ASPUR KULLANIMI HAKKINDA

miracozakpinar

Yeni Üyemiz
Adı
Miraç
Soyadı
Özakpınar
Herkese merhabalar..
Yeni almış olduğum muhabbet kuşum normal muhabbet kuşu yemine pek yemezken aspur ve yulafı silip süpürüyor..Bu ikiliyle beslenmesinde bir mahsur varmıdır? 3 adet yemliği var sadece ikisini tüketiyor Versele Laga muhabbet yemini yemiyor malesef.. Onerileriniz benim için çok önemli şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.. :)

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
İki tohumda besin değerleri yüksek yemlerden. Yavru muhabbet kuşumu aldınız? Eğer öyleyse yem kırmaya yeni başladıkları için onları daha rahat kırabiliyorlar. İkisiyle beslenmesinde bir mahsur yok fakat yeterli değildir. Yem markanızı değiştirebilirsiniz. Kuşu aldığınız yerden kullandıkları yemden isteyebilirsiniz. Yumurta maması verebilirsiniz.

miracozakpinar

Yeni Üyemiz
Adı
Miraç
Soyadı
Özakpınar
Hocam oncelikle vermiş olduğunuz cevap için minnettarım.Kusumu eminönünde epey bi gezerek yavru kafeslerinin içinden aldım..Diğer yavru kafeslerine göre burdaki yavrular epey bi iriydi hatta hala soru işareti var kafamda.. confusedtw Elimde epey bi yem var hani bunları da israf etmek istemiyorum açıkçası acaba aspur ve yulafı çıkarsam kafesten ssdece muhabbet yemi kalsa o yeme döner mi ?

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Hayırlı olsun. Keşke 1 adet değilde yanına 1 arkadaş daha alsaydınız. Malum sürü kuşları olduğu için ihtiyaçları var. İri olmasının birçok sebebi olabilir. Farklı bir tür olabilir, jumbo, ingiliz, çek vb.. Yem değiştirmeyi deneyerek öğrenebilirsiniz fakat buna kendiniz karar vermelisiniz. Kuşlar sevmedikleri şeyleri yemezler ve aç kalırlarsa ölürler. O yem olmazsa acıkınca bunu yer mantığı doğru değil ne yazık ki. Fakat denenebilir. 1 günden fazla uzatmayın bu süreyi lütfen.