Anne yavruları dövüyor (ACİL)

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Arkadaşlar Daha öncede yavru aldığım 1 ciftim bugün baktım anne yavruları dövüyor kafaları ve göğsü kızarmış kafa kısımlarında da hafiften nokta kadar kan var şuan neyapmam gerekiyor en sağlıklı yol ne olmalı Çok acil yardım yoksa yavrular ölebilir Boş yumurtalari vardı 2 3 gün önce aldım yumurtalari ondan olabilirmi ama daha öncede aldıydım sıkıntı olmamıştı neyapabilirim fikri olan varmı ama acil ayirsan 1gun baba besliyordu baksam baba büyütürmü?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Anneyi ayırın, baba gerekli özeni gösterecektir. Kontrollü bir şekilde bu işlemi yapın, eğer baba beslemez ise anneyi tekrar deneyebilirsiniz.
Hem anne zarar vermeye devam eder ve hem baba beslemez ise varsa yavruları kaydırın, yoksa elle beslemeniz gerekecektir.

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Suanlik sorunu çözdüm denedim ve başarılı oldu anneyi bi 30dk başka kafeste sakinleşmesini bekledim 2 3 gün önce altından aldığım boş yumurtalari tekrardan altına koydum ve çok acayip birşey oldu yumurtalari sahiplendi şimdi boş yumurtalarla ilgileniyor yavrulara çok güzel bir şekilde bakıyor sanırım çözüldü sorun çok acayibime gitti ama bu durum inşaallah birdaha aynı problemi yaşatmaz bu çözümde değişik oldu ama başarılı oldu şuanda umarım baskalarinada bu yazdiklarim faydalı olur

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Fark ettimki dövmüyor tüylerini yoluyor anneyi ayirdim baba besliyor şuanda problemsiz bir şekilde ama anne kafeste yerinde duramıyor yavrular bağırınca

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Yusuf BAKAY' Alıntı:
Fark ettimki dövmüyor tüylerini yoluyor anneyi ayirdim baba besliyor şuanda problemsiz bir şekilde ama anne kafeste yerinde duramıyor yavrular bağırınca
yusuf bey, tehlikeli birşey yapmışsınız. Annenin yolduğu yerler bir daha çıkmayabilir. Buna dikkat edin.
Uygulamadım ancak kuyruk yağı diyorlardı. Belki de annenin bulunduğu kafese bunu verebilirsiniz. Ancak baba yavrulara bakacaktır diye daha önce de belirtmiştim.

Geçmiş olsun.

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Çok teşekkürler çıkmayabilir derken neden cıkmazki daha önceki yavrulardan birininde ensesini yolmuştu sonradan çıktı şimdi aklım takıldı neden çıkmasınki

mbrk533

Yeni Üyemiz
Sadece ihtimal olarak çıkmayabilir.

LG-M250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Yok şükür çıkıyor tüyleri yavrular büyüyor insAllah sorun olmaz yuvadan atlamaya başladılar ama biraz erken gibi ama dal dari var yavru ağzına alıyor oynuyor inşaallah biran önce öğrenir

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Yusuf BAKAY' Alıntı:
Yok şükür çıkıyor tüyleri yavrular büyüyor insAllah sorun olmaz yuvadan atlamaya başladılar ama biraz erken gibi ama dal dari var yavru ağzına alıyor oynuyor inşaallah biran önce öğrenir
şükür diyelim. Kızgın bir dişiniz olduğu için hemen hemen her gün yavruları kontrol edin. Dövme huyu olabilir ve yavruların yem kırdıklarını öğrendiğinizde ayrı bir kafese tek olmayacak şekilde en az 2 yavru olarak ayırın. Birbirlerine bakarak merakla etraftaki yemliklerde yem kıracaklardır.

hayırlı olsun tüyleri kadar sağlıkları olsun inşallah.. 

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Inşaallah sagolun Baba büyütüyor anneyi ayirdim ama sanki bugün fark ettim baba tam beslemiyor gibi

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Dün akşam genç erkek ile olgun dişi yavrularında boylama yaptığım için bu yuvalığa yeni ve büyük yavrular koydum ve erkek yeni gelen yavruların (10-12 günlük) sırt tüylerini yolmuş ve kafalarını kanatmış durumda buldum. Yuvalık içindeki erişkin istenmeyen kuş seslerinden yakalayabildim. Erkeği ayırdım ve yolunmuş ve kanamış yerlere terramicyn merhem uyguladım. Bugün hemen sonucunu da almaya başladım. Bu gün de akşam üzeri aynı uygulamayı yapacağım ve ardından yarından sonra 2 gün de nemlendirici sprey ile sonuca gideceğim.

Başınıza gelirse bilgi olarak bulunsun diye paylaşıyorum.

bilgilerinize,

Yusufbakay

Üyemiz
Adı
Yusufbakay1903
Teşekkür ederim en büyük yavru bugün bi kovaya koydum aspir verdim bi kactane kırdı yedi sizce ayirmalimiyim onu baba sanırım artık yetersiz kalıyor gibi

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Kaç günlük oldu?
32-35 günlük ve kanat altı tüyleri tam mı?
Gagası tamamen siyah mı yoksa siyahtan krem rengine doğru döndü mü?
Yuvalıkta babanın baktığı kaç tane yavru var?

5 yavruya kadar baba ya da anne besleyebilir. Kendi yuvadan atlamadıysa tekrar yerine koyun, baba besleyecektir.