aşırı su

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
arkadaşlar benim kuş yaklaşık 3 aylık çok aşırı su içiyor ve dışkısı aldığımdan beri çok sulu keyfi neşesi yerinde ancak acıkcası korkmaya da başladım sebebi ne olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim..

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
bu konuda deneyime bilgiye sahip olanlar lütfen yazsınlar..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Dışkı fotosu ile belki daha bilinebilir. Rengi veya kokusu tuhaf mı acaba? Hastalıklar bölümünü okudunuzmu?

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
kokusunda anormallik yok kuşta da en ufak bi halsizlik kabarma vs. yok aksine çok canlı fakat 2 aydır böle bnde bir anlam veremiyorum sanki sadece su çıkartıyor.

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Yem harici kullandığınız mama içeriğini ve haricen kullandığınız meyve ve/veya sebzeleri belirtirmisiniz. Belki yediklerinden kaynaklı bir etken söz konusudur.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
kuşlar idrarla dışkıyı aynı kanaldan yapar eger popo tüyleri pis değilse hareketlerindede yavaşlama yoksa problem yoktur

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kafes tabanına koyu renkli bir kağıt serin (kese kağıdı gibi) ve 1-2 gün bekleyin. Su gibi olan dışkı kuruduktan sonra bembeyaz kireç veya tebeşir gibi oluyorsa koksidiyoz rahatsızlığını forumda araştırın derim.

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
popo tüyleri pis değil ve kuruduğunda kireç gibi olmuyor kuşta maaşallah hiç yerinde durmuyor ama sürekli su çıkarıyor ilk aldığımda da böyleydi çok yavru diye böyle oluyodur dedim ama hala devam ediyor inşallah birşeyi yoktur ayrıca kuş sadece aspur yiyor normal yemi kıramıyor kabuksuz yem aldım onu da yemedi..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
3 aylık bir yavru artık çok rahat karışık yemi kırıp yemesi gerekiyor. İsterseniz aspur içine artık yavaş yavaş karışık yem ilave etmeye başlayın...bahsettiğiniz sorun tek düzey (sadece aspur) beslendiğinden de kaynaklanabilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi ben bir üretici ziyaretine gittim. Aspur daha mı ucuz bilemiyorum. Kuşlara sadece aspur veriyordu. Besin değerlerine bakıldığında aynı değer olduğunu gördüm geçen gün yapılan paylaşımda aspurun bir zararı olur mu kuşlara

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi ben bir üretici ziyaretine gittim. Aspur daha mı ucuz bilemiyorum. Kuşlara sadece aspur veriyordu. Besin değerlerine bakıldığında aynı değer olduğunu gördüm geçen gün yapılan paylaşımda aspurun bir zararı olur mu kuşlara
aksine sade aspur pahalıdır, besin değeri olarak da farklı, yemde bulunan her tohumun besin değerleri farklıdır. Aspurun çok faydası var ama sadece aspur verilmesi de bence yanlış, üreticiler sadece aspur vermeyi kabuğu kolay kırıldığı için veriyorlar, yavru besleme döneminde anaçlara kolaylık sağlıoyr...yavrular kolay-kolay ishal olmuyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
aksine sade aspur pahalıdır, besin değeri olarak da farklı, yemde bulunan her tohumun besin değerleri farklıdır. Aspurun faydası çok faydası var ama sadece aspur verilmesi de bence yanlış, üreticiler sadece aspur vermeyi kabuğu kolay kırıldığı için veriyorlar, yavru besleme döneminde anaçlara kolaylık sağlıoyr.
Anladım.

geruzee57

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
özdemir
sanırım tam olarak yem kırmayı öğrenmemiş aldığımda sadece aspur yiyor kabuksuz yem dahil 3 farklı marka yem aldım bana mısın demiyor karıştırıp verdiğimde de secerek yiyor nasıl alıştıracaz bilmiyorum kraker de aldım ona da bakmıyor bile