aşırı yağlanma

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
2 çift muhabbet kuşum var, yaklaşık 2,5 hafta önce aldığım çiftimi sitede daha önce "ters kursak hastalığı" mı başlığı adı altında http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,20452.0.html linkte açtığım başlıkta sizlerle paylaşmıştım ve çiftimi bu süre zarfında üretim amacıyla kafesten çıkartmadım, fakat geçenlerde deneme amaçlı kuşları saldım ama dişi kuş hiç uçamıyor, 1 m yüksekten atıyorum kanat çırparak yere zor iniyor, kafesim 60'lık ve merdiven şeklinde 3 tünek var, tüneklerden birini daha çıkarmayı düşündüm ama kuş tünekten tüneğe hiç zıplamıyor, tellerden tutunarak ilerliyor, maşallah çok fazla yem yiyor. Ben de kuşu zayıflatmak maksadıyla suya 3 gündür limon damlatıyorum, kuşu 2 saatte bir bırakıyorum, bu arada kuşa daha önce mama verdim, yemedi. Gelelim asıl soruna, yarın diğer evimize taşınacağız ve ben kuşu alıştıkları ortamda kalmasını, 5 günde bir gelip bakımlarını yapmayı planlıyordum, sizce bu çifti alıştığı ortamda mı bırakayım, yoksa yanıma alıp dişiyi zayıflatmaya mı çalışayım. Tabi çifti yanıma alırsam çiftleşme aşamasında olan diğer çiftim yalnız kalacak ve hatta belki de üremeleri aksayacak. Sadece dişiyi mi yanıma alsam? kuşumun resmi: