazla 1 ay bekletir o çiftten yavru alamazsa elden çıkarır ve ticari kaygısı vardır çünkü kuşlardan kazandığı parayla çarkını çevirir,
ağzına sağlık gökhan..

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Tamamda bu benim fikrim yani illa öyle olacak diye bir şey de demedim. Burada beni tanıyan tanır ben eski üyelerdenim. Buradaki abilerime kardeşlerime de güvenim sonsuz bende hobi üreticisiyim gökhan kardeşim de güzel suizan da bulunmuş. Ben öyle yapmış olsam böyle yapan hobicilere bir şey söyleyemem. Benim tercihim bu kimsenin karışabileceğini de düşünmüyorum. Saygılar.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
ben evde 4 çifte bakıyorum.acaba şimdi hobicimiyim, yoksa üreticimi???

Başlıgı açan kardeşim bir taraftanda haklı ama diger taraftanda bakacak olursak sonuçta elimizdeki bir canlı ve bakımı o kadar meşakatliki günlük ilgi istiyor.her kuşun ayrı bir karekteristiği/huyu var.bu noktada özveri ve emek isteyen bir iştir muhabbet kuşu beslemek ister hobi olsun ister üretici olsun.Ben kendimi söyle tanımlamak isterim hobi olarak üreticiyim...her hobi olarak besleyen zten bir çift kuşu varsa üretim yapmak(yavru almak ister) dolayısı ile kendiside bir tür üretici konumunda değilmidir.herkese bol üretimler dilerim.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Doğan YILMAZ' Alıntı:
ben evde 4 çifte bakıyorum.acaba şimdi hobicimiyim, yoksa üreticimi???

Başlıgı açan kardeşim bir taraftanda haklı ama diger taraftanda bakacak olursak sonuçta elimizdeki bir canlı ve bakımı o kadar meşakatliki günlük ilgi istiyor.her kuşun ayrı bir karekteristiği/huyu var.bu noktada özveri ve emek isteyen bir iştir muhabbet kuşu beslemek ister hobi olsun ister üretici olsun.Ben kendimi söyle tanımlamak isterim hobi olarak üreticiyim...her hobi olarak besleyen zten bir çift kuşu varsa üretim yapmak(yavru almak ister) dolayısı ile kendiside bir tür üretici konumunda değilmidir.herkese bol üretimler dilerim.
Allah razı olsun abi anlatmak istediğim bu idi aslında. Yani üretici devamlılığını ister ama evde tek çift 2 çift üreten bir kişi devamını düşünmez herkes için geçerli değildir tabi ki bu çoğunluk olarak böyle.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Tamamda bu benim fikrim yani illa öyle olacak diye bir şey de demedim. Burada beni tanıyan tanır ben eski üyelerdenim. Buradaki abilerime kardeşlerime de güvenim sonsuz bende hobi üreticisiyim gökhan kardeşim de güzel suizan da bulunmuş. Ben öyle yapmış olsam böyle yapan hobicilere bir şey söyleyemem. Benim tercihim bu kimsenin karışabileceğini de düşünmüyorum. Saygılar.
senin zaten tercihine kimse bişey demiyor, ister üreticiden al ister hobiciden ister pet shoptan, bu sana kalmış bişey ama bir tarafı överken bir tarafıda kötülememelisin, ona kalırsa ben bu hobiye başlarken en büyük kazığı ankarada sincanda büyük bir üreticiden yedim, ama hiç bir zaman tüm üreticiler kötüdür diye genellemedim, sana daha öncede yazdığım gibi önemli olan güvenilir bir satıcı bulman sözüm meclisten dışarı çünkü bu piyasada çok şerefsiz var...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
senin zaten tercihine kimse bişey demiyor, ister üreticiden al ister hobiciden ister pet shoptan, bu sana kalmış bişey ama bir tarafı överken bir tarafıda kötülememelisin, ona kalırsa ben bu hobiye başlarken en büyük kazığı ankarada sincanda büyük bir üreticiden yedim, ama hiç bir zaman tüm üreticiler kötüdür diye genellemedim, sana daha öncede yazdığım gibi önemli olan güvenilir bir satıcı bulman sözüm meclisten dışarı çünkü bu piyasada çok şerefsiz var...
Senin dediğini de anlıyorum ama ben genellemedim dikkat et benim yazdıklarıma, herkes için geçerli değildir tabi ki bu çoğunluk olarak böyle dedim zaten. Herkes aynı olamaz nasıl genelleyebilirim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Tartışmaya dönüşmesin lütfen ben merak ettiğim için sormuştum. Ben evimin bir odasında bakıyorum kuşlara oda tamamen onlara ait üretiyorum ama üretici değilim 8-9 çiftle yapılan üretime üreticilik denmez benimki hobi. Furkan Beyin ne demek istediğini anlamak için sordum aradaki farkı. Furkan Bey satılık ilanlarına bakarsanız gayet güzel kuşlar var. İnşallah aradığınız gibi bir çift bulursunuz.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Teşekkür ederim amacım tartışmak değil zaten genellemiyorum çoğu böyle yapıyor. Bende bunu söylemek istemiştim sadece isteyen istediği kişiden alabilir tabi ki.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
tabiki tartışmıyoruz burda hepimizin amacı birbirimize yardımcı olmak insanları güzel, kaliteli ve sağlıklı kuşlara yönlendirmek, allah herkese herşeyin iyisini, güzelini, sağlıklısını ve insanın dürüstüyle karşılaşmayı nasip etsin.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
tabiki tartışmıyoruz burda hepimizin amacı birbirimize yardımcı olmak insanları güzel, kaliteli ve sağlıklı kuşlara yönlendirmek, allah herkese herşeyin iyisini, güzelini, sağlıklısını ve insanın dürüstüyle karşılaşmayı nasip etsin.
inşaAllah kardeşim.